Το πρώτο ΛΟΑΤ παιδικό βιβλίο στα ελληνικά

Το πρώτο ΛΟΑΤ παιδικό βιβλίο στα ελληνικά

Δεν υπάρχει παιδική ΛΟΑΤ λογοτεχνία στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα δηλαδή! Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο έρχονται να γεμίσουν αυτό το κενό με “Τα Δύο Μικρά Αυγά”.

Οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» έχουν γράψει και εικονογραφήσει ένα βιβλίο για να  γεμίσουν αυτό το κενό. Μία ιστορία - ποίημα με δύο αβγουλάκια που μιλάνε για διαφορετικές μορφές οικογένειας, με ένα απλό αλλά ζεστό μήνυμα: άσχετα με το πώς μοιάζει η οικογένεια, το βασικό που χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει χαρούμενο είναι αγάπη.

Οι ίδιοι δηλώνουν: «αυτό είναι πολύ μεγάλο ρίσκο για ελληνικούς εκδοτικούς οίκους. Στη χώρα μας οι μη-ετεροκανονικές οικογένειες είναι αόρατες, ακόμα διεκδικούμε βασικά ΛΟΑΤ δικαιώματα και η ομοφοβία είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα μας. Γι'αυτό πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό πραγματικά μας χρειάζεται».

Η ομάδα Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, αποφασισμένη να κάνει αυτό το βιβλίο πραγματικότητα, έχει επιλέξει να ακολουθήσει το δρόμο της αυτοέκδοσης.

Μία ομάδα φοιτητών από το Κεντάκι  κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τις οικογένειες Ουράνιο Τόξο και συγκινήθηκε από το έργο αυτό. Ετσι  αποφάσισαν να βοηθήσουν με το να στήσουν μία σελίδα για δωρεές για τα έξοδα του βιβλίου.

https://www.gofundme.com/RainbowFamilies

Διαβάστε  περισσότερα

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...