Γιατί θα έπρεπε να βλέπετε τη σειρά “ Orange Is the New Black”

Γιατί θα έπρεπε να βλέπετε τη σειρά “ Orange Is the New Black”
Μήπως τo Netflix δημιούργησε την τέλεια λεσβιακή τηλεοπτική σειρά;

Αυτή η νέα σειρά που συνδυάζει στοιχεία κωμωδίας και δράματος είναι η νέα δημιουργία του Jenji Kohan, τον οποίο γνωρίζουμε από την καλτ σειρά “Weeds”. Η σειρά έχει ως θέμα τις περιπέτειες μιας παρέας γυναικών στη φυλακή και έχει τα φόντα να γίνει η καλύτερη λεσβιακή τηλεοπτική σειρά!
 
Είναι βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της Piper Kerman και την δεκαετή σχέση της με την λεσβία έμπορο ναρκωτικών Άλεξ.  Αυτή η σχέση έχει ως αποτέλεσμα να καταλήξει η Piper στη φυλακή και να αφήσει πίσω τον αραβωνιαστικό της και να ανταλλάξει στην ουσία την πολυτελή ζωή της με τις πορτοκαλί φόρμες της φυλακής.
 
Η πρωταγωνίστρια, Taylor Schilling, είναι εξαιρετική στο ρόλο της Piper αλλά είναι οι συμπρωταγωνίστριες της που πραγματικά κάνουν τη σειρά να ξεχωρίσει.

Η  Laura Prepon, που υποδύεται τη λεσβία έμπορο ναρκωτικών, παραδέχεται ότι μπήκε στο πετσί του ρόλου αντλώντας από τις προσωπικές της εμπειρίες.

«Η Άλεξ είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας με πολλά επίπεδα. Παριστάνει ότι είναι κάπως, αλλά είναι πραγματικά ένας πολύ ειλικρινής και αυθεντικός άνθρωπος. Λατρεύει τη δουλειά της και να διακινεί ναρκωτικά γιατί της δίνει δύναμη και εξουσία αλλά όταν τελικά καταλήγει στη φυλακή πρέπει να καταλάβει ποια είναι η καινούρια θέση της στην ιεραρχία με τις υπόλοιπες γυναίκες και να επαναπροσδιορίσει την σχέση της με την Piper.»

Η Natasha Lyonne, την οποία γνωρίζουμε από τις καλτ ταινίες «Slums of Beverly Hills» και «But I’m a Cheerleader», υποδύεται την Nicky, μια ναρκομανή που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στη φυλακή. Σε σχέση με τις άλλες κοπέλες η σεξουαλική ταυτότητα της Nicky είναι πιο ρευστή.

“Σίγουρα πιστεύω ότι η Nicky προτιμά τις γυναίκες,” μας λέει η Lyonne, “αλλά πιστεύω επίσης ότι είναι ένας άνθρωπος που της αρέσει να χρησιμοποιεί τη σεξουαλικότητα της για να μπορεί να αντιμετωπίσει επώδυνες καταστάσεις και να προκαλέσει σοκ και αντιδράσεις από τους άλλους. Πίσω από αυτό το φαινομενικά ζόρικο κορίτσι βρίσκεται μια ευάλωτη γυναίκα που ψάχνει απεγνωσμένα την ανιδιοτελή αγάπη που δεν έλαβε ποτέ από την μητέρα της.”

Στην σειρά θα δούμε επίσης κι αυτό το «σπάνιο τύπου ανθρώπου» που είναι εξαφανισμένο από την τηλεόραση, μια αυθεντική butch λεσβία.

“Ποτέ δεν βλέπουμε butch γυναίκες στην τηλεόραση, εκτός από αυτή στην σειρά “Modern Family”  που έχει μακριά ροζ νύχια,” μας λέει η Lea DeLaria που την υποδύεται. “Οι λεσβίες στην αμερικάνικη τηλεόραση είναι συνήθως όμορφες και θηλυπρεπείς, ή σκληρά σέξυ κορίτσια, μάλλον για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις των νεαρών αντρών που βλέπουν τηλεόραση. Η σειρά “Orange Is the New Black” είνα η μόνη σειρά στην τηλεόραση που προβάλει τις butch γυναίκες ως αυτό που πραγματικά είναι.”

Πραγματικά ο χαρακτήρας που υποδύεται η DeLaria, η Big Boo, είναι από τους πιο ενδιαφέρον χαρακτήρες της σειράς που σίγουρα θα ξαφνιάσει τους τηλεθεατές, ακομα και τις λεσβίες τηλεθεάτριες!
 
“Έχουμε μια έξυπνη ομάδα συγγραφέων, μερικοί από τους οποίους είναι και οι ίδιοι γκέι,” συνεχίζει και μας λέει η DeLaria.
 
Αυτή η σειρά φιλοξενεί επίσης και μια πραγματική διεμφυλική γυναίκα, την οποία υποδύεται η διεμφυλική ηθοποιός Laverne Cox.

“Η Sophia διαθέτει ένα μεγάλο εύρος ιστοριών, δεν έχω ξαναδεί στην τηλεόραση κάτι παρόμοιο,” μας λέει η Cox. “Έχουν προσεγγίσει το χαρακτήρα με τόση ανθρωπιά, είμαι πολύ ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να την υποδυθώ.”

Χαίρεται επίσης που είχε τη χαρά και τιμή να δουλέψει με την Jodie Foster, η οποία έκανε το τηλεοπτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο της με αυτή τη σειρά.

Η DeLaria μας λέει ότι για αυτήν προσωπικά, το να δουλεύεις σε μια σειρά που έχει τόσες γυναίκες, είναι αναζωογονητικό κι όχι μόνο από καλλιτεχνικής απόψεως. Στη δεύτερη ή τρίτη μέρα γυρισμάτων είπε, “Αυτό το τηλεοπτικό πλατό είναι λες και βρίσκεσαι σε ένα λεσβιακό μπαρ, το μόνο που λείπει είναι ένα τραπέζι μπιλιάρδου και μια dj να παίζει ‘We Are Family.’”

Πηγή: Advocate

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...