Χωρίς παρατράγουδα το Gay pride στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς παρατράγουδα το Gay pride στη Θεσσαλονίκη

Με την παρουσία χιλιάδων ατόμων κάθε ηλικίας και κάθε σεξουαλικής προτίμησης, ολοκληρώθηκε το 2ο φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, έστειλαν έναν ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας και της ανεκτικότητας χωρίς να συναντήσουν σημαντικές αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι όποιες εκδηλώσεις ενάντια στο pride προήλθαν κυρίως από κάποια ακραία στοιχεία της Χρυσής Αυγής αλλά και από ορισμένες χριστιανικές οργανώσεις, χωρίς να έχουν όμως δυναμικό χαρακτήρα. Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν δεν ξεπερνούσαν τα 100-200, με αποτέλεσμα οι οργανωτές να μην πραγματοποιήσουν την πορεία διαμαρτυρίας που προγραμμάτιζαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα η πορεία του Gay Pride έμοιαζε σαν μια μεγάλη γιορτή με τους παρευρισκόμενους να δίνουν το σύνθημα για ένα καλύτερο αύριο και με τους τυμπανιστές να κρατούν τον ρυθμό σε «υψηλά» επίπεδα.

Οι επικεφαλής της διοργάνωσης είχαν μία σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και στη συνέχεια ο δήμαρχος εντάχθηκε στον κορμό της πορείας που μέσω των οδών Τσιμισκή και Λ. Νίκης έφτασε μέχρι τον Λευκό Πύργο, ενώ ένα μέρος της κατευθύνθηκε μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού. Εκεί οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα υπέρ της ισότητας και κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των εργαζομένων.

Πηγή:Avmag.gr

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...