Ο Frank Ocean μιλάει για το coming out του

Ο Frank Ocean μιλάει για το coming out του

«Στη μαύρη μουσική έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την αποδοχή και την ανοχή σχετικά μ’ αυτό το θέμα»

Ο Frank Ocean έχει γράψει μουσική για τους Brandy, Justin Bieber, και John Legend. Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, Channel Orange, κυκλοφόρησε αρχικά στο iTunes και τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν "Thinkin Bout You","Pyramids",και "Sweet Life".

Ο Ocean έγραψε ένα ανοιχτό γράμμα που προοριζόταν για το εσώφυλλο του άλμπουμ,στο οποίο θα αποκάλυπτε τη σεξουαλικότητά του,τελικά όμως αποφάσισε να το δημοσιεύσει στο Tumblr.Ο Οcean έγινε ο πρώτος διάσημος μαύρος καλλιτέχνης που παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του σε ένα είδος μουσικής που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις ομοφοβίας.

Ο Ocean μίλησε στο GQ για την απόφαση του:«Τη νύχτα που το δημοσίευσα το γράμμα έκλαιγα σα μωρό.Ήταν σαν να άλλαξε μια συχνότητα στο κεφάλι μου. Όλοι οι δέκτες λάμβαναν πλέον ένα διαφορετικό σήμα και ήμουν ευτυχισμένος.Από τότε έχω ξανανιώσει θλίψη, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος θλίψης.Υπάρχει κάποιου είδους μαγεία στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια».

«Φοβόμουν (σε σχέση με την καριέρα του).Στη μαύρη μουσική έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την αποδοχή και την ανοχή σχετικά μ' αυτό το θέμα.Αντανακλάται απλώς κάτι βαθιά ριζωμένο, ξέρεις. Όταν μεγάλωνα, δεν υπήρχε κανείς στην οικογένειά μου - ακόμη και η μητέρα μου- που θα μπορούσα να κοιτάξω στα μάτια και να πω ''είμαι σίγουρος ότι ποτέ δε θα έλεγες κάτι ομοφοβικό" Οπότε ναι, φοβάσαι για τους ανθρώπους που έχουν εκφραστεί έτσι στον κύκλο της δουλειάς».

Πηγή: lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...