Αράξτε Στα Αναπαυτικά Καθίσματα του ΤΡΙΑΝΟΝ και Απολαύστε!

Αλλά με τη απόλυτη υποστήριξη των ανθρώπων των τεχνών (βλέπε Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), με την υποστήριξη πολλών εντύπων που το φιλοξενούν σαν είδηση (Αθηνοραμα, Athens Voice, Lifo, Καθημερινή κλπ) και σύσσωμη την Αθηναϊκή gay σκηνή που παράλληλα ετοιμάζεται για το 3ο Athens Pride στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαθμώνος.

Δεν ξέρουμε σε δυο μέρες πως θα είναι ο καιρός, αν δηλαδή θα δούμε τις ταινίες καπνίζοντας κάτω από τον Αττικό Ουρανό ή θα έχουμε την οροφή κλειστεί αλλά όπως και να είναι ο καιρός το Τριανον FilmCenter είναι ένας υπέροχος κινηματογράφος 350 θέσεων με ένα ωραίο φουαγέ που εκτός από τα ποτά μας και την μουσική μας θα βρείτε πολλά Gay & Lesbian dvd, βιβλία, φωτογραφίες και όλα τα gay έντυπα της πόλης μας.

 
Για όσους και όσες για κάποιο λόγο δεν θα τα καταφέρετε να βρίσκεστε μαζί μας, συντονιστείτε στο www.mindradio.gr και θα ακούσετε τα πάντα σε ζωντανή σύνδεση. Μάλιστα (για περισσότερο χαβαλέ) δυο παραγωγοί του Mind Radio θα βρίσκονται στην καμπίνα προβολής και θα σχολιάζουν ακόμα και τις ταινίες και τις ερωτικές σκηνές. Mind Radio – Mind Your Own Station!
 
Οι ταινίες που διαλέξαμε και με πολύ κόπο συλλέξαμε, είναι για ένα ευρύ κοινό. Ρομαντικές, συγκινητικές, κοινωνικές, κωμωδίες, queer, camp και θα μας αφήσουν έναν μεγάλο προβληματισμό «γιατί τελικά υπάρχει κόσμος που ακόμα τραβάει ζόρι με την διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα;»

Σας κάνω μια γρήγορη ξενάγηση στις ταινίες έτσι όπως μου έρχονται στο μυαλό.

Καθίστε αναπαυτικά στα άνετα καθίσματα, χαλαρώστε και απολαύστε ένα γεμάτο τετραήμερο queer ταινιών.

Το When I am 64 (Παρασκευή 1 Ιουνίου ώρα: 20.45) Να πάρετε όλα τα φιλαράκια σας και τους χωρισμένους γονείς σας που σας μεγάλωσαν μόνοι τους και ελάτε να  δείτε την ταινία. Είναι συγκλονιστική, είναι ανθρώπινη, είναι τρυφερή, είναι αισιόδοξη, είναι αληθινή ιστορία και επαληθεύει το μότο
«αν δεν μπορείτε να πείτε στους γονείς σας ότι είστε gay, πέστε το στα παιδιά σας». Σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φέρετε μαζί σας κάποιον ετεροφυλόφιλο φίλο σας και να μην την βρει εξαίρετη. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ατού της ταινίας. Ότι ξεπερνά τα όρια ενός gay κοινού.

Το Lost In Generation (Παρασκευή 1 Ιουνίου ώρα: 22.45) Απαρτίζεται από 3 διαφορετικές ιστορίες η καθεμία τόσο ιδιαίτερη, τόσο ξεχωριστή και με τόσο λεπτό αλλά διεισδυτικό χιούμορ. Στην πρώτη ταινιούλα βλέπετε τα πάρκα του Βερολίνου, τους σκειτερ και ένα κοριτσάκι που είναι σαν αγοράκι να ανακατεύεται σε νεανικές παρέες. Βλέπετε (και από μέσα σας γελάτε)  τους Γερμανούς γονείς (τι διαφορά έχουνε από τους Ελληνάρες του δικούς μας) και ακόμα συγκινήστε όταν τελικά συνιδειτοπειειτε ότι όχι μόνο υπάρχουν διαφορετικά παιδιά αλλά και ετεροφυλόφιλα αγόρια πολύ ανοιχτόμυαλα.
Η δεύτερη ταινιούλα είναι υπέροχη, μπαίνει βαθιά στην λεσβιακή κουλτούρα και στην αναζήτηση σχέσης με εκλεκτό χιούμορ και ειρωνεία, θα την ευχαριστηθείτε απίστευτα και θα γελάσετε πολύ αλλά εκεί που ίσως χειροκροτήσετε είναι στην τρίτη ταινιούλα που ανεβαίνει λίγο ηλικιακά και περιγράφει μια μέρα που προσπαθείς να αυτοκτονήσεις τι μπορεί να σου συμβεί τελικά.  Το Lost in Generation είναι ακόμα μια ιδέα και παραγωγή του Christian Peterson o οποίος έχει κάνει το Fucking Different Berlin και New York και ενδιάμεσα από τις ταινιούλες βλέπουμε πολλές λεσβίες να απαντάνε σε διάφορα ερωτήματα σύγχρονα για την σεξουαλικότητα μας, τις προτιμήσεις και τα «υπαρξιακά μας».
Ακριβώς πριν την ταινία προβάλουμε την μικρού μήκους SuchGreatJoy για να
ευχόμαστε όλες μας κάπως έτσι να αντιδράσει η οικογένεια μας όταν τους πούμε ότι είμαστε λεσβίες. Μια ταινιούλα πολύ γλυκιά, ευχάριστη και με αρκετή δόση χιούμορ.

