lesbian_logo

Άλλο το φύλο άλλο το σεξ (archive)

Πριν οποιοδήποτε κείμενο θέλει να μιλήσει για «διόρθωση» φύλου, για αγοράκια που θέλουν να γίνουν κοριτσάκια ή το ανάποδο, υπάρχει ένα πράγμα που δυνατά επιτέλους πρέπει και στην Ελλάδα να ακουστεί και να ξεκαθαριστεί.

Άλλο το φύλο άλλο το σεξ.

«Πρόσφατα ο πατέρας μου γνώρισε τον Ορέστη και του είπε «γεια σου κοπελιά». Τον διόρθωσα και τότε εκείνος ζήτησε συγγνώμη και δικαιολογήθηκε ότι ήταν συνηθισμένος από έμενα που όλοι με περνάγανε για αγοράκι αλλα αυτός ήξερε ότι ήμουν κοριτσάκι και παρασύρθηκε. Όμως ο πατέρας μου δεν είχε πέσει έξω. Του είπαμε ότι είχε δίκιο, ο Ορέστης είναι κοριτσάκι που αισθάνεται αγοράκι. Χαμογέλασε και δεν ρώτησε κάτι παραπάνω. Αν όμως έβλεπε τον Ορέστη να φιλιέται με ένα αγοράκι σίγουρα θα μπερδευόταν πολύ. Θα αναρωτιόταν, γιατί αφού του αρέσουν τα αγοράκια δεν έμεινε κοριτσάκι. Όπως η Κάτια, η φιλενάδα της Λεωφόρου Συγγρού, που έκανα μεγάλες προσπάθειες να της εξηγήσω την διάφορα του φύλου και της σεξουαλικής ταυτότητας, αλλά εκείνη άρχισε να ουρλιάζει ότι είναι ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ να κάνεις εγχείρηση να γίνεις γυναίκα και να είσαι λεσβία.»

Θυμήθηκα τις Ελληνικές ταινίες. Την Μαρω Κοντού να ντύνεται άντρας στην προσπάθεια της να αποφύγει την σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο. Θυμήθηκα την σκηνή που ως άντρας φιλάει τον πρωταγωνιστή της στο στόμα σε ένα σκοτεινό σοκάκι και κάποιος περαστικός σοκάρεται. Την Αλίκη Βουγιουκλάκη σαν κρητικός νεαρός στην ταινία η «Νεράιδα και το Παλικάρι» που ως αγοράκι φιλάει τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και πάλι κάποιος περαστικός σοκάρεται. Σίγουρα η Βουγιουκλάκη και με τα αντρικά ρούχα δεν ένιωσε ούτε μια φορά αγοράκι και σίγουρα ο Παπαμιχαήλ όταν την φίλαγε δεν ένιωσε ούτε ένα δευτερόλεπτο ότι φιλάει αγόρι. Ακόμα και αν έβαζες στην Βουγιουκλάκη με προσθετική αντρικό γεννητικό όργανο τίποτα δεν θα ήταν ικανό να κουκουλώσει το απολυτό της γυναίκειας της ενεργείας και θηλυκότητας, ούτε μούσια, ούτε τίποτα μπορούσε να σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι με άντρα. Αν σκεφτείτε ότι η Βουγιουκλάκη κατά λάθος γεννιόταν σε ένα αντρικό σώμα φαντάζεστε ποσό θα υπόφερε μέσα σε αυτό και σκεφτείτε από την άλλη ότι κανένα πέος δεν θα ήταν ικανό να πάρει την θηλυκότητα από πάνω της. Πάντα αναρωτιόμουν πως ολη η συντηρητική Ελλάδα ανέχεται να βλέπει τους εθνικούς της σταρ σε παιχνίδια κοινωνικών φύλων?
Η απάντηση άρχετε από μονή της. Το ανέχονται γιατί είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος ξαναγύρναγε στα «νορμάλ» δεδομένα της στεγανής κουλτούρα τους και φυσικά μεταμφίεσαν σε αγοράκι το σύμβολο της απανταχού Ελληνικής θηλυκότητας και όχι μια αρρενωπή γυναίκα.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας ξεχάσουμε για λίγο τις Ελληνικές ταινίες. Ο μονός λόγος που τις αναφέρω σε αυτό το κείμενο είναι γιατί μέσα από αυτές εχουμε τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα «κοινωνικού φύλου» (gender)

Ας ξεμπερδέψουμε δυο πράγματα που συνήθως ο κόσμος βάζει σε ένα καζάνι.

