Bruce LaBruce - The Raspberry Reich, (06/2005)

Η Proud Promotions & το καινούργιο gay περιοδικό της πόλης
After Shave παρουσιάζουν την Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Ιουνίου 2005 στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, Λ. Συγγρού 106, Tel:210-9215305

Η προβολή θα γίνει παρουσία του Καναδού σκηνοθέτη BruceLaBruce και του Γερμανού παραγωγού του Jurgen Bruning. Ακολουθούν άκρως κατατοπιστικά κείμενα για να σας ενημερώσουν πλήρως για την ταινία και τον δημιουργό της.

Ποιός είναι ο BruceLaBruce;

O Bruce LaBruce, ανατρεπτικός Καναδός συγγραφέας, σκηνοθέτης και φωτογράφος, ξεκίνησε την καριέρα του από την παραγωγή ομοφυλοφυλικών πανκ φανζίν με τα οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη του homocore, queercore κινήματος.

Aπό το 1991 αρχίζει την παραγωγή των πολυβραβευμένων ταινιών του: No skin off my ass(1991), Super 81/2(1994), Hustler White(1996), Skin Flick(1998), Τhe Raspberry Reich(2004). Στις ταινίες του το σεξ είναι πολιτική, η πορνογραφία είναι επανάσταση και οι ηθοποιοί του είναι σχεδόν πάντα πορνοστάρ. Όλες οι ταινίες του εξετάζουν θέματα ταυτότητας, δίνοντας έμφαση στη ρευστότητα της ομοφυλοφυλικής ταυτότητας και στο ότι μπορεί να διαχωριστεί μέσα από μια αυστηρή gay πολιτική.

To 1998 ο LaBruce επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε καινούρια πεδία: δουλεύει ως φωτογράφος και αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά όπως το Honcho and Inches, και ως φωτογράφος, συγγραφέας και υπεύθυνος συνεντεύξεων για το New York's Index Magazine, στο οποίο κατέχει τη θέση υπεύθυνου σύνταξης. Για πολλά χρόνια ο LaBruce συντάσσει άρθρα για το Toronto's Eye Magazine και το Exclaim, ένα μηνιαίο περιοδικό για την εναλλακτική μουσική σκηνή. Ως φωτογράφος και αρθρογράφος ο LaBruce έχει δημοσιεύσει δουλειά του στα εξής έντυπα: National Post, The UK Guardian, Vice, Dutch, Butt, Strut, Dazed and Confused, Loyal, Doingbird, The Breeder, Bon και K48. Επίσης ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή δύο βιβλίων: Tο The Reluctant Pornographer, τα πρώιμα απομνημονεύματά του, από την Gutter Press, και το Ride, Queer, Ride, μια επισκόπηση της δουλειάς του από το Plug-in Books. www.brucelabruce.com

H ταινία THE RASPBERRY REICH

Πολιτικό art πόρνο, η ταινία του Bruce LaBruce εμπνέεται από τους μοντέρνους αριστερούς Γερμανούς που ασπάζονται τις πολιτικές απόψεις των ακροαριστερών κινημάτων της δεκαετίας του '70 και τις αναπροσαρμόζουν στην τωρινή πραγματικότητα. Στην ταινία, η Gudrun-εμπνευσμένη, από την Gudrun Esslin της ομάδας των Μπάαντερ-Μάινχοφ-, χαρισματική αρχηγός μιας ομάδας διεθνών τρομοκρατών, εμπλέκει μια ομάδα από εύπιστους νεαρούς στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, την καταπίεση, τον καπιταλισμό και τα Corn Flakes. Μέσα από σκηνές χάους και γέλιου, οι τρομοκράτες εμπλέκονται σε μια σειρά σεξουαλικών διαπλοκών ενώ τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Η Gudrun διατάζει τους straight οπαδούς της να κάνουν σεξ μεταξύ τους γιατί "Η ετεροσεξουαλικότητα είναι το όπιο των μαζών".

2004

Ιανουουάριος 17,18,19,24: Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance, ΗΠΑ

Φεβρουάριος 9,10,11: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου, Γερμανία

Απρίλιος 5,6: Gay and Lesbian Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, Λονδίνο

Ιούνιος 17-27: Gay and Lesbian Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Ιούλιος 8 - 19: Gay and Lesbian Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, Λος Άντζελες

Μάιος 20, Ιούνιος 13: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σιάτλ, ΗΠΑ

2005

Ιανουουάριος 29, Μάιος 16: Kunstwerke: The RAF Exhibtion: Έκθεση για τη RAF(Φράξια Κόκκινος Στρατός), Γερμανία

Φεβρουάριος 17, Μάρτιος 2: Gay and Lesbian Διεθνές
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ, Αυστραλία

Απρίλιος, 2 - 17:Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ινσταμπούλ, Τουρκία

Απρίλιος,12-24: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μπουένος Άιρες Αργεντινή

Ιούλιος, 29 - Αύγουστος, 3: Gay and Lesbian Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δουβλίνου, Ιρλανδία

Σεπτέμβριος, 30: Image&Nation Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, Καναδάς

Σεπτέμβριος, 9 - 18: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τορόντο, Καναδάς

www.theraspberryreich.com

Ο παραγωγός Jurgen Bruning

Οι κοινωνιολογικές σπουδές του σχετίστηκαν άμεσα με κάποια κατειλημμένα σπίτια του Βερολίνου. Το 1983 ήρθε σε επαφή με το Σινεμά της Υπέρβασης (Cinema of Transgression) και γνώρισε τις μορφές του κινήματος: Richard Kern, Nick Zedd, Ela Troyano και Tessa Hughes-Freeland.

Το 1986 η ταινία του Richard Kern "Fingered" με τη Lydia Lunch, της οποίας τη διανομή στη Γερμανία έκανε ο Bruning, προκάλεσε σκανδαλώδη εντύπωση τόσο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου όσο και κατά την προβολή της στην κινηματογραφική αίθουσα του Bruning, το Eiszeit. Το 1988 ο Bruning μετακόμισε στο Buffalo, στη Νέα Υόρκη για να αφοσιωθεί στις δικές του παραγωγές. Έκανε παραγωγές για τη Rosa von Praunheim, το Gays in Thailand και το Gay Skinheads στο Βερολίνο.

Η συνεργασία του με τον Bruce LaBruce ξεκίνησε το 1990 και απέφερε τέσσερα αριστουργήματα. Η Nan Goldin ταξίδεψε μαζί του το 1992 για να τραβήξει φωτογραφίες για το πρότζεκτ του "Maybe I Can Give You Sex?".

Ο Hiroyouki Oki, ένας νέος γιαπωνέζος σκηνοθέτης, συνεργάστηκε μαζί του σε μια ταινία για νέους ενήλικες στο Kochi, στην Ιαπωνία.

Η τολμηρή εικονοποιία είναι συστατικό κομμάτι της δουλειάς του. Το 1996 έκανε την πρώτη εμπορική πορνογραφική του ταινία, το "Bulging Bavarians". Η πορνογραφική εταιρεία "Cazzo", που ίδρυσε το 1996 σύντομα εξελίχθηκε σε σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...