170 χρόνια θα χρειαστούν μέχρι να υπάρξει οικονομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες

Άλλα 170 χρόνια θα χρειαστούν μέχρι να υπάρξει οικονομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, εκτιμά η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Δηλαδή 8.840 εβδομάδες, 62.050 ημέρες ή 1.489.200 ώρες!

 Τα παραπάνω στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχολιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Γιάννης Στάνκογλου σε βίντεο που δημιούργησε η ΜΚΟ «ActionAid» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Δείτε το εδώ

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ανισότητα υπάρχει και στην εκπαίδευση, την υγεία και την πολιτική εκπροσώπηση, όμως ο δείκτης που υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί πιο αργά από όλους είναι η οικονομική ισότητα. Η Ελλάδα έχει επίσης οικονομική ανισότητα, καθώς για κάθε ένα ευρώ που βγάζουν οι γυναίκες, οι άνδρες βγάζουν 1,75 ευρώ και έτσι η ισότητα θα έρθει σε 169 χρόνια. Εξάλλου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σε διεθνές επίπεδο μόνο το 50% των γυναικών έχει σήμερα πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενώ οι γυναίκες αμείβονται κατά μέσο όρο 24% λιγότερο από τους άνδρες. Σε 100 χώρες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην πρόσβαση αγοράς εργασίας λόγω φύλου, ενώ σε 18 χώρες οι άνδρες έχουν νόμιμο δικαίωμα να μην επιτρέπουν στις συζύγους τους να εργαστούν.

Πηγή news247.gr

 

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...