Σάββατο βράδυ (Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα: 23.50) και σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά διασκέδασης, αντί για το μεγάλο παρτυ, ο απίστευτος χαβαλές του Σαββατόβραδου και μακάρι ο καιρός να είναι καλός και να ανοίξουμε την οροφή. Για όλους και όλες εσάς που λατρεύετε τις camp κωμωδίες και με natsos και μπύρες θέλετε να αράξετε με την παρέας σας στα αναπαυτικά καθίσματα και να λιώσετε από το γέλιο. Θυμάστε χρόνια παλιά που μαζευόμασταν στο Αλφαβιλ και κάναμε χαβαλέ με b movies, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ουρλιάζαμε στο σινεμά, φωνάζαμε ότι βλακεία θέλαμε, γινόμασταν τύφλα και γινόταν το σινεμά μια μεγάλη παρέα που συμμετείχε σε ένα πανηγύρι; Αυτήν ακριβώς την χύμα ατμόσφαιρα θέλουμε να ξαναζήσουμε το Σάββατο το βράδυ. Φέρνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην μεγάλη οθόνη μια καταξιωμένη και πολύ γνωστή στο Βερολινέζικο κοινό, την τρανς κωμικό Ades Zabel. Σε δυο παράφρονες κωμωδίες που θα μετατρέψουν το Σαββατόβραδο σας σε έναν ατέλειωτο camp παρτυ. Απόλυτη queer παρωδία της Αγκάθα Κρίστι με την Μις Μαρπλ και αμέσως μετά το Mutti Der Film για να σας αποτελειώσει. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τις ταινίες, μαζέψτε τους πιο χαβαλεδιαριδες φίλους σας και πιάστε καθίσματα.

Πάμε τώρα σε μια σοβαρή ταινία που δεν βγάζει γέλιο αλλά σε καθηλώνει. Amnesia (Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα: 20.00) έχει παιχτεί σε όλα τα  Gay & Lesbian Διεθνή Φεστιβάλ και έχει προσκομίσει τις καλύτερες κριτικές και βραβεία. Όταν συνέρχεται το μόνο που θυμάται είναι ότι είναι gay! Αυτή η ταινία θα σας κάνει να συνηδειτοποιησετε πολλά για την ζωή σας.

Όποιοι έχουν πρόβλημα με την διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα, πάρτε τους από το χέρι και φερτέ τους να δούνε το Hard Pill (Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα: 18.00) θα καταλαβουν ότι κανένας δεν μπορεί να διαλέξει ή να αλλάξει τις ερωτικές του προτιμήσεις. Ακόμα μια ταινία που θα συναντήσετε σε όλα τα gay βιβλιοπωλεία του εξωτερικού και έχει κάνει τον γύρω όλων των κινηματογραφικών φεστιβάλ. Ευχάριστη, ειλικρινής, περιγράφει πολύ καλά και το gay life style αλλά και τους ετεροφυλόφιλους που μπορεί να αφήνουν κάποιον gay να τους πάρει «τσιμπούκι» αλλά οι ίδιοι δεν είναι gay, περιμένετε να δείτε τι γίνεται στο τέλος της ταινίας!

