Η ισότητα στον γάμο μείωνει την εφηβική αυτοκτονικότητα

Αμερικανική μελέτη αποδεικνύει, ότι η νομική ισότητα στο γάμο μειώσε κατά 7% τον αριθμό των αποπειρών αυτοκτονίας σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δηλώνουν gay ή αμφί, κατά το προηγούμενο έτος.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Paediatrics, εκτιμά, ότι η νομική κατοχύρωση των ομόφυλων γάμων μειώνει τη συνολική επίπτωση των αναφερόμενων ποσοστών αυτοκτονίας κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες σε εφήβους μεταξύ 15 έως 19 ετών.

 

«Κάθε χρόνο, οι πολιτικές για τον ομόφυλο γάμο φαίνεται ότι συσχετίζονται με την αυτοκτονία, σημειώνοντας 134.000 λιγότερες απόπειρες» , αναφέρεται στο περιοδικό.

just_married_lesbian_pride_by_lovemystarfire-d6vx945

Ωστόσο, οι ερευνητές παραδέχονται, ότι τα ευρήματά τους επιδέχονται «προσοχής στην ερμηνεία τους» λόγω της δυσκολίας απόκτησης αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τους δείκτες αυτοκτονικότητας ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η Julia Raifman, που ηγείται της μελέτης, επιστημολόγος στο Πανεπιστήμιο John Hopkins της Βαλτιμόρης του Μέριλαντ είπε, ότι η «τυποποιημένη προσέγγιση», που ακολούθησαν για τη συλλογή πληροφοριών της μελέτης, ήταν το self-report σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονίας. Μιλώντας στο ‘The Australian‘ πρόσθεσε, ότι τα ποσοστά των αποπειρών αυτοκτονίας παραμένουν σταθερά υψηλά μεταξύ των εφήβων και γι’ αυτό τα ερωτήματα της έρευνας για το θέμα σημειώνουν «υψηλή αξιοπιστία επαναληπτικών μετρήσεων» .

Η μελέτη αναζήτησε δεδομένα από περισσότερους από 750.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν μαρτυρίες, που σχετίζονται με αυτοκτονία πριν και μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στις 32 Πολιτείες και τα συνέκριναν με τα στοιχεία των 15 Πολιτειών, όπου οι ομόφυλοι γάμοι συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός νόμου.

Η επιστημονική ομάδα μελέτησε δεδομένα από το 1999 ως το 2015, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε, ότι οι απαγορεύσεις σχετικά με το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι αντισυνταγματικές.

Η μελέτη έδειξε, ότι πάνω από το 12% των εφήβων δηλώνουν λεσβίες, γκέι ή αμφί, αλλά υπολογίζεται, ότι αγγίζουν το 31% αυτών σχετίζονται με την αυτοκτονία.
Η νομική αναγνώριση ισότητας στον γάμο των ζευγαριών του ίδιου φύλου μείωσε το ποσοστό αυτοκτονίας στο 14%.

Η Dr Raifman αναφέρει, ότι οι απόπειρες αυτοκτονίας μειώθηκαν αμέσως μετά τη νομική αναγνώριση του ομόφυλου γάμου, όπου εξακολουθούν να παραμένουν μειωμένα τα ποσοστά αυτά τουλάχιστον για δύο χρόνια.

 

«Για αυτή την πτώση δεν ευθύνονται ούτε η αλλαγή της κοινής γνώμης ούτε οι καμπάνιες για την ισότητα στον γάμο τα προηγούμενα χρόνια» , σημειώνει.

Αντίθετα, επισημαίνει ότι υπάρχει μια «πολύ σημαντική πιθανότητα» οι αρνητικές απεικονίσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών ή του δημοψηφίσματος να επηρέασαν την ψυχική υγεία των εφήβων.

Μία μελέτη του 2010 έδειξε, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ πριν από έξι χρόνια, όταν 14 Πολιτείες είχαν απαγορεύσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, είχαν «ολέθριες συνέπειες» για την ψυχική υγεία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων που ζούσαν εκεί.

wedding-silhouette-cards-female_final01

Πηγή antivirus

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...