101 ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ (06/2003)

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στον κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια) στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα θα γίνει προβολή της ταινίας "101 ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ", του Μπαλτάζαρ Κόρμακουρ με τη Βικτώρια Αμπρίλ.

Με φόντο την έντονη και γεμάτη ζωντάνια νυχτερινή ζωή του Ρέυκιαβικ, η ανατρεπτική αυτή κωμωδία αποτυπώνει τη μπερδεμένη και συχνά αστεία σεξουαλική ζωή του ήρωά της Hlynur. Ο Hlynur συντηρείται από το ταμείο ανεργίας, ζει στο σπίτι της μητέρας του και παρότι πλησιάζει τα τριάντα δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να εξερευνήσει τη ζωή πέρα από τα όρια του μικρόκοσμού του: το κέντρο της πόλης του Ρέυκιαβικ με ταχυδρομικό κώδικα 101. Είναι αποφασισμένος να αντισταθεί στην ενηλικίωσή του με κάθε κόστος. Μία μέρα γνωρίζει την ισπανίδα δασκάλα χορού της μητέρας του Λόλα (Βικτώρια Αμπρίλ) και τότε συνειδητοποιεί ότι η ζωή έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον του.

Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Damon Albarn των Blur. Το soundtrack κυκλοφορεί από την ΕΜΙ.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 27 Ιουνίου από τη FILMTRADE

Η Victoria Abril στο "101 ΡΕΫΚΙΑΒΙΚ" για άλλη μια φορά μετά το "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ" υποδύεται μια γυναίκα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις σε μία ανατρεπτική κωμωδία. Μόνο που αυτή τη φορά η ηρωίδα είναι σίγουρη για τις επιλογές της και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειές τους.

Η Victoria Abril γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 4 Ιουλίου 1959. Αρχικά σπούδασε χορό, σύντομα όμως η έντονη παρουσία της την οδήγησε στον κινηματογράφο. Έχει γυρίσει περισσότερες από 50 ταινίες και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους ευρωπαίους σκηνοθέτες της γενιάς της. Ξεχωριστή σημασία στην καριέρα της έπαιξε η γνωριμία της με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τον οποίο συνεργάστηκε σε τέσσερα φιλμ. Το Δεκέμβριο του 2002 βραβεύτηκε για τη συνολική της προσφορά της στον Ευρωπαίκό κινηματογράφο στα βραβεία European Film Awards.

Επιλεκτική φιλμογραφία

1987 - Ο νόμος του πόθου
1990 - Δέσε με!
1991 - Τα ψηλά τακούνια
1993 - Κίκα
1995 - Για όλα φταίει το γκαζόν
1999 - Ανάμεσα στα πόδια
2000 - 101 Ρέυκιαβικ
2003 - The Tulse Luper suitcases

Το "101 REΫΚΙΑΒΙΚ" στις αίθουσες από τη FILMTRADE

Η εταιρεία FILMTRADE είναι η ίδια που είχε φέρει στο Ελληνικό κοινό την Γαλλική gay ταινία Σχεδόν Όλα. Η εταιρεία FILMTRADE είναι η μοναδική στην Ελλάδα που φέρνει και προωθεί ανοιχτά και περήφανα σε όλα τα gay site, queer ταινίες και ταινίες πάνω από όλα ποιοτικές. Σύντομα μετά το 101 Ρέυκιαβικ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την lesbian road movie "Ξαφνικά". Επισκεφτείτε το website της Filmtrade www.filmtrade.gr και ενημερωθείτε για τις ταινίες που έρχονται.

Πάνω απ΄όλα όμως μην χάσετε την ταινία που έχει ήδη παιχτεί με μεγάλη επυτιχία σε Ευρώπη και Αμερική, επιτέλους έρχεται και στην Ελλάδα : 101 Ρέυκιαβικ

Υπόθεση
Ο Hlynur συντηρείται από το ταμείο ανεργείας, ζει μαζί με τη μητέρας του στο σπίτι της και παρότι πλησιάζει τα τριάντα δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να εξερευνήσει τη ζωή πέρα από τα όρια του μικρόκοσμού του: το κέντρο της πόλης του Ρεϊκιαβικ με ταχυδρομικό κώδικα 101.
Γνωρίζει την νεαρή ισπανίδα δασκάλα χορού της μητέρας του, και μετά από μία νύχτα κραιπάλης καταλήγουν μαζί στο κρεββάτι. Η ισπανίδα όμως δεν είναι απλά φίλη της μητέρας του αλλά και η ερωμένη της. Όταν δε εκείνη του ανακοινώνει ότι είναι έγκυος εκείνος χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Μια ανατρεπτική κωμωδία με φόντο την έντονη και γεμάτη ζωντάνια νυχτερινή ζωή του Ρέυκιαβικ.

Σκηνοθεσία: Baltasar Kormakur
Σενάριο: Baltasar Kormakur
Μουσική: Damon Albarn (Blur) & Einar Orn Benediktsson
Παραγωγή: Ingvar H. Thordarson & Baltasar Kormakur
Εταιρία Παραγωγής: Zentropa Entertainment, Filmhuset & Liberator Productions.
Χώρα παραγωγής: Ισλανδία
Διανομή στην Ελλάδα: Filmtrade
90΄, έγχρωμο, κωμωδία

Πρωταγωνιστούν: Victoria Abril, Hilmir Snaer Gudnason, Hanna Maria Karlsdorttir, Baltasar Kormakur, Olafur Darri Olafsson, Thrudur Vilhjalmdottir

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...