Queer ζευγάρι θα παντρευτεί σε 22 χώρες όπου επιτρέπεται ο γάμος ομοφυλών ζευγαριών

Η Fleur Pierets και η Julian P. Boom είναι ένα ζευγάρι queer καλλιτεχνών που σχεδίασαν το project "22".

Σύμφωνα με αυτό, την επόμενη χρονιά πρόκειται να ταξιδέψουν σε 24 χώρες, και όχι πλέον 22 καθώς στην λίστα τους πρόσφατα προσθέθηκε η Μάλτα και η Γερμανία, για να παντρευτούν σε όλες. Οι προορισμοί τους είναι όλες εκείνες οι χώρες που έχουν νομοθετήσει τον γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου. Μάλιστα αναμένουν τις εξελίξεις και από την Αυστραλία για να δουν αν θα ταξιδέψουν και εκεί!

Ο πρώτος γάμος τους θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Νέα Υόρκη και ο τελευταίος τους στην Νέα Ζηλανδία, μετά από έναν κυριολεκτικά γαμήλιο γύρο του κόσμου!

Το ζευγάρι που είναι ήδη παντρεμένο από το 2012 στο Βέλγιο, λέει για το project του: "Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που μιλάει για εξέλιξη και οπτιμισμό. Μια χρονοκάψουλα στην πιθανότητα της αλλαγής για την ισότητα όλων των φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το "22" γιορτάζει για τις 22+ χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά υπενθυμίζει τι πρέπει να γίνει και στις υπόλοιπες 170 χώρες που απομένουν. Φτιάχουμε αυτή την χρονοκάψουλα για να δούμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε λίγο τα πράγματα, καθώς ερευνητές υποστηρίζουν ότι νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών σε όλο τον κόσμο θα επιτευχθεί το 2142, δηλαδή σε 125 χρόνια από τώρα! Ο τίτλος "22" δηλώνει ότι ο κόσμος βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και κίνηση και αυτό πρέπει να συνεχιστεί για πλήρη ισότητα και ίδιες ευκαιρίες για όλους".

Οι γάμοι τους θα γίνουν στις Αργεντινή, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Κολομβία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Αγγλία, Ηνεωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ουρουγουάη.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...