Prinz in Hollerand (Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα: 23.45) εξαιρετική και μεγάλη μας τιμή και δεν είναι τυχαίο ότι διαλέξαμε να κλείσει το 1ο Athens Gay & Lesbian Festival με αυτήν την ταινία. Είναι απόλυτα αφιερωμένη σε όλη την εναλλακτική πολιτικά gay σκηνή. Εκτός του πανέμορφου πρωταγωνιστή της (που είναι και ο σκηνοθέτης της ταινίας και έχουμε μια μικρή ελπίδα να είναι μαζί μας στην Αθήνα) θα δείτε το Βερολίνο όπως ίσως να μην το έχετε προλάβει και φυσικά το ιστορικό café Anal (που ακόμα καμαρώνω ότι το πρόλαβα ανοιχτό). Μια ταινία με πολλά στοιχεία από Φασμπίντερ, ένας από τους συμπρωταγωνιστές έχει παίξει σε πολλές ταινίες του Φασμπίντερ. Η ταινία έχει την πιο καβλωτικη ερωτική σκηνή, χωρίς να δείχνει τίποτα πρόστυχο αλλά ταυτόχρονα θα σας καρφωθεί στο μυαλό αυτή η σκηνή, με χαρακτήρες που θα σας θυμίσουν τον Φρεντι Μερκουρι των θρυλικών Queen. Είναι τόσα πολλά που μπορώ να πω για αυτήν την ταινία αλλά καλύτερα είναι να την δείτε, πραγματικά μην την χάσετε.

 
EnSoap (Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα: 21.45) είναι η μονή ταινία που έχει παιχτεί μια φορά στην Ελλάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας αλλά αποφασίσαμε να την δείξουμε γιατί ξέρουμε ότι πολύς κόσμος δεν πρόλαβε να την δει. Την διαλέξαμε γιατί είναι η κατεξοχήν ταινία που σπάει κάθε ταμπού για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και το φύλο, είναι πολύ δυνατή, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και άξια συνοδεύετε από την μουσική του Antony and The Johnson και αν σας αρέσει ο Antony και ότι εκπροσωπεί θα σας αρέσει και η ταινία. Ακόμα μια ταινία για ένα πολύ ευρύ κοινό.
 
Στους δικούς μας τώρα τους Έλληνες gay σκηνοθέτες. (Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα: 18.00) Να σας πω ότι δεν φιλοξενήσαμε την καλύτερη ever camp Ελληνική ταινία που έχουμε, του καταπληκτικού Πάνου Κούτρα για έναν λόγο, ότι μόλις λίγους μήνες πριν είχε φιλοξενηθεί στο Cult festival και πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι την είδατε εκεί. Επίσης το ίδιο μεγάλη μας τιμή θα ήταν να είχαμε κάποιες ταινίες του αείμνηστου Μπίστικα αλλά μετά τον θάνατο του τα δικαιώματα των ταινιών του, μας ενημέρωσαν ότι είναι περίπλοκο το πώς και το από ποιόν θα τα παίρναμε. Φιλοξενούμε όμως δυο μεγάλους και περήφανους Έλληνες σκηνοθέτες που μας εχουνε κάνει να αισθανθούμε δέος με τις gay ταινίες τους και τα βραβεία που έχουν αποσπάσει.

Κωνσταντίνος Γιανναρης και παίζουμε το A Place in The Sun με τον Ζαλμα σε έναν έξοχο ρόλο, σε μια ιστορία που κανένας gay δεν θα αρνηθεί ότι λίγο πολύ έχει βιώσει και το Τρώες που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο και μοναδικό Teddy Awards βραβείο. Τον Κωνσταντίνο Γίανναρη θα έχουμε την χαρά να το έχουμε μαζί μας και να προλογίσει τις ταινίες.
Για να σας ενημερώσουμε πιο πολύ και να σας ταξιδέψουμε στην ιστορία του Ελληνικού gay κινηματογράφου γιατί είναι κρίμα να μην ξέρουμε τι gay ταινίες άξιες η χώρα μας έχει να δείξει, φιλοξενούμε των χαμηλών τόνων αλλά πολύ γνωστό στους κινηματογραφικούς κύκλους Χρήστο Δήμα και την συγκλονιστική τετραλογία του Τέσσερα. Όταν το aids άρχισε να χτυπά. Είναι απαραίτητο για όλους και όλες όχι μόνο να τιμάμε αυτούς τους σκηνοθέτες που θα προβάλουμε ταινίες τους αλλά και αυτούς που προανέφερα γιατί είναι ένα κομμάτι δικιά μας αληθινής και ανατρεπτικής κληρονομιάς. Ο Χρίστος Δήμας βρίσκεται εκτός Ελλάδας και αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζει την καινούργια του ταινία (καταπληκτικό σενάριο, το διάβασα πριν καιρό).

