Rafaela Silva / Η πρώτη ανοιχτά λεσβία, χρυσή ολυμπιονίκης

Χρυσό μετάλλιο στο τζούντο κέρδισε η Rafaela Silva, εκπροσωπώντας την διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων Βραζιλία.

Η αθλήτρια είναι η πρώτη, ανοιχτά λεσβία ολυμπιονίκης που κερδίζει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016 και η πρώτη lgbt αθλήτρια που μάλιστα κερδίζει χρυσό μετάλλιο, μετά τα αργυρά των Tom Daley και Daniel Goodfellow. 

Η ίδια, στις δηλώσεις που έκανε μετά την νίκη της, ανέφερε ότι η χαρά της είναι τριπλή καθώς το μετάλλιο αυτό είναι μιας γυναίκας, λεσβίας και έγχρωμης. Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά, περιέγραψε την άσχημη εμπειρία της από την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, όταν δέχτηκε ομοφοβικές επιθέσεις μέσω μηνυμάτων στο κινητό της. Συγκεκριμένα τα μηνύματα εκείνα την χαρακτήριζαν "μαϊμού", "ντροπή της οικογένειάς της" και την παρότρυναν "να γυρίσει στο κλουβί της". 

"Χρειαζόμουν τους φίλους και την οικογένειά μου και σκεφτόμουν να σταματήσω τον αθλητισμό" συμπληρώνει, "όμως αν το είχα κάνει και η μαϊμού είχε γυρίσει στο κλουβί της, δεν θα είχα ζήσει αυτή την χαρά σήμερα στην Βραζιλία. Αφιερώνω το μετάλλιο μου σε αυτούς που μου έστειλαν εκείνα τα μηνύματα στο Λονδίνο και τους λέω ότι η μαϊμού είναι πια χρυσή ολυμπιονίκης"!  

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...