Την ομοφυλοφιλία και τον Τρανσεξουαλισμό. Δηλαδή την σεξουαλική ταυτότητας και την ταυτότητας φύλου.
Η σεξουαλική ταυτότητας καθορίζει τις ερωτικές επιθυμίες μας. Αν παραδείγματος χάριν γουστάρουμε άτομα του ιδίου φύλου είμαστε ομοφυλόφιλοι, αν γουστάρουμε άτομα του αντιθέτου φύλου είμαστε ετεροφυλόφιλοι.

Η σεξουαλική μας ταυτότητας όπως προσδιορίζει και η λέξη δηλώνει την κατεύθυνση του σεξουαλικού μας ενδιαφέροντος. Άρα όταν δηλώνουμε αμφισέξουαλ, ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες απλά δηλώνουμε τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις. Ελπίζω αυτό να ήταν ξεκάθαρο και απλό γιατί μετά έρχονται τα δύσκολα.

Η ταυτότητα φύλου. Η ταυτότητα φύλου έχει δυο παραμέτρους. Το βιολογικό μας φύλο (sex: man - woman, φύλο : άντρας - γυναίκα), αν δηλαδή έχουμε γεννηθεί με αιδοίο ή με πέος.
Tο κοινωνικό φύλο (gender: male – female, φύλο: αρσενικό - θύλακο) που ορίζει η κοινωνία, δηλαδή το πρότυπο του αρσενικού μοντέλου και το πρότυπο του θηλυκού μοντέλου. Αυτά τα δυο επίσης θα πρέπει να έχετε ξεκάθαρα στο μυαλό σας.

Νίκος Κουρκουλος, Ζωή Λάσκαρη. Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε στον ρολό του Κουρκουλου την πολύ αρρενωπή φίλη σας λεσβία (Η λεσβία στον ρολό του Κουρκουλου έχουμε μια γυναίκα που διαλέγει αντρικό κοινωνικό φύλο) και στο ρολό της Λάσκαρη μια θεά φιλενάδα μας από την Λεωφόρο Συγγρού (έναν άντρα που υιοθετεί γυναικείο κοινωνικό φύλο). Άρα έχουμε δυο άτομα που υιοθετούν κοινωνικά φύλα αντίθετα με το βιολογικό τους φύλο.

Όλοι μας έχουμε συναντήσει άτομα τα όποια βιολογικά μπορεί να ανήκουν σε ένα φύλο αλλά ψυχολογικά νιώθουν εγκλωβισμένα μέσα στο φύλο τους και θέλουν να το αλλάξουν. Νιώθουν δυσφορία για το φύλο τους (gender dysphoria) και προσπαθούν να το «διορθώσουν» και να βρεθούν στο φύλο που νιώθουν ότι ανήκουν.

Τα άτομα που νιώθουν «δυσφορία» με το βιολογικό τους φύλο το πρώτο στάδιο αλλαγής που κάνουν δεν είναι οι ορμόνες ή η εγχείρηση διόρθωσης φύλου. Η πρώτη αλλαγή που κάνουν είναι αλλαγή κοινωνικού ρόλου και κατά συνέπεια αλλαγή κοινωνικού φύλου. Ένα απλό παράδειγμα είναι η δίκια μας αείμνηστη Σωτηρία Μπάλου. Δεν είχε κάνει αλλαγή φύλου αλλά κοινωνικά και σε επίπεδο συμπεριφοράς είχε υιοθετήσει το αρσενικό πρότυπο. Ακόμα και όλοι οι κοντινοί της φίλοι την φώναζαν Σωτήρη. Είχε αλλάξει το κοινωνικό της φύλο. Το ίδιο παράδειγμα έχουμε με τις περισσότερες φιλενάδες μας της Λεωφόρου Συγγρού που έχουν βιολογικά γεννηθεί αγοράκια και ντύνονται και φέρονται και «μεταμορφώνονται» σε γυναίκες χωρίς απαραίτητα να έχουν κάνει διόρθωση φύλου.

Ένα Όρος που ευρέως χρησιμοποιείται για την «μεταμόρφωση από το ένα φύλο στο άλλο είναι το dragging up και από εκεί βγαίνει και ο Όρος drag queen (μεταμόρφωση σε βασιλίδα) και αντίστοιχα για γυναίκες που ντύνονται αντρικά drag kings. Αυτός ο Όρος όπως γνωρίζουμε περισσότερο παραπέμπει σε μεγαλοπρεπείς μεταμορφώσεις και shows. Ένας Όρος που υποδηλώνει αυτές τις μεταμορφώσεις  αλλά μέσα σε μια καθημερινότητα για τα άτομα τα οποία πολύ συχνά ή και καθημερινά «αλλάζουν» το κοινωνικό τους φύλο, είναι το cross dressing. Είμαι αγοράκι και ντύνομαι σαν κοπελίτσα.

