LP (Laura Pergolizzi) ξανά στην Ελλάδα

Η αγαπημένη στο lgbt κοινό παγκοσμίως, λεσβία τραγουδίστρια LP, ή κατά κόσμον Laura Pergolizzi, έρχεται και φέτος στην Ελλάδα, σε μια συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, διοργάνωση του gazarte. Στις 12 Ιουλίου μαζί της θα εμφανιστούν το συγκρότημα MONOPHONICS ενώ τους διάσημους, ξένους καλλιτέχνες θα συνοδέψουν από την Ελλάδα οι Lola Marsh και Angelica Dusk. Θα ακολουθήσει after party από το Pepper με τον Γιάννη Καστανάκη.

Με αφορμή την πολυαναμενόμενη συναυλία, μαζέψαμε κάποιες δηλώσεις της τραγουδίστριας, σε ελληνικά μέσα, για να την γνωρίσουμε καλύτερα:

(in.gr 19/9/16)

Το τραγούδι Lost On You έχει γίνει τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα και σε έχει κάνει πασίγνωστη στη χώρα μας. Ποια η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό λοιπόν;

«Είναι ένα τραγούδι που έγραψα κατά τον τελευταίο χρόνο της σχέσης που είχα με την πρώην κοπέλα μου. Ήταν μια από εκείνες τις φορές που συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά πλέον, αλλά ήμουν ακόμα ερωτευμένη και ήθελα να σώσω αυτήν τη σχέση, αν και νομίζω ότι κατά βάθος ήξερα πως δεν μπορούσα να το κάνω».

Είναι γνωστό ότι δεν κρύβεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα ή τη σχέση σου με τη σύντροφό σου. Ήταν πάντα τόσο εύκολο για εσένα να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου και να νιώθεις άνετα με τις επιλογές σου; Σε κάνουν οι άνθρωποι γύρω σου να νιώθεις άσχημα για αυτό;
«Κανείς δεν με κάνει να νιώθω άσχημα για αυτό που είμαι πραγματικά. Νιώθω πολύ άνετα με εμένα, αλλά όπως και στον καθένα μού πήρε λίγο χρόνο να βρω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι θα μέναμε έκπληκτοι με το πόσοι πολλοί άνθρωποι που φαινομενικά έχουν ό,τι θα θέλαμε, αισθάνονται εξίσου άβολα κατά καιρούς. Εγώ σίγουρα δεν ανησυχώ που είμαι γκέι. Αυτό είναι δική μου δουλειά και μόνο».

(i-TECH4u 24/06/16)

LP σε καλωσορίζουμε στο i-TECH4u. Πόσο στενή είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Θα έλεγα ότι η σχέση μου με την τεχνολογία είναι ιδιαίτερα στενή. Εξαρτώμαι πολύ από το κινητό μου και το iPad μου. Παρόλα αυτά δεν χρησιμοποιώ πλέον τον υπολογιστή μου, κάτι μου με τρομοκρατεί λιγάκι, γιατί αυτό σημαίνει ότι το iPad έχει κατακτήσει τη ζωή μου και μερικές φορές δεν κάνω back up τα αρχεία του iPad για μήνες!

Φαντάζομαι ότι το κινητό σου τηλέφωνο το χρησιμοποιείς πολύ. Υπάρχει κάποιο app που το βρίσκεις απαραίτητο;
Μένω στο Los Angeles, οπότε το «Maps» είναι ένα app πολύ σημαντικό για μένα! Επίσης τρελαίνομαι για το Instagram και το Snapchat. Και τα δύο είναι διασκεδαστικά και κρατάω επαφή με τους φίλους και με την σύντροφό μου όταν είμαστε χώρια.

(antivirus 02/09/16)

“Η μητέρα μου πέθανε πριν μάθει πως είμαι γκέι και ο πατέρας μου πίστευε πως περνούσα απλώς μια φάση, αλλά μετά κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Αλλά έτσι κι αλλιώς δε με ένοιαζε. Ακόμα δε με νοιάζει”. Σήμερα, αρκετό καιρό μετά ρωτάμε την LP τι ήθελα να πει ακριβώς μ΄αυτό. “Κάτι πολύ απλό για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα να τονίσω ότι δε χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι gay και ξέρεις κάτι; Ποτέ δε θα χρειαστώ. Είναι αυτό που είναι και τέλος.”

