Τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια

Τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια

Η κυβέρνηση την προσθέτει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία που, σύμφωνα με «Τα Νέα» θα προστεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η κίνηση αυτή δεν είναι άσχετη με την καταδίκη πριν από λίγες ημέρες, της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο. Με την απόφαση αυτή κρίθηκε ότι η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, από τις 19 χώρες που έχουν εισαγάγει στο εθνικό τους δίκαιο νομοθετικές μορφές ένωσης ζευγαριών, μόνο η Λιθουανία και η Ελλάδα έχουν αποκλείσει από αυτήν τη νομική προστασία τα ζευγάρια ίδιου φύλου. Υπενθυμίζεται ότι πρόταση νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών στη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και που εξομοιώνει το θεσμικό πλαίσιο του τελευταίου με εκείνο του πολιτικού γάμου, είχε καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άνθιμος: «Τα ζώα τέτοια πράγματα δεν κάνουν»

Πριν από αυτή την εξέλιξη, την τροπολογία της κυβέρνησης δηλαδή, ο Μητροπολίτης Ανθιμος είχε τοποθετηθεί κατά της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στον Σκάι ότι πρόκειται για πρόκληση απέναντι στον Θεό, την πίστη και την παράδοση. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «νομιμοποίηση επαίσχυντων πράξεων, που αλλοιώνουν την ζωή των ανθρώπων». «Είναι πράγματα έξω από τη φύση, πως θα τα δεχτούμε; Είναι παρέμβαση στη φυσική ζωή των ανθρώπων. Δηλαδή τι; Θα παντρεύονται αγόρια με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια;» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως διαπιστώνει μια τάση διαφθοράς και... αφύσικης εκτροπής. «Τα ζώα, τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν. Αν τα κάνουμε εμείς θα είμαστε χειρότεροι από τα ζώα» κατέληξε ο κ. Άνθιμος.

Πηγή: www.lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...