Το 10% αρνείται να δεχτεί την υποτίμηση εκ μέρους του Δημάρχου

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ)

Αρ. απ.: 4126/2004

ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Αθήνας, κ. Νικήτα Κακλαμάνη

Δημαρχιακό Μέγαρο

Αθηνάς 63 Τκ 105 52, Πλατεία Κοτζιά -Αθήνα, Αθήνα 14.6.2007

Κύριε Δήμαρχε,

Αν και το 2007 έχει ανακηρυχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση έτος καταπολέμησης των διακρίσεων και η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και οργανώνει δραστηριότητες προς αυτή την κατεύθυνση, εσείς καθιστάτε την ισότητα φτωχότερη με την άρνηση να τεθεί υπό την αιγίδα σας η σημαντική δράση του φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride στην Αθήνα χωρίς καμία δικαιολογία.

Έχοντας δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει πιο ευαίσθητος από εσάς στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διακρίσεων αντιτίθεστε στην αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride. Ενώ μέσα στην προεκλογική περίοδο 2006 αντιθέτως υποστηρίξατε το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2006 με χαιρετισμό σας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride διοργανώνεται για την κοινότητα μας στις 23 Ιούνη 2007. Ήδη έγινε θεσμός και όλο και περισσότερος κόσμος δεν κρύβεται πλέον και κατεβαίνει ανοικτά να υποστηρίξει τα αιτήματα του κινήματος.

Για την κοινότητα η αιγίδα έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα.

Εσείς πιο πολιτικό μήνυμα επιθυμείτε να εισπράξουν όσες και όσοι ψηφίζουν από την άρνησή σας αυτή; Ποίο είναι το μήνυμα σας προς την κοινότητα μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Μήπως αγγίξαμε κάποια φοβική χορδή απέναντι στις λεσβίες, τους γκέι, τις αμφισεξουαλικές, τους αμφισεξουαλικούς, τις γυναίκες και άνδρες τρανς και κατά συνέπεια φοβάστε να αγγίξετε σε βάθος θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς αναγνωρισμένα;

Αν και αυτόνομο θεσμικό όργανο αρνείστε την υποστήριξη σας στο 10% του πληθυσμού. Αυτό το 10% αρνείται να δεχτεί την υποτίμηση εκ μέρους του Δημάρχου.

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας ΟΛΚΕ παρακολουθεί την υπόθεση την οποία μεταφέρει και στο εξωτερικό και η συνεχής έκθεση της Ελλάδας ως προς ζητήματα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας είναι πλέον και δική σας ευθύνη.

Η ΟΛΚΕ δεν θα σταματήσει να υψώνει την φωνή της απέναντι στις διακρίσεις και θα συνεχίσει να τις καταπολεμά με όλες της τις δυνάμεις. Η ΟΛΚΕ στηρίζει το θεσμό του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride συμμετέχοντας σε αυτόν, καταγράφοντας και διατηρώντας στην πολιτική της ατζέντα και την άρνηση της αιγίδας σας.

Με εκτίμηση για το ΔΣ ΟΛΚΕ,

Ευαγγελία Βλάμη.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...