βραβεία Outview 2019

12O OUTVIEW FILM FESTIVAL 2019 – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ & ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

12ο Outview Film Festival

Τελετή Λήξης και Απονομή Βραβείων

 

Αυλαία έριξε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Τετάρτη 17 Απριλίου, το 12ο Outview Film Festival. Έντονα ενεργό, πολιτικά ενήμερο και συμπεριληπτικό το LGBTQI+ κινηματογραφικό φεστιβάλ έδωσε τα βραβεία στις ταινίες που κέρδισαν κριτικές επιτροπές και κοινό και ανανέωσε το ραντεβού για το 2020 για την 13η του έκδοση, με ακόμη πιο πλούσιο και δυνατό περιεχόμενο.

τελετή λήξης 2019/1

Την τελετή παρουσίασαν η Άννα Γούλα (Χαρά Κολαΐτη) και η Drag Queen/Performer Imiterasu, η οποία ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα μουσικά κομμάτια “I Wanna Dance with Somebody”, “Crazy In Love” και “Stand By Me” κατά τη διάρκεια της τελετής. Τα βραβεία τα οποία απονεμήθηκαν από πολιτικούς, ηθοποιούς, συγγραφείς, παράγοντες της κινηματογραφικής σκηνής και ακτιβιστές της LGBTQI+ κοινότητας, φιλοτέχνησε η εικαστικός Αικατερίνη Κονταρίνη στο concept της διάφανης κάλπης – Το Προσωπικό είναι Πολιτικό.

βραβείο 2019 Outviewτελετή λήξης 2019/3τελετή λήξης 2019/4

Το Βραβείο Κοινού το οποίο αναδείχθηκε από ψηφοφορία του κοινού, μέσα από τις ειδικές κάρτες στην Ταινιοθήκη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, απένειμε η Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης Αττικής στην ταινία “Searching Eva” της Pia Hellenthal. Το βραβείο παρέλαβε η πρωταγωνίστρια Eva Collé, η οποία ευχαρίστησε θερμά το κοινό και το φεστιβάλ.

τελετή λήξης Pia

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους απένειμε η κριτική επιτροπή της ομάδας Colour Youth: Άννη Παπάζογλου, Αλεξάνδρα Παναγιωτακοπούλου, Μαρία-Τζακ Σακκιώτη, Αναστασία Μιχαήλ καιΜαρίνα Καλδή στην ταινία “Something About Alex” του Reinout Hellenthal, για την πρωτοτυπία της και για την εξαιρετική σκηνή της εσωτερικής πάλης. 

τελετή λήξης colour youth

Το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας απένειμε η κριτική επιτροπή του LGBTQI+ περιοδικού Antivirus: Λίνα Λαχανιώτη, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Βασίλης Θανόπουλος στην ταινία «Πολυέλαιος» (“Chandelier”) του Αντώνη Γλάρου.

τελετή λήξης "πολυέλαιος"

Στη συνέχεια η Κριτική Επιτροπή για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ ανέβηκε στη σκηνή. Τα μέλη της επιτροπής Ορέστης Ανδρεαδάκης, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Κώστας Αϊβαλιώτης μίλησαν για τις ταινίες που ξεχώρισαν από το φεστιβάλ.

Η Κριτική Επιτροπή πριν ανακοινώσει το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, απένειμε Ειδική Μνείαστο ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη Irving Park”.

Με δικά της λόγια η επιτροπή:

«Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ απονέμεται στην ταινία του Tomer HeymannJonathan Agassi Saved My Life”. Στην ταινία βλέπουμε τον Τζόναθαν Αγκάσι, ένα πολύ λαμπερό παιδί που δεν θέλεις να σταματήσεις να το κοιτάζεις. Ο Tomer Heymann τον ακολουθεί για οκτώ χρόνια, βλέπουμε την οικογένειά του, όχι μόνο έναν ήρωα ερωτικών ταινιών. Η ταινία μας δημιουργεί συναισθηματική εμπλοκή σε αρκετές σκηνές στις οποίες ξετυλίγεται η σχέση του ήρωα με τον πατέρα του. Τέλος, το εξαιρετικό μοντάζ ανεβάζει θεαματικά την ποιότητα της ταινίας από την αρχή μέχρι το τέλος». 

