Carte Blanche VI “Le Soudage”

« Τον μεσαίωνα, για πολύ καιρό με τους δοκιμαστικούς τους σωλήνες οι αλχημιστές με βάση διάφορα μέταλλα προσπαθούσαν να φτιάξουν χρυσό. Μάταια. Όπως η πλειονότητα των ανδρών, έκαναν λάθος ψάχνοντας όχι στη σωστή πηγή, την οποία παρόλαυτα επισκέπτονταν κάθε νύχτα: το αιδοίο της γυναίκας. Τη θύρα της ζωής, του άιματος, της ευχαρίστησης, της απόλαυσης, της έκστασης, και της κραυγής, στόμα υγρό που δεν μιλάει όμως σκέφτεται και που στο πέρασμα των αιώνων καταδίκαστηκε, ακρωτηριάστηκε, βεβηλώθηκε, καταφρονήθηκε από όλους τους ιερείς όλων των θρησκειών Ανιμιστές, Εβραίους, Χριστιανούς, Ισλαμιστές. Είναι πια καιρός για τη γυναίκα, όπως εξαγγέλθηκε από τον Michelet, με την πληθωρικότητα της και την επανακτημένη της γυμνότητα, να γίνει η νεράϊδα- μάγισσα των αιώνων που έρχονται. Όλοι μαζί ας ετοιμάσουμε τη Γιορτή της Γυναίκας, που περισσότερο από τον άντρα που υπολογίζει και μάχεται, θα μπορέσει να συμβιβάσει τον ήλιο και τη γη. »  Jean Marie Drot
 
Η εικαστική ματιά σε ένα κοινωνικό- πολιτικό θέμα, ενάντια στο φονταμενταλισμό του χριστιανισμού, ισλαμισμού και ιουδαϊσμού οπού άφθονο αίμα έχει χυθεί και χύνεται και ο πόνος κυριαρχεί.

«Τρεις γυναίκες μοντέλα, οπαδοί των μονοθεϊστικών αυτών δογμάτων ως οι πιο καταπιεσμένες από τα πολιτικά σκοταδιστικά αυτά συστήματα,  αποφασίζουν να  συνενώσουν, σώματα-χρώματα-επιθυμίες-ιδεολογίες.»

Ζωγραφική - Γλυπτική - Installations - Φωτογραφία - Video Art  - Ταινίες Μικρού Μήκους - Performances - Μουσική και Live από τους Mecano(Polak Dirk - Bolten Tejo) και Oμιλίες - διαλέξεις.

Διαλέξεις -  Ομιλίες από:

Γιάγκο Ανδρεάδη – Γιώργο Αριστηνό – Δημήτρη Γκινοσάτη – Διονύση Καββαθά- Κυριάκο Κατζουράκη – Πέπη Ρηγοπούλου- Αντώνη Σαμιωτάκης – Μάνος Στεφανίδης-Jean Marie Drot

Το στήσιμο της έκθεσης  και ο προγραμματισμός των δρώμενων ξεκινάει από πρώτη Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου. Επίσημα εγκαίνια την Πέμπτη 14η Ιουνίου όπου και ξεκινούν τα συνεχόμενα εγκαίνια της Carte Blanche VI - Le Soudage (Η συγκόλληση)  στο booze cooperativa. Με τη συμμετοχή 70 καλλιτεχνών, η επιλογή των οποίων ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2006 σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό ArtFactories, France. 

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Theo Van Gogh ενός από την ατελείωτη σειρά θυμάτων της απύθμενης βλακείας στο όνομα της θρησκευτικής ευλάβειας. Η ταινία του Submission(Η υποταγή) θα παρουσιάζεται κατ’αποκλειστικότητα στο booze cooperativa. Επί δύο μήνες θα γίνονται συνεχή εγκαίνια και δρώμενα, 14/6-31/7 βάσει προγράμματος. Η έκθεση θα καλύψει όλους τους χώρους του κτιρίου της οδού Κολοκοτρώνη.

 Συμμετέχουν:
 
Αθανασίου,  Κατερίνα
Αξιώτη, Βιργινία
Αργυρόπουλος, Γιάννης
Ασημακοπούλου, Έθελ
Βανέζη Αδάμου Βάσια
Βορδώνη, Εριέττα
Γιαρμενίτη, Άννα
Γλαρού, Μυρτώ
Γυπαράκης Γιώργος + Σταθόπουλος Θάνος
Δαφνή & Παπαδάτος
Δεληκούρα, Ειρήνη
Δέμη Αλίκη+Irene Mamfredos
Δημησιάνος, Έκτορας
Ζαχ , Μαρίνα
Ιωσηφίδου, Κλεά
Κανά Κατερίνα+Δελένδα Βιβιάνα
Κανάκη, Έλενα
Κάπελα, Παναγιώτα
Καραθάνου.  Μαρία
Καραφέρη, Ρούλα
Κατζουράκης, Κυριάκος
Κεφαλά, Ευθυμία
Κόκκας, Νίκος
Κουμπούλη, Κωσταντίνα
Κρυωνίδης, Νίκος
Λακίδης,  Αντώνης
Λιλικάκης,  Κοσμάς
Μιμηλάκη, Δώρα
Μιχοπούλου, Ειρήνη
Μπακόλας,  Γιώργος
Μπαραμπούτη, Κατερίνα
Μπούρμπου, Μαρία
Μωράκη,  Ελισάβετ
Μωυσίδου, Λίνα
Νίνα
Παρασκευόπουλος,Γιάννης
Πάτσιου, Κατερίνα
Περράκης, Μάριος
Πλέσσα, Μαργαρίτα
Ραχούτη, Σταυρούλα
Σαρρή, Μαρία
Σγουρομύτη, Χριστίνα
Στάβερης,  Σπύρος
Σταμοπούλου,  Λία
Στεφανή, Εύα
Συν+Εργασία(Νέλλη Πουλοπούλου Αιμιλία Μπουρίτη Άννα Λάζου)
Τάντος,  Γεώργιος
Τζιρτζιλάκη Ελένη
Φιλιππάτος, Γρηγόρης
Χαβιάρας, Πάρις
Χασεκίδου, Αλεξάνδρα
Χόνδρος, Θάνος
Χριστοπούλου Κατερίνα
Χριστοφιλόπουλος,   Άγγελος
Ardena  Kristoffer
Bolten Tejo
Canals   Juan
Cianelli Alessandra
Drouhin Julia
Godard Laurent
Gunaltan Daniela
Gonzalez Juan
Jonville Marta
Polak  Dirk
Roudiere Alexandra
   ULAY
Widianto Utomo
Zlobicka Dorota
 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 14/06 20:00

Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 10:00 π.μ. εώς αργά το βράδυ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...