Εργαστήριο @ Σχολή καλών Τεχνών Σάββατο 12/4/14

Εργαστήριο: "Αντίσταση στο σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία", Σχολή Καλών Τεχνών

Το Σάββατο  12/4/2014, 15:00 – 18:00 μμ, διοργανώνεται εργαστήριο με θέμα "Αντίσταση στο σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία" από μέλη των ομάδων Queer Trans και Λεσβιακής Ομάδας Αθήνας.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Αντιφασιστικής Συνάντησης που θα γίνει  11-12-13 Απριλίου στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (οδός Πειραιώς)

Για μια Ευρώπη χωρίς φασισμό,ρατσισμό και σεξισμό σε έναν κόσμο ελευθερίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής Ακροδεξιάς.

Όμως οι ρατσιστές και οι νεοναζί έχουν αντίπαλο: το μαζικό και πολύμορφο κίνημα το οποίο στους δρόμους όλης της Ευρώπης αγωνίζεται, όχι μόνο κατά της φασιστικής τρομοκρατίας, αλλά και όλων εκείνων που τη συντηρούν και την προστατεύουν: των αντιλαϊκών πολιτικών, της αστυνομικής ασυδοσίας, του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού και του συστήματος που την επιβάλλει.

Στις 11, 12 και 13 Απρίλη οι αντιστάσεις συναντιούνται στην Αθήνα σε ένα κλίμα γιορτινής ατμόσφαιρας, με πολιτικές εκδηλώσεις,  συναυλίες και συζητήσεις με αντιφασιστικές συλλογικότητες, δικτυώσεις και συνελεύσεις από  την Ευρώπη. Συζητάμε, ανταλλάζουμε εμπειρίες και οργανώνουμε τη δράση μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συντονισμένου αγώνα εναντίον του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού.

Το τριήμερο αποτελεί την κορύφωση του μήνα αντιφασιστικής δράσης (21 Μάρτη – 21 Απρίλη), στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις και εκδηλώσεις σε γειτονιές, κοινωνικούς χώρους και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικό πρόγραμμα:

https://antifa-month.blogspot.gr/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...