Φιλί ομόφυλων ζευγαριών στον Αγιασμό

Πειραιάς: Φιλί ομόφυλων ζευγαριών στον Αγιασμό

Σε μια κίνηση διαμαρτυρίας με... αγάπη, ζευγάρια ομόφυλων «τάραξαν» τα νερά που ευλογούσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις του.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Το δικό τους μήνυμα αγάπης και αποδοχής έδωσαν ομόφυλα ζευγάρια στον Πειραιά με ένα συμβολικό φιλί κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων.

Την ώρα που έριχνε το σταυρό στα νερά του λιμανιού ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο ιεράρχης που αποκαλεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος «διαμάντι» και δε χάνει την ευκαιρία να διακηρύξει τις πιο ακραίες ομοφοβικές και μισαλλόδοξες απόψεις, ζευγάρια κοριτσιών και αντρών γύρισαν και φιλήθηκαν στο στόμα.

«Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία» έγραφε το φυλλάδιο που μοίραζαν στους πιστούς με την υπογραφή #PoustiRiot. Το λογοπαίγνιο παραπέμπει στο γυναικείο πανκ συγκρότημα Pussy Riots, που είχε διαμαρτυρηθεί εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με ένα τραγούδι μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, με αποτέλεσμα, ορισμένα μέλη του να καταλήξουν στη φυλακή.

pireasfiliaF«Δεν κρυβόμαστε — Δε σωπάμε — Δεν απολογούμαστε. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα», αναφέρουν στα ελληνικά και στα αγγλικά οι PoustiRiot στην ιστοσελίδα τους (poustiriot.blogspot.com).

Παραθέτουν χαρακτηριστικές ομοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη Σεραφείμ που έχει απειλήσει με αφορισμό όσους βουλευτές συμμορφωθούν με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ψηφίσουν υπέρ της άρσης του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης.

«Ο κ. Σεραφείμ τονίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία “θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας’».

Νέες προσφυγές για το Σύμφωνο

Ύστερα από τις παλινωδίες της κυβέρνησης που, μετά τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ, αρνήθηκε να νομοθετήσει την άρση του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης και να εναρμονιστεί με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, (προφανώς ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ακόμα περιμένει να… καθαρογραφεί και να ερμηνευτεί από το υπουργείο του η ήδη καθαρογραμμένη και τελεσίδικη απόφαση του ΕΔΔΑ), ομόφυλα ζευγάρια έχουν ήδη έτοιμες προσφυγές προς το Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν.

Δ. Αγγ.

efsyn.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...