Soccer: Women's World Cup-U.S. Team Practice

Αμερικανίδα ομοφυλόφιλη παίχτρια ποδόσφαιρου αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο ως διαμαρτυρία στον Τράμπ

Η αμυντικός Megan Rapinoe στάθηκε σιωπηλή στον πρώτο αγώνα της ομάδας της για το γυναίκειο παγκόσμιο κύπελλο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαχείριση των LGBTQI θεμάτων από τον πρόεδρο  Trump.

H ανοιχτά λεσβία αμυντικός στάθηκε ακίνητη ενώ οι συμπαίκτριες της τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο πριν την έναρξη του αγώνα για το γυναίκειο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το οποίο γίνεται κάθε 4 χρόνια και φέτος διεξάγεται στην Γαλλία και ο τελικός στις 7 Ιουλίου.

Η ομάδα της  Rapinoe έπαιξε τον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά εναντίον της Ταϊλάνδης στις 11 Ιουνίου. Η αμερικάνικη ομάδα δέχτηκε σκληρή κριτική αφού σημείωσε 13 γκολ. Ο αγώνας τελείωσε 13-0 υπέρ της αφήνοντας τις αντίπαλους απογοητευμένες.

Η Rapinoe ήταν ξεκάθαρη στην ανάλυση της να μην τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο σε συνέντευξη που έδωσε στο  Yahoo Sports τον προηγούμενο μήνα. Εκεί εξήγησε το κίνητρο της απόφασής της:

Πιθανό ποτέ δεν θα ακουμπήσω το χέρι μου στην καρδιά ,δεν θα ξανατραγουδήσω τον εθνικό ύμνο. Είναι ένα είδος άντε γαμήσου σε κάθε ανισότητα ή ενοχλητικό συναίσθημα στην προεδρία του Τραμπ ο οποίος πηγαίνει εναντίον των ανθρώπων που δεν ταιριάζουν σε ότι είναι αυτός .

 

Η Rapinoe που είναι σε σχέση με την Sue Bird παίκτρια του γυναικείου NBA.

Sue Bird and Megan Rapinoe

Sue Bird και Megan Rapinoe

Είπε επίσης ότι δεν θα αποδεχτεί την συνηθισμένη πρόσκληση στον Λευκό Οίκο εάν η ομάδα της κερδίσει το παγκόσμιο κύπελλο.

Δεν θα προσποιηθώ, τιμώντας έναν πρόεδρο που είναι ξεκάθαρα ενάντια στις ιδέες που υποστηρίζω και στα όσα είμαι.

Ανέφερε στο Sports Illustrated τον Μάιο.

Η αμερικάνικη ομάδα είναι η πιο επιτυχημένη με 3 κατακτήσεις. Κέρδισε το τουρνουά το 1991,το 1999 και το 2015 και δεν είναι απίθανη μια νέα κατάκτηση.

Κάποιοι την υποστήριξαν στο τουιτερ και κάποιοι όχι. Τα αρνητικά σχόλια έχουν ως βάση την ομοφοβία και τον  σεξισμό.

H Nike συμπεριέλαβε την στιγμή της διαμαρτυρίας της Rapinoe στο εξαιρετικό video ενδυνάμωσης "Dream Crazier" - Show them what crazy dreams can do. #justdoit

gaystarnews

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...