Μήνυση κατά Τσιάρτα και όσων απείλησαν την ζωή της κατέθεσε η Πρόεδρος του ΣΥΔ

Η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, είχε δημοσιοποιήσει με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο facebook ότι τις τελευταίες ημέρες πριν την ψήφιση του Νόμου για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου δεχόταν απειλές κατά της ζωής της.

 

 

Με νέα της ανάρτηση ενημερώνει ότι κατέθεσε μήνυση κατά όλων όσων είχαν απειλήσει την σωματική ακεραιότητα ή την ζωή της και την είχαν καθυβρίσει με χυδαίο τρόπο αλλά και κατά του Βασίλη Τσιάρτα που είχε προκαλέσει με τις ομοφοβικές, τρανσφοβικές και υβριστικές του δηλώσεις.

 

 

Η μήνυση κατατέθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο αλλά και άλλες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Η Μαρίνα Γαλανού συμπληρώνει σχετικά με το θέμα:

"Για όσες ή όσους επικαλούνται την ελευθερία του λόγου, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όχι μόνον στον δικό μας νομικό πολιτισμό, αλλά σε όλον τον δυτικό κόσμο, σαφέστατα υπάρχουν περιορισμοί ποινικά κολάσιμων συμπεριφορών, δεν είναι απεριόριστο το δικαίωμα.

Κανείς δεν μπορεί να υβρίζει κάποιο άλλο πρόσωπο. Κανείς δεν προσβάλει την προσωπικότητά του. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να απειλεί την σωματική ακεραιότητα ή την ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου. Όπως επίσης η ρητορική που υποκινεί σε μίσος, διακρίσεις ή βία, κολάζεται ποινικά.

Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα στον νομικό μας πολιτισμό, και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι πλούσια επί του θέματος (λχ Vejdeland and others v. Sweden). Δεν θα επανέλθω επ’ αυτού, τα υπόλοιπα ανήκουν στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης.

Ίσως θα άξιζε επίσης να υπενθυμίσουμε την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης που «τρέχει» από το 2012 για την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση, ιδίως των νέων ανθρώπων στην μη ανοχή της ρητορικής του μίσους και των διακρίσεων και παράλληλα την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες και όλους, στην οποία συμμετέχουν 40 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης".

O Δικηγόρος της, Βασίλης Σωτηρόπουλος, σημειώνει επίσης:

"Να υπογραμμίσω ότι παλαιότερες μηνύσεις για δηλώσεις τύπου "η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή" οδήγησαν σε καταδίκες με ποινές φυλάκισης το 2011 - άλλο αν μετά ήρθε ο νόμος και παρέγραψε το αξιόποινο της εξύβρισης. Πρόσφατα με τον αντιρατσιστικό καταδικάστηκε πρωτόδικα ο Κασιδιάρης επειδή είπε σε μια ανοιχτή συγκεντρωση στον Ασπρόπυργο να "ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια", εννοώντας τους Ρομά".

Tην ίδια στιγμή, ο Βασίλης Τσιάρτας συνεχίζει την παραληρηματική, ομοφοβική του επίθεση ανεβάζοντας συνεχώς αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ με υβριστικό περιεχόμενο...

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...