Βαρύ το χέρι της Ερεσσού πάνω στους φορείς του AIDS. (25/06/2005)

Τον Μάρτιο του 2003 κατά τη διάρκεια περίθαλψής της στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου είχε νοσηλευτεί για γαστροραγία, η φορέας αντιμετώπισε την άρνηση παροχής ιατρικής περίθαλψης. Τρανταχτά παραδείγματα κατάφορης διάκρισης και διωγμού εξαιτίας της κατάστασής της ως φορέα, αποτελούν τα ακόλουθα: Η άρνηση γαστροσκόπισης, τα επεισόδια με την τραπεζοκόμο που κράταγε την αναπνοή της και δεν έφερνε το δίσκο, τα επίμονα βλέμματα στο διάδρομο και η παραδοχή του προβλήματος από μέρους του θεράπωντος ιατρού ο οποίος της έδωσε πρόωρο εξιτηρίο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ είναι άγρια τα πράγματα και καλύτερα να πας εκεί που πάνε οι φορείς...»

Την επόμενη της επιστροφής της από το Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, η αστυνομία εισέβαλε σπίτι της και συνέλαβε την φορέα για την κατοχή της θεραπευτικής της αγωγής κατηγορώντας την για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών, επειδή μέρος της θεραπείας της αποτελούνταν από ισχυρά παυσίπονα και αντικαταθλιπτικά τα οποία απαγορεύονται στην Ελλάδα.* Κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιοληγητικά από κρατικούς φορείς περίθαλψης της Μ. Βρεττανίας όπου διαμένει το χειμώνα και δικάστηκε μετά από αναβολή φέτος τον Μάιο. Η απόφαση ήταν αθωωτική.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 24 Μάη και δύο μέρες μετά την επιστροφή της στην Ερεσσό, για δεύτερη φορά η αστυνομία της Ερεσσού κάλεσε την Ασφάλεια η οποία με συνοδεία εκπαιδευμένου σκύλου και παρατεταμένα περίστροφα εισέβαλε στο σπίτι της, με τρόπο αισχρό και απαράδεκτο, παραβιάζοντας τον ιδιωτικό της χώρο, και την συνέλαβε για τον ίδιο λόγο. Και τις δύο φορές, η φορέας στερήθηκε τη θεραπείας της και ενώ περιμένει να της επιστραφούν τα φάρμακα που κρατήθηκαν πρόσφατα ακόμα δεν της έχουν επιστραφεί τα φάρμακα από την πρώτη κατάσχεση. Μέχρι να της επιστραφεί η θεραπεία θα πρέπει να επισκέπτεται όλους τους γιατρούς του νησιού για μια συνταγή διαρκείας μιας εβδομάδας φαρμάκων άσχετων με τις ανάγκες της.

Το απαράδεκτο, κωμικοτραγικό, και γελοίο της υπόθεσης αποτυπώνεται στο γεγονός της παράδοξης επιμονής της αστυνομίας να υποβάλει σε σωματική και ηθική εξόντωση την φορέα προβάλλοντας λόγους απομάκρυνης από τη χώρα μπροστά στην εισαγγελέα η οποία κυριολεκτικά τραβούσε τα μαλλιά της από την έκπληξη και την οργή επιπλήσσοντας τους ντόπιους αστυνομικούς.

Ερεσσός, 25 Ιουνίου 2005

* Το εν λόγω φάρμακο ονομάζεται από τα συστατικά του Phisestone-Methadone και παρέχεται από κρατικά νοσοκομεία της Μ. Βρεττανίας σε φορείς και ασθενείς του AIDS, καρκινοπαθείς και άλλες βαριές περιπτώσεις. Το Phisestone είναι αντικαταθλιπτικό και η Μεθαδόνη ισχυρό παυσίπονο. Το αμέσως ισχυρότερο παυσίπονο είναι η μορφίνη.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...