ambrosios

Η καταδίκη Αμβροσίου μέσα από τα μάτια ενός Τρανς άνδρα, πρώην Χριστιανού.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα όχι και τόσο μακρινή ζούσε ένας Τρανς και
πιστός άνθρωπος που το 2004 άκουσε live από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο σε κήρυγμα του:

Αλλά σκεφθείτε πού έχουμε φθάσει. Σε ποιο κατάντημα έχει φθάσει σήμερα η ανθρωπότητα, η οποία, αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει. Να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουνε το κουσούρι, γιατί θέλουνε όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση

Όσο μεγάλωνε άκουγε τους εκπροσώπους του Θεού να τον απορρίπτουν να τον θεωρούν μίασμα, αμαρτία και διαστροφή. Αποφάσισε λοιπόν στο ταξίδι της ζωής του να συνεχίσει να έχει «φόβο θεού» αλλά να ψάξει την αλήθεια. Στην πορεία της αναζήτησης βρέθηκε αντιμέτωπος με «τιμωρίες» που σύμφωνα με τον νόμο του θεού ήταν για να επιστρέψει στον ίσιο και θεάρεστο δρόμο. Ξαφνικά άκουσε ότι από ανώτατο ιερέα ότι θα μπορούσε να τον πυροβολήσει για αυτό που είναι και προκαλούσε τους συνανθρώπους του να τον φτύσουν να βιάσουν την ανθρώπινη υπόστασή του γιατί ήταν έξω από την κοινωνική φόρμα της ετεροκανονικότητας, από το δίπολο άντρας-γυναίκα, θηλυπρέπεια-αρρενωπότητα.

Και τότε κατάλαβε ότι ΦΟΒΟNΤΟΥΣΑΝ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.

Όπου αποφάσισε να μην ακούει τα κούφια λόγια και στήριξε την καταγγελία μαζί με την κοινότητα και η απόφαση βγήκε:  28 Ιανουαρίου 2019 μέρα Δευτέρα: Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε  και για τις δυο κατηγορίες που τον βάρυναν. 

Καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος, για το εμπρηστικό και ακραία ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Και όλοι όσοι πιστεύουν σε μια κοινωνία χωρίς φόβο πανηγυρίζουν μαζί με το πρόσωπο της ιστορίας, σε μια κοινωνία που θα μπορούν όλοι οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι.

 

Ένας πρώην Χριστιανός, Τρανς Άνδρας.

Gender

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...