"Χωρίς εσάς δεν θα είχα φτάσει εδώ", η Ellen DeGeneris απολογείται.

Η φορτισμένη συγγνώμη της DeGeneres στους εργαζομένους της: «Χωρίς εσάς δεν θα είχα φτάσει εδώ» Η Ellen DeGeneris απολογείται μετά τις καταγγελίες

Μετά τις καταγγελίες υπαλλήλων της για απάνθρωπη συμπεριφορά και την έναρξη εσωτερικής έρευνας για τις εργασιακές συνθήκες στην εκπομπή της, η Ellen DeGeneres επανέρχεται με μία συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή όπου απολογείται και δεσμεύεται για αλλαγές.

Στην επιστολή αυτή, η DeGeneres ζητά συγγνώμη για τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές, παραδεχόμενη την ύπαρξη μιας κουλτούρας που δεν αντανακλά τις αξίες με τις οποίες ξεκίνησε την εκπομπή και δεσμευόμενη να βελτιώσει την κατάσταση. Επιπλέον, άνθρωποι με γνώση του παρασκηνίου διαρρέουν πως ο παραγωγός Εντ Γκλάβιν αναμένεται να αποχωρήσει από την εκπομπή.

«Την πρώτη μέρα της εκπομπής μας, είπα σε όλους στην πρώτη εκείνη σύσκεψη πως το "The Ellen DeGeneres Show" θα ήταν ένα μέρος ευτυχίας - κανείς ποτέ δε θα σήκωνε φωνή και όλοι θα αντιμετωπίζονταν με σεβασμό. Προφανώς, κάτι άλλαξε και νιώθω απογοήτευση που διαπιστώνω πως δεν τηρήθηκε η υπόσχεση. Και γι'αυτό ζητώ συγγνώμη» έγραψε η Ντε Τζενέρις.

«Ως κάποια που έχω κριθεί και σχεδόν έχασα τα πάντα γι' αυτό που είμαι, πραγματικά καταλαβαίνω και βαθιά συναισθάνομαι αυτούς που αντιμετωπίζονται διαφορετικά ή και άδικα, άνισα ή, ακόμα χειρότερα, αγνοούνται. Το να σκέφτομαι πως κάποιος από εσάς έχει νιώσει έτσι, για μένα είναι απαίσιο».

«Δεν θα μπορούσα να έχω επιτύχει χωρίς τη δική σας συνδρομή. Το όνομά μου είναι στην εκπομπή και παίρνω την ευθύνη για ό,τι κάνουμε. Μαζί με την Warner Bros αμέσως ξεκινήσαμε εσωτερική έρευνα και από κοινού αναλαμβάνουμε δράση για να διορθώσουμε τα πράγματα. Καθώς μεγαλώναμε με γεωμετρική πρόοδο, δεν στάθηκε δυνατό να έχω τον έλεγχο όλων και βασίστηκα σε όλους να κάνουν τη δουλειά με τον τρόπο που ήξεραν πως ήθελα. Προφανώς δεν το έκαναν. Αυτό θα αλλάξει τώρα και δεσμεύομαι να διασφαλίσω πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ξανά» συνέχισε.

«Έχουμε προαναγγείλει πολλές αλλαγές στο προσωπικό, μαζί με τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που έχουν προκύψει, και κάνουμε τα πρώτα βήματα για να τα εφαρμόσουμε. Η Warner Bros. και η Έλεν Ντε Τζενέρις δεσμεύονται να διασφαλίσουν ένα εργασιακό περιβάλλον βασισμένο στο σεβασμό και τις ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Warner Bros, η οποία πάντως δεν αναφέρθηκε προσωπικά στον Γκλάβιν, για τον οποίο υπήρξε και πλήθος καταγγελιών.

Η επιστολή έρχεται μετά από τις καταγγελίες εργαζομένων που περιέγραφαν ένα κλίμα τοξικότητας, επιθετικότητας και συχνά ρατσιστικών αστείων, αναφορικά με το χτένισμα ή τις ενδυματολογικές επιλογές ανθρώπων της εκπομπής, αλλά και την απαξιωτική συμπεριφορά της ίδιας της παρουσιάστριας απέναντι σε ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τόσο η εταιρεία, όσο και η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής "Ellen" έχουν αποστείλει εσωτερικό σημείωμα στο προσωπικό, βάσει τους οποίου ζητείται η αξιολόγηση και οι μαρτυρίες των εργαζομένων στην εκπομπή της παρουσιάστριας, προκειμένου να διαπιστωθούν καταγγελίες όλου του προηγούμενου διαστήματος για υποτιμητική, απαξιωτική, κάποτε και απολύτως απάνθρωπη αντιμετώπισή τους τόσο από στενούς συνεργάτες της παρουσιάστριας, όσο και από στελέχη σε διευθυντικές θέσεις της παραγωγής της εκπομπής της.

Με πληροφορίες από Variety

Άρθρο της: www.lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...