Αντιμέτωπη με την ομοφοβία η Ιταλία ,σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Η ομοφοβία ζει και βασιλεύει στην Ιταλία

Η Ιταλία αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα ομοφοβίας, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας, Istat.

Σε δημοσκόπηση του Istat η οποία παρουσιάσθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Tg5, το 61,3% του στατιστικού δείγματος απάντησε ότι «οι Ιταλοί είναι λαός που χαρακτηρίζεται από ομοφοβικές συμπεριφορές».Το 41% δηλώνει ότι αντιτίθεται στο να εργάζεται ένας ομοφυλόφιλος ως δάσκαλος. Το 47% έχει ακούσει φίλους και συγγενείς να προφέρουν προσβλητικές εκφράσεις κατά των ομοφυλόφιλων.

Η δημοσκόπηση αυτή δημοσιεύθηκε ενώ ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναφέρονται στην αυτοκτονία ενός δεκατετράχρονου αγοριού την νύχτα της περασμένης Κυριακής στην Ρώμη. Ο έφηβος έδωσε τέλος στην ζωή του, όπως προέκυψε, εξαιτίας των χλευασμών των συμμαθητών του, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.«Είχε προσπαθήσει να μου μιλήσει, αλλά εγώ δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία. Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου», λέει τώρα ο πατέρας του άτυχου έφηβου.

Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του κινητού και του υπολογιστή του «Μάρκο», όπως αποκαλούν τον δεκατετράχρονο αυτόχειρα οι εφημερίδες στα άρθρα τους, σε αναζήτηση επιπλέον στοιχείων, πιθανόν και για την απόδοση ευθυνών. Έρευνα ξεκίνησε και η εισαγγελία της Ρώμης.

«Η χώρα μας πρέπει να προσαρμοσθεί το γρηγορότερο δυνατό στα υπόλοιπα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, με την έγκριση ενός σοβαρού νόμου κατά της ομοφοβίας», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

Παράλληλα το θερινό κέντρο διασκέδασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων της ιταλικής πρωτεύουσας Gay Village μετά το τραγικό συμβάν της Κυριακής, παρουσίασε μια εκστρατεία με τίτλο «Νο Ηοmophobia». Στόχος είναι να καταγγελθεί και να ξεπερασθεί «κάθε μορφή φόβου που συνδέεται με την διαφορετικότητα και την ομοφυλοφιλία, χάρη και στην οργάνωση μιας διεθνούς, συντονισμένης κινητοποίησης, με συγκεκριμένα σύμβολα».

Πηγή:imerisia.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...