Γράμμα Διαμαρτυρίας και Αγανάκτησης για το Ε.Ρ.Σ. part II

Athens Gay & Lesbian Radio Show

Κύριες και κύριοι καλώς ορίσατε στην μοναδική ραδιοφωνική εκπομπή για λεσβίες, gays, bisexuals, transsexuals και ανοιχτόμυαλους ετεροφυλόφιλους. Επειδή έχουμε μια μόνο εκπομπή, μια μόνο φορά την εβδομάδα πρέπει να τα χωρέσουμε όλα. Και νέα και πολιτική και γνωριμίες και αφιερώσεις και αφιερώματα και μουσική και εκδηλώσεις και ταινίες και συνεντεύξεις και διαφημίσεις και ότι άλλο επίκαιρο υπάρχει για να σχολιαστεί και αξίζει να ειπωθεί. Ένα δίωρο στα ερτζιανά αυτής της πόλης που είτε το θέλει είτε όχι κατοικείτε και από άτομα ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

Με αυτά τα λίγα λόγια κάποιος θα περιέγραφε το Athens Gay & Lesbian Radio Show που εδώ και πέντε χρόνια παρουσιάζω στους 94 fm κάθε Πέμπτη βράδυ στις 23.00.

ΕΣΡ

«Μια ανεξάρτητη αρχή που τα μέλη της εκλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σκοπός της είναι  να κρατήσει την ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοτηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη μιας χώρας χωρίς διακρίσεις.»

Πόσο καλά κάνει το ΕΣΡ την δουλειά του; Ας δούμε απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις.

  1. Πέστε μου πόσες εκπομπές διαθέτει η Ελληνική Τηλεόραση που η ποιοτική τους στάθμη πέφτει κάτω από τον δείκτη του μηδέν;
  2. Πέστε μου πόσες εκπομπές και σήριαλ διαθέτει η Ελληνική τηλεόραση,  που εξασφαλίζουν την πλήρη αποχαύνωση και τεμαχισμό του εγκέφαλου μας;
  3. Πέστε μου πόσες φορές έχετε ακούσει δίπλα στις λέξεις παιδεραστία και ναρκωτικά την λέξη ομοφυλόφιλος;
  4. Πέστε μου πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι προσβάλουν τους ομοφυλόφιλους φίλους σας με τον χειρότερο τρόπο;
  5. Πέστε μου πόσα σήριαλ που κοροϊδεύουν τους ομοφυλόφιλους και τους παρουσιάζουν σαν καρικατούρες, έχουμε στην Ελληνική Τηλεόραση;
  6. Πέστε μου πόσες γραμμές 090 και γνωριμίες για σεξ έχουνε περάσει μπροστά από τα μάτια σας;
  7. Πέστε μου πόσο συχνά βλέπετε ετεροφυλοφιλικά φιλιά στην τηλεόραση και πόσα gay;
  8. Πέστε μου πόσο ρατσιστικές σας ακούγονται οι δηλώσεις του Κύριου Κούγια «οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν ηθική, είναι ανήθικοι», «δεν εκπροσωπούν κανένα σύστημα αξιών» ή του Χριστοδουλου τις δηλώσεις «η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι» ή τις δηλώσεις του Ιωαννίδη «έπηξαν oι οθόνες μας με gay» και τέλος τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΡ μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «εκτός παραγωγικής διαδικασίας της ζωής» και ξέχασε να συμπληρώσει «άρα να τους ξεκάνουμε». Να σας θυμίσουμε ότι αυτές οι δηλώσεις ειπώθηκαν σε ώρες και ζώνες μεγάλη τηλεθέασης.

Φαντάζομαι ότι οι ερωτήσεις που σας έθεσα έχουν εύκολες απαντήσεις που όλοι γνωρίζουμε εκτός, από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που συνεχίζει ακάθεκτο το «σωστό του» έργο του ρίχνοντας πρόστιμο 5000 εύρο στο Athens Gay & Lesbian Radio Show με τη αιτιολογία ότι πρόκειται για μια υποβαθμισμένη εκπομπή.

Το αιτιολογικό της απόφασης αναφέρει ότι πρόκειται για υποβαθμισμένη εκπομπή γιατί φιλοξενεί διαφημίσεις για μπαρ για ομοφυλόφιλους και λεσβίες και για προφυλακτικά, γιατί η εκπομπή προωθεί gay γνωριμίες, γιατί αναφέρει λέξεις όπως «αδερφές, λεσβίες» κλπ.

Πέστε μου πόσες διαφημίσεις προφυλακτικών έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο; Πέστε μου πόσες διαφημίσεις μπαρ έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο; Τα gay μπαρ και τα προφυλακτικά είναι παράνομα;

Αξίζει να διαβάσετε όλο το αιτιολογικό και να δείτε πόσο άκυρη και αντισυνταγματική είναι η απόφαση του ΕΣΡ, διαβάστε το αιτιολογικό και ανακαλύψτε  πόσο μεροληπτικό και ομοφοβικο είναι το ΕΣΡ και διαπιστώστε μόνοι σας πόσο ουσιαστικά στερεί αιτιολογίας η απόφαση του ΕΣΡ και πόσο το ίδιο το ΕΣΡ αντιτίθεται στους κανόνες του.

Να σας πούμε ότι το ΕΣΡ έχει εκδόσει περίπου 700 αποφάσεις που αφορούν ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ξέρετε πόσες αποφάσεις αφορούν υποβαθμισμένη εκπομπή; ΔΥΟ. Αυτή του Athens Gay & Lesbian Radio Show  και μία του Σκάι τον Φεβρουάριο του 2004 που βγήκε στον αέρα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την περίοδο της Αποκριάς και  περιείχε "πικάντικους" στίχους από δημοτικά τραγούδια. Για την εκπομπή αυτή επιβλήθηκε στον Σκάι η διοικητική κύρωση της "συστάσεως". Μόνο η εκπομπή το Athens Gay & Lesbian Radio Show  ήταν τέτοιας κοινωνικής απαξίας που έπρεπε να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Με μεγάλη αγανάκτηση,
Maria Cyber

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...