Ξαφνικά! (22-08-2003)

Η ταινία "Ξαφνικά!" του πρωτοεμφανιζόμενου Αργεντίνου σκηνοθέτη Ντιέγκο Λέρμαν έκανε αίσθηση όπου και αν προβλήθηκε.

Το φιλμ είναι ένα ασπρόμαυρο road movie που θυμίζει τις ταινίες του Τζιμ Τζάρμους. Βραβεύτηκε στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και της Κωνσταντινούπολης και πρόσφατα στο Gay & Lesbian Film Festival της Νέας Υόρκης.

Το "Ξαφνικά! " είναι μια queer ταινία για την ευαίσθητη πλευρά των ανθρώπων που περιθωριοποιούνται λόγω των προσωπικών επιλογών του.

Σύνοψη:
Η Μαό και η Λένιν είναι δύο ερωμένες που περιφέρονται άσκοπα στους άχρωμες δρόμους του Μπουένος Αϊρες. Μία μέρα συναντούν τυχαία τη Μάρσια, μία παχουλή μοναχική κοπέλα η οποία ζει μια ανιαρή ζωή δουλεύοντας σαν πωλήτρια σε κατάστημα εσωρούχων. Η εξωστρεφής Μάο φλερτάρει ασφυκτικά τη Μάρσια αλλά εκείνη αρνείται να ενδώσει. Η Μάο και η Λένιν τότε την παίρνουν με τη βία, σχεδόν την απαγάγουν, και εγκαταλείπουν το Μπουένος Αϊρες για ένα ταξίδι στη θάλασσα. Στην πορεία κάνουν μια στάση στο σπίτι της θεία της Λένιν Μπλάνκα, μίας γυναίκας εκκεντρικής η οποία μοιράζεται το σπίτι της με τον άτυχο Φελίπε και τη νευρική Ντέλια. Μέσα από τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσά τους αποκαλύπτονται αδυναμίες, μυστικά και αναπάντεχα κωμικές καταστάσεις. Τελικά φεύγουν και οι έξι μαζί προς τη θάλασσα να ολοκληρώσουν το γεμάτο απρόοπτα ταξίδι που ξεκίνησαν τα τρία κορίτσια.

Για την ταινία έγραψαν:
"Η πρώτη ταινία του 26χρονου Ντιέγκο Λέρμαν συγκρίνεται με τα αριστοτεχνικά road movies των Τζάρμους και Βέντερς. Ο Λέρμαν σκόπευε να φτιάξει ένα "περιπετιώδες" φιλμ και πέτυχε το στόχο του από όλες τις απόψεις: το φιλμ είναι όμορφα συγκροτημένο, το σενάριο οξυδερκές, οι διάλογοι πνευματώδεις και εύστοχοι, οι χαρακτήρες καλοπαιγμένοι" -The London Times

"Παρότι ξεκινά σαν ένα ζωηρό, πνευματώδες road movie σταδιακά μεταρέπεται σε εμπνευσμένο πορτραίτο συναισθηματικών δεσμών που δημιουργούνται και χάνονται, επανασυνδέσεων και απωλειών. Το "Ξαφνικά! " είναι μία ταινία απρόβλεπτη, έξυπνη, με αισθητική και αφηγηματική προσέγγιση όπως καμία άλλη" -Buenos Aires Herald

"Μια ασυνήθιστη γιορτή ζωής, ανθρωπιάς και αδυναμιών. Αξίζει να τη δει κανείς!" -(www.imdb.com)

"Με εμφανείς επιρροές από το σινεμά του Τζιμ Τζάρμους, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Ντιέγκο Λέρμαν ξεκινά αυτήν την ταινία σαν ένα δυνατό θρίλερ το οποίο σιγά σιγά εξελίσσεται σε μία κωμική διερεύνηση των ανθρώπων και των σχέσεών τους." -(Shadows on the wall)

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...