“Το να είσαι gay είναι σαν να έχεις πράσινα μάτια. Κάποιοι αγαπούν τους ανθρώπους με πράσινα μάτια, κάποιοι πάλι όχι. Κάποιοι ενδιαφέρονται, κάποιοι πάλι όχι. Πιστεύω πως είναι δική σου απόφαση και προνόμιο να είσαι “out” ή αν το κρατάς για τον εαυτό σου, αν αυτό είναι που επιθυμείς. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω όσους αγωνίζονται εκεί έξω και μιας μιλάμε για την κοινότητά μου (σ.σ LGBTQI) στην Ελλάδα, θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι αυτοί που είναι. Ας μείνουμε σ΄αυτή την πορεία και ας συνεχίσουμε να κάνουμε την αποδοχή κοσμοθεωρία”.

(Επιτέλους Σαββατοκύριακο, εκπομπή Ναταλίας Γερμανού, "Ε", 25/09/16)

"Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ (στην Ελλάδα), για να είμαι ειλικρινής. Είναι η πρώτη πρώτη φορά. Έχω πολλούς φίλους Έλληνες, είχα μια πρώην σύντροφο που ήταν Ελληνίδα. Ξέρω τους Έλληνες, αγαπώ τους Έλληνες και θα πέθαινα να έρθω εδώ για πάντα. Και αγαπώ που τώρα είναι ένα προσωρινό κομμάτι της ιστορίας μου, που ξεκίνησε από την Ελλάδα και θα μου μείνει αξέχαστο".

(biscotto.gr 20/09/16)

Ερμηνεύτρια ή στιχουργός; Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από τα δυο ποιο θα ήταν αυτό;
Δύσκολα μου βάζεις, αλλά θα διαλέξω το ερμηνεύτρια. Είναι σημαντικό για την ψυχή μου.

Σίγουρα έχεις τραγουδήσει και τραγούδια που έχει γράψει για άλλους καλλιτέχνες. Στην αρχή ήταν η Rihanna με το «Cheers (Drink To That)» ενώ αμέσως μετά ήρθε και το δεύτερο συνεχόμενο hit που η ίδια έγραψε. Το «Beautiful People« της Christina Aguilera, συμπεριλήφθηκε στο OST της ταινίας “Burlesque”.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τα τραγούδια που θα χαρίσεις σε άλλους καλλιτέχνες; Θέλω να πω, γιατί το «Cheers» στη Rihanna και όχι σε…εσένα;

Το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψα ειδικά για τη Rihanna. Ήξερα ότι θα το έδινα σε εκείνη και άλλωστε δεν είναι ακριβώς του στιλ μου. Συνήθως, μπορώ να καταλάβω πότε ένα τραγούδι μου ταιριάζει. Κάποιες φορές εκπλήσσομαι από το πώς νιώθω όταν ολοκληρώνω ένα τραγούδι. Ας πούμε, στην αρχή σκέφτομαι όλη την ώρα πώς αυτό το τραγούδι είναι για εμένα ενώ στη συνέχεια -ξαφνικά- συνειδητοποιώ ότι δεν έχει γραφτεί για μένα. Και αντίστροφα.

Οι μουσικές της επιρροές είναι ατελείωτες. Μάλιστα, ο τρόπος που παίρνει αποφάσεις για τη ζωή και την καριέρα της βασίζεται στο τι θα σκέφτονταν τα μουσικά της πρότυπα, σε περίπτωση που ήταν στη θέση της. Αν την έβαζες να διαλέξει ποιος ξεχωρίζει, τότε θα σου μιλήσει ώρες ατελείωτες ξεκινώντας από την Aretha Franklin και την Édith Piaf και φτάνοντας μέχρι την Ann Wilson και την Patty Griffin. Η μόνη της αντρική επιρροή έρχεται απ’ εκείνον που είναι κατά μια άποψη υπεύθυνος και για το στιλ της. Το Δεκέμβριο του 2015 η LP μιλώντας στην Kristine Cannon παραδέχτηκε ότι αν ήταν εφικτό θα φορούσε όλη τη μέρα γυαλιά ηλίου «Πάντα πίστευα ότι θα γίνω κάποια που θα φοράει συνέχεια γυαλιά, όπως ο Roy Orbison» .

Χορηγός Επικοινωνίας Lesbian.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...