Εξελέγη η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν

Ιστορική νίκη για την Τάμι Μπόλντουιν

Ιστορία έγραψαν οι ψηφοφόροι του Ουισκόνσιν, εκλέγοντας την δημοκρατική Τάμι Μπόλντουιν, την πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη αμερικανίδα γερουσιαστή. Η Τάμι Μπόλντουιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εδώ και δώδεκα χρόνια, επικράτησε του ρεπουμπλικάνου Τόμι Τόμσον, πρώην κυβερνήτη του Ουισκόνσιν.

Ψηφοφόροι δήλωναν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις της Τάμι Μπόλντουιν δεν αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στην προεκλογική εκστρατεία.

Στην νικητήρια ομιλία της, η Μπόλντουιν αναγνώρισε ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής και μάλιστα ανοικτά ομοφυλόφιλη.

«Τώρα γνωρίζω καλά ότι θα έχω την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής. Και γνωρίζω καλά ότι θα είμαι το πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο μέλος» είπε στους υποστηρικτές της που φώναζαν ενθουσιασμένοι το όνομά της.

Η Μπόλντουιν αναφέρθηκε και στον πολιτικό της αντίπαλο, Τόμι Τόμσον, λέγοντας ότι μπορεί να διαφωνούσαν σε πολλά θέματα, αλλά τους ενώνει η αγάπη τους για το Ουισκόνσιν.

Πηγή : tanea

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...