JONATHAN AGASSI SAVED MY LIFE
JONATHAN AGASSI SAVED MY LIFE
IRVING PARK
IRVING PARK

τελετή λήξης 4

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η ΚριτικήΕπιτροπή Καλύτερης Ταινίας που απαρτίζεται από τους Ορέστη Πλακιά, Χριστίνα Λιάπη και Δωροθέα Μερκούρη.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το φιλμ “Sauvage” το οποίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και της οποίας ο λαμπερός πρωταγωνιστής Φελίξ Μαριτό φιλοξενήθηκε από το φεστιβάλ τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα.

Η Δωροθέα Μερκούρη εκπροσώπησε την κριτική επιτροπή για την επιλογή της:

«Ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας τους διοργανωτές του φεστιβάλ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και που μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε τόσες υπέροχες ταινίες. Πιστεύουμε ότι η επιλογή των ταινιών μιλάει για ένα κομμάτι της κοινωνίας που έχει ανάγκη να ακουστεί, με ξεκάθαρα προσωπικό αλλά και πολιτικό χαρακτήρα. Αυτή είναι η αλήθεια αυτών των ανθρώπων, που θεωρούνται “διαφορετικοί” – αλλά τελικά είναι εμείς.

Ξεχωρίσαμε 5-6 ταινίες, που έκαναν πολύ δύσκολη την τελική απόφαση. Για την τόλμη της αφήγησης, για τη μοναδική αποτύπωση ενός περίπλοκου χαρακτήρα σεξεργάτη, για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Φελίξ Μαριτό, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας απονέμεται στο SAUVAGE του Καμίλ Βιντάλ-Νακέ».

SAUVAGE
SAUVAGE

τελετή λήξης 5

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την διευθύντρια του φεστιβάλ Μαρία Κατσικαδάκου / Cyber στη σκηνή να ευχαριστεί τον κόσμο για την παρουσία του στις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις, την ομάδα του φεστιβάλ και τους υποστηρικτές του, ενώ σε ένα έντονα φορτισμένο πολιτικό κλίμα αναφέρθηκε στο αδικαιολόγητο κλείσιμο της δικογραφίας της υπόθεσης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας “Socrates” του Alex Morrato.

τελετή λήξης 6

τελετή λήξης 7

τελετή λήξης 8τελετή λήξης 9

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 12ΟΥ OUTVIEW FILM FESTIVAL

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: SAUVAGE του Camille Vidal-Naquet.

Κριτική επιτροπή: Ορέστης Πλακιάς (Consultant Vodafone TV), Χριστίνα Λιάπη (Εταιρία διεθνών πωλήσεων Heretic Outreach), Δωροθέα Μερκούρη (Ηθοποιός). 

  • Βραβείο Καλύτερου Ντοκιµαντέρ: JONATHAN AGASSI SAVED MY LIFE του Tomer Heymann.

Ειδική Μνεία στο Ντοκιμαντέρ: IRVING PARK του Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Κριτική επιτροπή: Ορέστης Ανδρεαδάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Μανίνα Ζουμπουλάκη (Συγγραφέας), Κώστας Αϊβαλιώτης (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου).

  • Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας: ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ (Chandelier) του Αντώνη Γλάρου.

Κριτική επιτροπή: Ομάδα περιοδικού Antivirus. Λίνα Λαχανιώτη, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Βασίλης Θανόπουλος.

  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: SOMETHING ABOUT ALEX του Reinout Hellenthal.

Κριτική επιτροπή: Ομάδα Colour Youth. Άννη Παπάζογλου, Αλεξάνδρα Παναγιωτακοπούλου, Μαρία-Τζακ Σακκιώτη, Αναστασία Μιχαήλ, Μαρίνα Καλδή.

  • Βραβείο Κοινού: SEARCHING EVA, της Pia Hellenthal.

 

Φωτογραφίες: Αναστασία Μιχαήλ

 

Φωτεινή Αλευρά
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Outview Film Festival

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PROUD LIFE

Proud Life

χορηγοί

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...