ΛΟΡΕΝΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (LAURENCE ANYWAYS) ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΛΟΡΕΝΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (LAURENCE ANYWAYS)

Του Ξαβιέ Ντολάν.

Ο Λόρενς είναι ένας φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή, έχοντας μάλιστα μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τη Φρεντ. Μια μέρα, ο νεαρός καθηγητής αποφασίζει να μοιραστεί ένα μεγάλο μυστικό με τη γυναίκα της ζωής του: ο Λόρενς θέλει να ντύνεται με γυναικεία ρούχα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χωρίσει με τη Φρεντ. Όταν πλέον κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του, γνωρίζει ότι η επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική του ζωή βρίσκονται πλέον σε τεντωμένο σχοινί και ότι θα αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου αγώνα.

Το «τρομερό παιδί» του καναδικού κινηματογράφου, ο προκλητικός Ξαβιέ Ντολάν, μετά τα πολυβραβευμένα «Σκότωσα τη Μητέρα Μου» και Φανταστικές Αγάπες», σκηνοθετεί με μοναδική βιρτουοζιτέ τους ταλαντούχους Μελβίλ Πουπό και Σουζάν Κλεμάν. Μια πρωτότυπη θεματική που προσεγγίζει αιρετικά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ατομική ελευθερία, μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που καταρρίπτει κάθε ταμπού, κερδίζοντας δύο βραβεία στο φεστιβάλ των Καννών, κι ένα από τα καλύτερα soundtrack της φετινής σεζόν.

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:

ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΗ: Ακαδημίας 64, τηλ: 210 3632789,
Ώρες προβολών: 18.45 - 22.00

ΝΙΡΒΑΝΑ CINEMAX: Λ. Αλεξάνδρας 192, τηλ: 210 6469398,
Ώρες προβολών: 18.20 - 21.30

Έγραψαν για την ταινία

«Είναι δυνατόν να είσαι 23 χρονών, να έχεις ήδη υπογράψει δύο μεγάλου μήκους ταινίες που έχουν προβληθεί στο φεστιβάλ των Καννών, και με την τρίτη σου ταινία να σπας το κοντέρ της φιλοδοξίας χωρίς να εκτροχιάζεσαι; Απ' ό,τι φαίνεται η απάντηση είναι θετική, αν σε λένε Ξαβιέ Ντολάν.»
Κωνσταντίνος Σαμαράς - 6 ΜΕΡΕΣ ****

«Η σταθερά της ταινίας είναι η πωρωμένη, εκρηκτική, αξεδιάλυτη και μαγική σχέση πάθους και πόνου του trans σε πολλά θέματα Λόρενς με την αθεράπευτα ερωτευμένη, πληγωμένη, διχασμένη μέσα στα αισθήματά της Φρεντ (καταπληκτική η Κλεμάν στον ρόλο της)»
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος - LIFO ***

«Η ταινία λέει με ειλικρίνεια ότι η... ειλικρίνεια είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο και ότι ορισμένες φορές απαιτεί τεράστια αποθέματα πείσματος και θάρρους για να επιβληθεί.»
Γιάννης Ζουμπουλάκης - ΤΟ ΒΗΜΑ ***

«Η ταινία είναι γεμάτη με επιδέξια καδραρισμένα κι οπτικά εντυπωσιακά πλάνα, φωτογραφισμένα στην εντέλεια από τον Yves Belanger. Ο φακός του Dolan καταφέρνει να συλλάβει τα πάντα και να μας παρουσιάσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία συναισθημάτων, δημιουργώντας μια όμορφη ποιητική απεικόνιση της ευθραυστότητας του έρωτα, τοποθετημένη απέναντι από τη σκληρή κι επικριτική ματιά της κοινωνίας.»
Γιώργος Δαβίτος - CINE.gr ***

«Ο νεαρός δημιουργός είναι αναμφισβήτητα ταλαντούχος κι ευρηματικός και γνωρίζει πώς να καδράρει την ιστορία με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει την έκπληξη του θεατή.»
Δημήτρης Δημητρακόπουλος- FREECINEMA.gr ***

Ο σκηνοθέτης

Ο νεαρός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός Ξαβιέ Ντολάν γεννήθηκε στον Καναδά το 1989 και είναι γιος του γνωστού κωμικού και μουσικού Μανουέλ Ταντρός. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική στα 5 του μόλις χρόνια, παίζοντας σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Το πέρασμά του στη σκηνοθεσία έγινε το 2009 σε ηλικία μόλις 19 ετών, με την (ημι-αυτοβιογραφική) ταινία «Σκότωσα τη Μητέρα Μου», στην οποία ήταν επίσης σεναριογράφος και πρωταγωνιστής. Η ταινία συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες και πέρα από τα βραβεία απέσπασε εγκώμια κοινού και κριτικών, που τον βάφτισαν παιδί-θαύμα του γαλλόφωνου κινηματογράφου. Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ντολάν πήρε μέρος και πάλι στις Κάννες με την ταινία «Φανταστικές Αγάπες», μια ιστορία ερωτικού τριγώνου ανάμεσα σε νεαρούς φίλους, που κέρδισε το φεστιβαλικό κοινό. Το «Λόρενς Για Πάντα», που επιλέχτηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του τελευταίου φεστιβάλ των Καννών, είναι η τρίτη μεγάλου μήκους του νεαρού σκηνοθέτη. Αυτή την εποχή, ο Ντολάν ετοιμάζει την καινούργια του ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Καναδού συγγραφέα Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ, “Tom à la Ferme”, και μιλάει για έναν άνδρα που ενώ πενθεί για το θάνατο του συντρόφου του, έρχεται σε επαφή με τους γονείς του εραστή του, οι οποίοι όμως αγνοούσαν την ερωτική ζωή του γιου τους.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...