Και «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, στη Γερμανία

Και «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, στη Γερμανία

Τα άτομα μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν «ακαθόριστου» φύλου για όλη τους τη ζωή

Στα πλαίσια μιας νομικής επανάστασης η Γερμανία πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα δώσει στους γονείς μια τρίτη επιλογή όσον αφορά  τον τρόπο που θα αναγράφεται το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών: Πλέον εκτός από τις συνήθεις επιλογές άρρεν και θήλυ, θα υπάρχει και η επιλογή «ακαθόριστο».

Από το Νοέμβριο θα υπάρχει σε όλη τη Γερμανία η δυνατότητα να αφεθεί το πεδίο του φύλου κενό, στα πλαίσια της προσπάθειας να παρέχεται στα παιδιά που γεννιούνται με χαρακτηριστικά και των δύο φύλων η δυνατότητα να επιλέξουν αργότερα τα ίδια αν θέλουν να θεωρούνται άνδρες ή γυναίκες.  Ο νέος νόμος ορίζει επίσης ότι τα άτομα μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν «ακαθόριστου» φύλου για όλη τους τη ζωή.

Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές πρέπει ακόμα να αποφασίσουν πώς ο νέος νόμος θα επηρεάσει την αναγραφή του φύλου σε άλλα σημαντικά προσωπικά έγγραφα όπως τα διαβατήρια, στα οποία ο κάτοχος καλείται ακόμη να επιλέξει μεταξύ Α για άρρεν και Θ για θήλυ.

Η Γερμανία έχασε στο τσακ την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο της πρώτης χώρας στον κόσμο που εισάγει την κατηγορία «ακαθόριστο». Την πρωτιά κατέκτησε η Αυστραλία, η οποία όρισε την νομική κατευθυντήρια γραμμή της σχετικά με τον ένδειξη του φύλου πριν από μόλις  έξι εβδομάδες.

Ο Σιλβάν Άγκιους, υπεύθυνος δημόσιας πολιτικής του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσέξουαλ και Διαφυλικών Ατόμων, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι παρά το γεγονός πως οι Βρυξέλλες εξέδωσαν μια έκθεση σχετικά με τις τρανσέξουαλ και διαφυλικές μειονότητες, η πρόοδος ήταν περιορισμένη. «Η Γερμανία με αυτή της την κίνηση θα ασκήσει περισσότερη πίεση στις Βρυξέλλες, κάτι που μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι», προσέθεσε.

Πηγή:tovima.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...