Η Μίνα Ορφανού δημιουργεί για τους "Ορίζοντες"

Έκθεση
Η Μίνα Ορφανού δημιουργεί για τους "Ορίζοντες"

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 22/3 έως και Κυριακή 31/3 2013
Ώρες: καθημερινά από τις 19.00 - 00.00
Επίσημα εγκαίνια: Τρίτη 26/3 ώρα 20.00

Είσοδος Ελεύθερη

Η Μίνα Ορφανού δημιουργεί για το φιλανθρωπικό οργανισμό Κ.Ε.Ε,Π.Ε.Α. "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ". Η καταξιωμένη ηθοποιός και ζωγράφος αφιερώνει δεκαπέντε συλλεκτικά έργα της, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την μεταστέγαση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στoν πολυχώρο του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 22 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 (Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 19.00 - 00.00).

Τα επίσημα εγκαίνια- παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σε μια ανοικτή προς το κοινό εκδήλωση, στο χώρο του Booze την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 20.00. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί προβολή με υπότιτλους (χωρίς ήχο) της κινηματογραφικής ταινίας Στρέλλα του Πάνου Κούτρα στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει η καλλιτέχνις, ενώ παράλληλα θα μιλήσουν όλοι οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες της και εκπρόσωποι του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Ορίζοντες.

Το θέμα της έκθεσης Ορίζοντες/Αναδρομική, η Μίνα Ορφανού, το εμπνεύστηκε από το Κέντρο και περιλαμβάνει έργα που αντικατοπτρίζουν την ψυχή και την πολυδιάστατη προσωπικότητα της ζωγράφου αποτυπωμένα με έναν ιδιαίτερο - μοναδικό τρόπο που προκαλούν συγκίνηση στο θεατή.

Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα με αυτισμό, νοητική στέρηση και σύνδρομο down, από 15 ετών και άνω. Απασχολούνται σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και παράλληλα ενισχυτικά προγράμματα (www.keepea.gr).

Μέσα από την εκδήλωση αυτή, το κοινό προσκαλείται να στηρίξει το έργο του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας πολυετής σκοπός - η μεταστέγασή του σε νέες εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης. Επίσης, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για να βελτιώσουν τις συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Μέρος των έσοδων της πώλησης των έργων θα διατεθούν στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες.

Σχετικά με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» (www.keepea.gr)

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.ΕΠ.Ε.Α.) «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ. 2172/17.12.1999) και λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο Αττικής υπό την εποπτεία της Δ/νσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Αττικής.
Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανοικτού τύπου από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό: ψυχίατρο, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, ειδικούς θεραπευτές, ειδικούς εκπαιδευτές, γυμναστές και βοηθητικό προσωπικό.
Απευθύνεται σε νέους και νέες άνω των 15 ετών με νοητική υστέρηση, αυτισμό μέσης ή υψηλής λειτουργικότητας και Σύνδρομο Down.
Βασικοί μας στόχοι είναι:
·η ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των εκπαιδευομένων μας,
·η κοινωνικοποίησή τους μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές- αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλα δρώμενα,
·η ένταξη και υποστήριξή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα προ-επαγγελματικής κατάρτισης με την συμμετοχή τους σε εξειδικευμένα εργαστήρια, καθώς και
·η διεκδίκηση των προϋποθέσεων εκείνων που απαιτούνται για μια φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων αυτών, των οικογενειών τους και γενικότερα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Τελικό ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής, στηριζόμενα στον εαυτό τους.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς ατόμων με αναπηρία, διοικείται από 7μελές Συμβούλιο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σχετικά στοιχεία για την καλλιτέχνιδα Μίνα Ορφανού:
Ηθοποιός. Έγινε γνωστή με την συγκλονιστική της ερμηνεία στο ρόλο της Στρέλλας στην ομώνυμη ταινία του Πάνου Κούτρα. Η Μίνα Ορφανού είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που γνώρισε τέτοια μέινστριμ επιτυχία και αποδοχή. Φέτος με την ερμηνεία της σε πετυχημένη σειρά, με τις συνεντεύξεις της και τις εμφανίσεις της άνοιξε μια πόρτα για όλα τα διαφυλικά άτομα: Μια ιστορική στιγμή: Η Μίνα Ορφανού κερδίζει το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου (2010) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, για την ερμηνεία της στη Στρέλλα. Παράλληλα πρωταγωνίστησε σε γνωστή θεατρική παράσταση στο Από Μηχανής Θέατρο. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...