"Οι Βράχοι", 2η χρονιά | Θέατρο Άβατον

Οι Βράχοι
Της Τζένης Κοσμίδου
2η χρονιά

Το θεατρικό έργο της Τζένης Κοσμίδου "Οι Βράχοι" που παρουσιάστηκε την εαρινή σεζόν 2013 στο θέατρο Vault και έπειτα στο θέατρο Φούρνος, αποσπώντας το βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης της χρονιάς στα 2nd Gay Theatrical Awards συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία τους για 2η χρονιά.

Φέτος το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει την παράσταση στο ανανεωμένο θέατρο Άβατον στο Γκάζι.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένα ψυχόδραμα που καταγγέλλει την σύγχρονη ομοφοβία που επικρατεί στις μέρες μας, καλυμμένη με το πέπλο μιας ψεύτικης απελευθέρωσης. Ένας πατέρας σκληρός που προτιμά να δει το παιδί του νεκρό παρά ομοφυλόφιλο.

Μια μητέρα φοβισμένη, εξαρτημένη απόλυτα από τον αυταρχικό σύζυγο της.

Ένας γιός γεμάτος ευγενή συναισθήματα, ευαισθησίες και φόβο.

Μετά την παρότρυνση της καλύτερης του φίλης και μη έχοντας πια τίποτα να χάσει, βρίσκει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά του και να υπερασπιστεί την επιλογή του, φωνάζοντας απροκάλυπτα πως "Η ελεύθερη σεξουαλική επιλογή είναι δικαίωμα όλων και δεν αφορά κανέναν" και πως "Όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη, την ευτυχία ,την οικογένεια και την αποδοχή"

Ο Χάρης Ρώμας ο οποίος έχει προλογίσει το ομότιτλο βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Scene 10-7 λέει χαρακτηριστικά:

"Χαιρετίζω την προσπάθεια της νέας συναδέλφου, Τζένης Κοσμίδου, να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί στο δύσκολο είδος που ονομάζεται θέατρο καταγγελίας.

Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται, ο ρατσισμός σε τρεις μορφές, του ισχυρού προς το ασθενές φύλλο (εκπροσωπείται εδώ από το ζεύγος "πατέρας - μητέρα"), του γηγενούς πολίτη προς τον αλλοδαπό μετανάστη (επίσης εκπροσωπείται εδώ από το ζεύγος "πατέρας - μητέρα") και κυρίως του αυτοαποκαλούμενου "σεξουαλικά υγιούς" προς τους ανθρώπους με άλλες επιλογές (το μένος του πατέρα για τον ομοφυλόφιλο γιό του), είναι προβλήματα υπαρκτά στο μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνίας μας, όσο και αν υποκριτικά προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την Ελλάδα των τελευταίων χρόνων ως μια χώρα προοδευτική, ελεύθερη και πολιτικά ορθή. Υπάρχουν ακόμα πολλοί Ηλίες που σπρώχνονται στην απόγνωση και σε έσχατες πράξεις αυτοκαταστροφής, επειδή εξοστρακίζονται, είτε εμφανώς είτε υπογείως, στο περιθώριο και εξευτελίζονται από μια πλειονότητα που δεν δέχεται τις ιδιαιτερότητες επειδή τις φοβάται.

Οι καλλιτέχνες οφείλουν πρώτοι να στηλιτεύουν τέτοιες σκληρές παθογενείς καταστάσεις, ιδιαίτερα αν μπορούν να το κάνουν με λογοτεχνική επιδεξιότητα όπως η Τζένη. Και πάλι μπράβο για αυτήν της την γενναιότητα."

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Λήξη: 22 Νοεμβρίου

Παραστάσεις:

Παρασκευή στις 21.00μ.μ
Σάββατο στις 18.00μ.μ (λαική απογευματινή) και στις 21.00μ.μ.
Κυριακή στις 19.30μ.μ.

Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου
Παίζουν: Μιχάλης Κακέπης, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Τζένη Κοσμίδου, Βάλια Άσσου
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Σκηνογραφία: Αίας Μακρής
Σκηνοθεσία Βίντεο: Αγγελική Γκαλμπένη
Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Φωτογραφίες: Ivalina Dakova
Graphic Art: Διονύσης Βεργίνης
Γραμματειακή υποστήριξη: Αφροδίτη Ορούτσι

Εισιτήρια:

15 euro και 10 euro (δικαιούχοι: <25, >65, άνεργοι)
10 euro γενική είσοδος στην λαϊκή απογευματινή του Σαββάτου

Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3, Γκάζι
Τηλ. 6945983264

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...