Gay έφηβος εκφράζει τον φόβο του για την Αμερική του Trump

H Washington Blabe παρέλαβε ένα κείμενο από έναν gay έφηβο, που εκφράζει το φόβο του για το μέλλον του στην Αμερική του Trump.

Στη στήλη που διατηρεί ο ψυχολόγος Michael Radkowsky, Psy.D. ο νεαρός γράφει:

«Αγαπητέ Michael,

Είμαι 16 ετών, gay, μαθητής στο γυμνάσιο κι είμαι φοβισμένος για το τι πρόκειται να συμβεί σ’ εμάς από αυτή τη νέα κυβέρνηση.
 
Έχω ζήσει στο κόκκινο ολόκληρη τη ζωή μου, με μία ατμόσφαιρα, που δεν είναι και πολύ φιλική προς τους gay, ακόμη και στην περιοχή που μεγάλωσα, ακόμη κι αν και στο δημόσιο σχολείο που πήγα υπήρχε μία συμμαχική ομάδα μεταξύ των gay και των straight, που έδινε μία σανίδα σωτηρίας.

Εκεί έζησα σ’ ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, ώστε να μπορέσω να κάνω coming out. Υπήρχαν κι άλλα παιδιά για να μιλήσω και, επίσης, υπήρχε ειδικός σχολικός σύμβουλος που με βοήθησε να αισθάνομαι ότι είμαι μια χαρά. Πήρα μεγάλη υποστήριξη από εκεί, που με βοήθησε να το πω στους γονείς μου, οι οποίοι είναι πολύ υποστηρικτικοί.


Ακόμα κι αν μερικοί άνθρωποι στην πόλη μου είναι ομοφοβικοι, όσο καιρό είμαι ανοιχτά gay (πέντε χρόνια) αισθάνομαι αποδεκτός. Το να είναι κανείς gay είναι κάτι θετικό, όπως παρουσιάζεται κι από την τηλεόραση ή από την κυβέρνησή μας, ξεκινώντας με τον Πρόεδρο.

Φυσικά, έχω ακούσει ιστορίες από παλιά, όταν οι άνθρωποι έπρεπε να κρύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και αντιμετώπιζαν όλα τα είδη των διακρίσεων. Είμαι ευγνώμων που έχω μεγαλώσει σε μια εποχή που έχουμε ίσα δικαιώματα.
 
Στην προφύλαξη οθόνης στο κινητό μου έχω επιλέξει την εικόνα του Λευκού Οίκου να φωτίζεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.
 
Από τότε που κέρδισε ο Trump νιώθω σα να πηγαίνουν όλα πίσω στον χρόνο. Είναι τόσο τρομακτικό να ακούμε όλες αυτές τις ομοφοβικές δηλώσεις από ανθρώπους της κυβέρνησης. Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι εναντίον των ομοφυλόφιλων, φοβάμαι ότι η Αμερική θα στραφεί ξανά εναντίον μας και δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να ζήσουμε ανοιχτά και με ειρήνη. Φοβάμαι ότι σίγουρα θα κλείσουν και την ομάδα μας στο σχολείο.
 
Δεν μπορώ πραγματικά να συγκεντρωθώ και δεν είμαι σίγουρος για το τι να κάνω.»

O ψυχολόγος της στήλης κ. Radkowsky απαντά στο νεαρό:

«Τα καλά νέα», γράφει. «Ζεις μια περιπέτεια που θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο δυνατός και πιο ανθεκτικός άνθρωπος. Κι έχεις την ευκαιρία να πάρεις κάποια μαθήματα που είναι πολύ πιο πολύτιμα από οτιδήποτε θα μάθεις ποτέ σου σε μια τάξη.»

Και συνεχίζει, «Μεγαλώνοντας, η δουλειά σου δεν θα είναι να είσαι το καλό, συμβατικό παιδί, που κάνει ό, τι του λένε οι μεγάλοι. Η δουλειά σου θα είναι να ανακαλύπτεις εσύ ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο σωστό πράγμα να κάνεις, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι γύρω σου κι ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν ότι είναι σωστή ή όχι η απόφασή σου. »

Ο κ. Radkowsky συμβουλεύει τον έφηβο να μην πανικοβληθείτε και να μη φοβάται τους φανατικούς. «Μείνε δυνατός και συγκράτησε την ανυπομονησία σου

«Αν κάποιος προσπαθήσει να κλείσει την ομάδα συμμαχίας σας, εσείς συνεχίστε να συναντιέστε. Μην αφήσετε κανέναν από τη διοίκηση ή οποιονδήποτε άλλον να σας σταματήσει από το να υποστηρίζετε και να συμπαραστέκεστε ο ένας στον άλλον», του λέει.

«Αν το σχολείο προσπαθήσει να σας κάνει το άλλο εγχείρημα δύσκολο, καλέστε μία τοπική εφημερίδα. Στη συνέχεια καλέστε κι έναν εθνικό φορέα. Μην μένετε σιωπηλοί απέναντι στο πρόσωπο του μίσους. Βάλτε τη μισαλλοδοξία στην άμυνα. Η μη-βίαιη αντίσταση μπορεί να γίνει ένα εργαλείο με τρομερή δύναμη».

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, «Να θυμάσαι ότι δεν το αντιμετωπίζεις όλο αυτό μόνος σου. Υπάρχουν πολλές και πολλοί σύμμαχοι. Αλλά, να θυμάσαι, είναι στο χέρι το δικό σου, το δικό μου και όλων μας να κρατήσουμε τα μάτια του καθενός ανοιχτά διαδίδοντας την τιμιότητα, την αξιοπρέπεια και την ανοχή».

Πηγή antivirus

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...