Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Eressos International Women's Festival

Skala Eressos International
Women’s Festival 2009
5 – 19 Σεπτεμβρίου

To Women’s Festival ξεκινώντας δειλά το 2000 φτάνει αισίως στην 9η χρονιά επιτυχημένης διοργάνωσης του. Αποτελεί πλέον όχι μόνο ένα θεσμό για την Λέσβο και την Ερεσό αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα αφού είναι και το μοναδικό φεστιβάλ για γυναίκες στην χώρα μας.
 
Κάθε χρόνο για δυο ολόκληρες εβδομάδες, η γενέτειρα της Σαπφούς τιμητικά πλημμυρίζει από γυναικεία πολυπολιτισμική ενέργεια και έκφραση.

Εκατοντάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο δίνουν το παρόν, δημιουργούν και απολαμβάνουν γυναίκεια σεμινάρια, εναλλακτικές θεραπείες, σπορ, parties, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Ολή η παγκόσμια γυναικεία δυναμική συναντιέται και αναδικνύεται στο μοναδικό και επιτυχημένο women's festival
της χώρα μας και μάλιστα στον πιο ιδανικό του τόπο, την Σκάλα Ερεσού.
 
Φέτος το Women’s Festival βρίσκεται στην ευχάριστη θέση
να σας ανακοινώσει περήφανα την συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου στα πλαίσια του.

Η συναυλία πραγματοποιείτε στο ειδικά διαμορφωμένο
χώρο του παραδοσιακού θερινού κινηματογράφου Sappho. 
 

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
Η Σαβίνα Γιαννάτου σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι,
της Λένας Πλάτωνος,
του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell κ.ά.
 

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.
 
Η Σαβίνα Γιαννάτου βασίζεται στους οικείους και αγαπημένους ήχους των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, που αποτελούν και το κύριο μέρος του προγράμματος, για να μας παρασύρει στη συνέχεια σε ένα μαγευτικό ταξίδι σε σημαντικές στιγμές της πορείας της αλλά και σε απρόβλεπτα τραγούδια δημιουργών που αγαπά.
Έτσι τα  τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι συνδυάζονται με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, αλλά και του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, και άλλων σπουδαίων δημιουργών, καθώς και με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, σύγχρονα και παλαιότερα, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό ηχητικό τοπίο.
 
Η Σαβίνα Γιαννάτου προσδίδει στα τόσο γνωστά αυτά τραγούδια μία νέα διάσταση ερμηνείας, ανανεώνοντας τη μουσική τους ουσία και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.
Προς την κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και η αισθαντική και αριστοτεχνική ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη που τη συνοδεύει τόσο στο πιάνο , όσο και στο τραγούδι.
 
Αναλυτικά για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, κρατήσεις και όποιες άλλες πληροφορίες χρειάζεστε θα βρείτε στο
https://www.womensfestival.eu/
 


Διοργάνωση Φεστιβάλ: Sappho Travel

Διοργάνωση Συναυλίας : Prospero 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...