Go Vegan με το J - Γο: Σαλάτα πατάτας με σπανάκι και λαδολέμονο

Τώρα που το 2ο Vegan Life Festival τελείωσε, και ήταν καταπληκτικό, θέλω να ευχαριστήσω όλα όσα εσάς που ήρθατε και είχα την χαρά να γνωριστούμε! Το θερμό από κάθε άποψη αυτό καλοκαίρι συνεχίζεται, και παρότι οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές όσο την προηγούμενη εβδομάδα, ας φάμε κι αυτήν την εβδομάδα μια χορταστική σαλάτα!

 

Υλικά:

8 πατάτες μεσαίου μεγέθους

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι

4 κούπες σπανάκι

1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες

1 λεμόνι σε χυμό

Ετοιμασία:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 400 βαθμούς. Τοποθέτησε αλουμινόχαρτο και πάνω τις πατάτες κομμένες στα δυο με το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο για 20 λεπτά, γυρνώντας τις κι από την άλλη πλευρά.
  2. Ανακάτεψε το σπανάκι με τις ελιές. Με το που είναι έτοιμες οι πατάτες πρόσθεσέ τις κι αυτές. Από πάνω ρίξε τον χυμό λεμονιού.

Μπορείς να καταναλώσεις την σαλάτη κατευθείαν ζεστή, να την αφήσεις να κρυώσει, ή και να την βάλεις στο ψυγείο και να την φας κρύα (ωραία ακούστηκε αυτό, ε;).

Καλή απόλαυση !!!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...