 
 
Την Παρασκευή το απόγευμα TransGender Cinema με τα ντοκυμαντερ : Boy I am, Transparents, Black & White. (Παρασκευή 1 Ιουνίου ώρα: 18.00) καλούμε όλους και όλες που ασχολούνται με το κοινωνικό και το βιολογικό φύλο, παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε καθηγητές σας, ιατρούς κυρίως ενδοκρινολόγους και ορμονολόγους και ψυχολόγους (κάνουμε εδώ και 2 χρόνια μία μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης πληθυσμού και ειδικών για το θέμα των φύλων) αλλά ενημερώστε και όλο εκείνο τον κόσμο που έχει επιτέλους αντιληφθεί ότι η  μάχη που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια είναι πάνω στην έννοια «τι είναι άντρας – τι είναι γυναίκα και ποια τα χαρακτηριστικά τους», έχουμε συλλέξει τρία καταπληκτικά ντοκιμαντέρ που θα σας αλλάξουν ότι πιστεύατε μέχρι τώρα. Θα σας ανοίξουν το μυαλό και όπως λέει και ένα σλόγκαν που είδα στον δρόμο «απελευθέρωσε το μυαλό σου και ο κόλος σου θα ακολουθησει». Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά και σχετικά, από τις σχέσεις μας, την δουλειά μας, την φύση και το σώμα μας. Ταξιδέψτε ειλικρινά και χωρίς ταμπού στον κόσμο που ρευστοποιεί και επαναπροσδιορίζει τα φύλα. Είναι από τις ταινίες που με κόπο βρήκαμε και που ανεβάζουν το επίπεδο ολόκληρου του προγράμματος του φεστιβάλ. Αν η μαμά σου γίνει μπαμπάς? Αν η γκόμενα σου γίνει your boyfriend; Μην χάσετε αυτά τα αληθινά συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ.

Δυο Λεσβιακές ταινίες (Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα: 21.25), μια μικρού μήκους και μια μεγάλου που έχει αποσπάσει 19 βραβεία (τεράστιος αριθμός βραβείων για μια ταινία).  The Gymnast για να μην μένουν απορίες στο ετεροφυλόφιλο αντρικό πληθυσμό πως μια γυναίκα μπορεί να γίνει λεσβία. Τρυφερή, ρομαντική και με πολλά υπέροχα ακροβατικά, θα σας θυμίσει αρκετά εκείνη την τρομερή ταινία When The Night is Falling (1995) της Patricia Rozema. Για την καινούργια Λεσβιακή γενιά που τυχόν δεν το είχε δει, έρχετε το The Gymnast να καλύψει το κενό στις κινηματογραφικές προβολές, ενός δυνατού γυναικείο αυθόρμητου τρυφερού έρωτα. Ακριβώς πριν την ταινία προβάλουμε την μικρού μήκους Gillery’sLittleSecret: για όσες δεν τόλμησαν στην ζωή τους να ακολουθησουν την καρδία τους.

Για το νεανικό
gay κοινό και όχι μόνο, το Sugar (Παρασκευή 1 Ιουνίου ώρα: 23.25) βασισμένο σε ιστορίες του BruceLaBruceάρα πικάντικο σενάριο έως αρκετά kinky και σέξι με πολλά ναρκωτικά, αγοραίο ηδονικό έρωτα, έρχεται να μας προσφέρει ένα πολύ ερεθιστικό δίωρο. Να σας πω ότι δυστυχώς ο γλυκούλης πρωταγωνιστής της ταινίας και αρκετά διάσημος στον Καναδά γιατί είχε παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, γεννημένος το 1979 αμέσως μετά την ταινία το 2004, πέθανε από τροφική δηλητηρίαση, δεν ξέρω σαν νέο αυτό τι μετραει στην ταινία αλλά όταν το διάβασα λυπήθηκα πολύ και για το νεαρό της ηλικίας του και γιατί ήταν πάνω στο απόγειο της καριέρας του και γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω πως δεν μπορούν με την σημερινή ιατρική να σε σώσουν από κάτι τέτοιο! Η ταινία μας διδάσκει πολλά για τον εφηβικό έρωτα αλλά και τα ναρκωτικά και τον αγοραίο έρωτα αλλά και η αληθινή ιστορία του πρωταγωνιστή μας διδάσκει να προσέχουμε λίγο και να μην τρώμε άφοβα magic mushroom γιατί ο Andre Noble την πάτησε από κάτι παραπλήσιο, ένα άγριο πολύ δηλητηριώδες φυτό που έφαγε στις διακοπές του στο FairIsland
.

Και για να κλείσω με την ταινία που ανοίγει το Φεστιβάλ, το μεγάλο μας κόσμημα αφού θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον διάσημο Ισραηλινό σκηνοθέτη EytanFox και τη τελευταία του δουλειά The Bubble.(Πέμπτη 31 Μαίου ώρα: 21.00)

Σας περιμένουμε όλες και όλους να δώσετε το παρόν και να ενισχύσετε με την παρουσία σας ακόμα ένα
queerθεσμό στην Αθηναϊκή ζωή.
 
Maria Cyber
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...