Οδηγός για Νηπιαγωγούς και Δασκάλους με θέμα "LGBTQI Γονείς και Σχολείο" από τις "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"

Οι "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο" παρουσιάζουν έναν οδηγό που απευθύνεται σε Νηπαγωγούς και Δασκάλους, με θέμα "LGBTQI Γονείς και Σχολείο". Ο οδηγός μπορεί να αποτελέσει ένα βοήθημα στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για τις οικογένειες των LGBTQI ατόμων και να χρησιμοποιήσουν πιο συμπεριληπτικό λόγο και παιδαγωγική μέθοδο στην τάξη τους, δίχως να δημιουργούν αποκλίσεις ή κακοποιητικό λόγο για τα παιδιά LGBTQI γονέων.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία των "Οικογενειών Ουράνιο Τόξο" έρχεται στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς για να καλύψει το κενό που αφήνει η δημόσια εκπαίδευση στον τομέα της Παιδείας και της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών.

Η παρουσίαση του οδηγού θα γίνει την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, στις 6:00 το απόγευμα, στο Καφέ Δυάρι (Μεγαλου Αλεξανδρου 124).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Σε λίγες μέρες τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι. Τα σχολεία είναι ένας μάλλον εχθρικός χώρος για εμάς και τα παιδιά μας. Η σκέψη αυτή μας έκανε να δουλέψουμε ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα εργαλείο για να προσεγγίσουμε τους εκπαιδευτικούς και όσους εργάζονται εκεί.. Έτσι φτιάχτηκε αυτό το φυλλάδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Lgbtqi γονείς να έχουν στα χέρια τους έναν οδηγό για να το δώσουν στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα παιδιά τους. ¨Εναν οδηγό για όσους εκπαιδευτικούς -θέλουν να είναι ενημερωμένοι για τις οικογένειές μας και να λειτουργήσουν συμπεριληπτικά".

Η σελιδα της εκδήλωσης στο facebook εδώ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...