Αρνήθηκε να παραβρεθεί σε φεστιβάλ στη Ρωσία ο gay πρωταγωνιστής του Prison Break

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Επανάσταση» κατά της Ρωσίας από τον gay πρωταγωνιστή του Prison Break

Ο πρωταγωνιστής της αμερικάνικης σειράς Prison Break, Γουεντγουόρθ Μίλερ, αρνήθηκε την πρόταση να παρευρεθεί σε φεστιβάλ ταινιών στην Αγία Πετρούπολη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους αντι-γκέι νόμους της Ρωσίας.

«Θα με χαροποιούσε ιδιαιτέρως να δεχθώ» έγραψε στην επιστολή που απέστειλε στην υπεύθυνη διεξαγωγής του φεστιβάλ Μαρία Άβερμπαχ. «Ωστόσο, σαν γκέι που είμαι, πρέπει να αρνηθώ».

Ο Γουεντγουόρθ που θα ήταν τιμώμενο πρόσωπο στο φεστιβάλ, δήλωσε πως νιώθει «βαθύτατα προβληματισμένος» σχετικά με τη στάση της Ρωσίας.

Οι νέοι νόμοι απαγορεύουν την προώθηση του τρόπου ζωής των γκέι, των λεσβιών και γενικά των ομοφυλόφιλων.

Τον Ιούνιο, το ρωσικό κοινοβούλιο, υποστήριξε με συντριπτική πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει βαριά πρόστιμα για όποιον διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν ομοφυλόφιλους, ή την παροχή πληροφοριών για την ομοφυλοφιλία σε άτομα κάτω των 18 ετών.

«Είμαι βαθύτατα προβληματισμένος από την τρέχουσα στάση και συμπεριφορά απέναντι στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες από την ρωσική κυβέρνηση» έγραψε ο Γουεντγουόρθ, 41 ετών, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα GLAAD, προσκείμενη στους ομοφυλόφιλους.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη».

«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια εορταστική εκδήλωση που φιλοξενείται σε μία χώρα όπου οι άνθρωποι σαν εμένα στερούνται συστηματικά το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζουν και να αγαπούν όπως αυτοί θέλουν, έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη».

Πηγή:imerisia.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...