Δελτίο Τύπου ΟΛΚΕ, 27/2/2007

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2007

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  «ΔΙΑΚΡΙΣΗ» ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2007 και τίτλο «ο Ταξίαρχος με το κόκκινο στρίνγκ …» και τη συζήτηση που προκάλεσε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και τις τοποθετήσεις πολιτικών πάνω στο θέμα αυτό, η ΟΛΚΕ οφείλει να σχολιάσει:

Η επαγγελματική ικανότητα ενός προσώπου κρίνεται από τις επιδόσεις του στο χώρο δουλειάς, καθώς και από τη συμπεριφορά προς τους ανώτερους ή τις ανώτερες και τους κατώτερους και κατώτερες ιεραρχικά. Η σεξουαλική δραστηριότητα  μιας γυναίκας ή ενός άνδρα έξω από το χώρο εργασίας είναι απόλυτο δικαίωμα, το οποίο προστατεύεται από το ελληνικό σύνταγμα. Είναι ανάρμοστο για την Ελλάδα του 2007, δημοσιογράφοι να προσπαθούν να διασύρουν πρόσωπα λόγω υποτιθέμενης σεξουαλικής ταυτότητας ή προτίμησης. Η όποια σεξουαλική ταυτότητα δεν μπορεί να θεωρείται σκάνδαλο, και πολύ λιγότερο θέμα ηθικής τάξης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκης σε συνέπεια με την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ψήφισε το νόμο 3304 (και που αφορά στην απαγόρευση των διακρίσεων στο χώρο εργασίας μεταξύ άλλων και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού), διευκρίνισε χωρίς περιθώρια για αμφισβήτηση, ότι ο ομοερωτικός προσανατολισμός δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αποτελέσει κριτήριο για την αξιολόγηση αξιωματικών στο ελληνικό στράτευμα, σε απόλυτη συμφωνία με τις πάγιες θέσεις της ΟΛΚΕ σε θέματα διακρίσεων στο χώρο της εργασίας.

Tο ΔΣ της ΟΛΚΕ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...