Νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων στη Γαλλία το 2013

Την παραμονή του gay pride στο Παρίσι, η γαλλίδα υπουργός της Οικογένειας, Ντομινίκ Μπερτινοτί, ανακοίνωσε ότι «Τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων θα έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν αλλά και να υιοθετούν από το τέλος του 2013».

Η Μπερτινοτί θα προσκομίσει όπως είπε τον σχετικό νόμο στη γαλλική Βουλή προκειμένου να γίνει συζήτηση και να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για την κοινωνία. «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δέσμευση και πιστεύω ότι θα ψηφιστεί στις αρχές του 2013». Τονίζει ότι πριν πάει ο νόμος στη Βουλή θα πρέπει να περάσει από το Ανώτατο Συμβούλιο και το διοικητικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ο σχετικός νόμος ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολλάντ.

Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε πει, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιόδου, πως προτιμούσε ο «γάμος» να πραγματοποιείται σε δημαρχεία. Η ευρωβουλευτής του δεξιού κόμματος Ρασιντά Ντατί, ωστόσο, έσπευσε να τονίσει ότι «το Δεξιό κόμμα ουδέποτε είχε αρνηθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο. Οι ομοφυλόφιλοι που συζούν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια. Είναι απολύτως φυσιολογικό»

Τον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση στην οποία το 63% των γάλλων ενέκρινε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

πηγή: lifo

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...