Η πρώτη τρανς αστυνομικός στο Σαν Ντιέγο

Η Christine Garcia είναι η πρώτη τρανσ αστυνομικός στο Σαν Ντιέγο της Καλιφόρνιας. Η ίδια λέει ότι το να κάνει coming out στην οικογένειά της ήταν εύκολο, όσο και στα δύο της παιδιά και την σύντροφό της. Αλλά να κάνει coming out στους 1.800 συναδέλφους της από το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Ντιέγο, ήταν κάτι που δεν είχε φανταστεί και γι αυτό το λόγο σκέφτονταν την παραίτησή της, πριν προχωρήσει στην φυλομετάβασή της. 

Ωστόσο, όταν μίλησε με έναν ακτιβιστή, τον Daniel Meyer, πήρε άλλες αποφάσεις και βρήκε στήριξη. Ο Meyer είναι ο διαμεσολαβητής των LGBT οργανώσεων της Καλιφόρνιας με το αστυνομικό τμήμα. Εκείνος ήταν που την έπεισε να προχωρήσει στην απόφαση αυτή της ζωής της, δίχως να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το επάγγελμά της.  

Παρόλο τον φόβο της ότι δεν θα γινόταν αποδεχτή από τους συναδέλφους της και θα δεχόταν ρατσιστικά σχόλια ή ίδια δηλώνει ότι την πλησίασαν πολλοί άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι της είπαν ότι ήταν μία καλή αστυνομικός και αυτό μετράει πάνω απ' όλα:

A lot of them came to me and said ‘you know what? You’re a good cop and all that matters is that you’re a good cop.’ It was very inspiring to me. It showed me that I really can be a cop and I can be transgender and it really is okay

H Christine όχι μόνο συνέχισε να εργάζεται ως αστυνομικός αλλά συνεργάστηκε και με έναν οργανισμό που στηρίζει LGBT άτομα που αντιμετωπίζουν διακρίσεις με τις αρχές εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους. Η ίδια δηλώνει γι αυτή της την ενέργεια ότι αποφάσισε να στηρίξει την δική της κοινότητα, να δουλέψει γι αυτή και να βοηθήσει ανθρώπους σαν εκείνη που διστάζουν να κάνουν coming out φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες και ρατσισμό:

I took it upon myself to get involved in the community because I care about my community. It’s the community that I work for. I know there are others out there like me, and I also want to be there to help them through their process if they choose to come out because it’s really difficult to do this alone

Παράλληλα ξεκίνησε μια εκστρατεία για να παροτρύνει αστυνομικούς τρανς να κάνουν το coming out τους αλλά και εφήβους τρανς που θέλουν να γίνουν αστυνομικοί. Ήδη η προσπάθειά της απέδωσε και ο πρώτος νεαρός τρανς έχει εγγραφεί στην σχολή αστυνομικών.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...