Σε πολλά ντοκιμαντέρ αλλά και σε βιβλία που μιλάνε για κοινωνικά και βιολογικά φύλα περιγράφεται από επιστήμονες και μελετητές ότι τελικά το παράλογο είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που έχει βάλει κουτάκια και μοντέλα στο τι σημαίνει «αρσενικό» και τι «θύλακο» ενώ βλέπουμε ότι η ιδία η φύση έχει μια πολύ πιο μεγάλη ποικιλία στις συμπεριφορές ανεξάρτητα το βιολογικό φύλο. Άντρες ευαίσθητοι, γυναίκες σκληρές κλπ…

Μπορεί τα βιολογικά φύλα να είναι δυο, αιδοίο και πέος αλλά οι απόλυτες συμπεριφορές που επιβάλλονται ανάλογα με τα βιολογικά φύλα, είναι κοινωνικά επίκτητες. Αν τα genders (φύλα) δεν ήταν κοινωνικά καθορισμένα και ο κόσμος λειτουργούσε ελευθέρα τότε θα βλέπαμε γύρω μας όλα τα ενδιάμεσα σταδία μιας φανταστικής κλίμακας  που στα άκρα της έχει τον «αληθινό άντρα» και την «αληθινή γυναίκα». Αν αυτό υπάρχει ποτέ με τέτοια απολυτότητα.

Ένα πείραμα σε μια αίθουσα που πραγματοποιούταν ένα συνέδριο με θέμα τα κοινωνικά και τα βιολογικά φύλα, απέδειξε έμπρακτα ποσό «προκατειλημμένοι» είμαστε με τα φύλα.

Υπήρχαν στην αίθουσα, πριν την έναρξη της ομιλίας, δυο μωράκια.
Το ένα ντυμένο στα ροζ και το άλλο στα γαλάζια. Ήταν ολοφάνερο ότι το μωράκι ντυμένο στα ροζ πέρναγε από αγκαλιά σε αγκαλιά με πιο απαλές και τρυφερές κινήσεις και ακρως γλυκά λογάκια ακούγονταν όταν κλαψούριζε.
Το μωράκι που ήταν ντυμένο στα μπλε και παρόλο που έκλαιγε οι αγκαλιές ήταν πιο άγαρμπες, οι κινήσεις πιο έντονες, απότομες και οι φράσεις που ακουστήκαν ήταν οι κοινότυπες όπως «οι άντρες δεν κλαίνε».

Όταν έγινε η έναρξη της ομιλίας, ο κεντρικός ομιλητής είπε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, είχαν βάλει στο αγοράκι ροζ ρουχαλάκια και στο κοριτσάκι μπλε και απόδειξε στο κοινό του ποσό «προκατειλημμένα» λειτουργούμε ακόμα και από το χρώμα των ρούχων και ποσό κλισέ συμπεριφορές έχουμε υιοθετήσει ανάλογα το φύλο. Συνέχισε με πολλά παραδείγματα για να πείσει τελικά μια ολόκληρη αίθουσα ότι τα φύλα σαν συμπεριφορές είναι κοινωνικά κατασκευάσματα και αυτό δεν ήταν μια καινούργια ανακάλυψη.

Είμαστε τόσο «ποτισμένοι» με τα μοντέλα και τους ρόλους που θα ήταν μεγάλη πολυτέλεια να πιστεύουμε ότι είναι κάτι που αν το κατανοήσουμε μπορούμε και να το εξαλείψουμε κοινωνικά. Ζούμε εδώ και αιώνες σε κοινωνίες που έχουν παλέψει σκληρά να δημιουργήσουν αυτά το κοινωνικά κατασκευάσματα των ρόλων των φύλων και έχουν καταφέρει να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έτσι τα έχει ορίσει η φύση.

Μέσα όμως σε όλα αυτά τα χρόνια πάντοτε σε κάθε κοινωνία παρουσιάζονται άτομα που δεν ταυτίζεται το βιολογικό τους φύλο με την κοινωνική τους συμπεριφορα και παρά πολλές φορές αυτά τα άτομα προχωράνε σε ολοκληρωτική διόρθωση φύλου και όχι μόνο, αποδεικνύοντας στην κοινωνία μας, του λόγου το αληθές.

“The opposite sex… is NEITHER” είχε πει η Kate Bornstein

Αν τα βιολογικά φύλα είναι δυο, τα genders είναι αμέτρητα

Κάθε άτομο πρέπει να έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλεγεί το φύλο που θέλει να βρίσκεται και αν αυτό δεν ταυτίζεται με το βιολογικό του φύλο μια πολιτισμένη κοινωνία είναι υποχρεωμένη, όπως πλέον γίνεται σε πολλές χώρες, να του προσφέρει όλα εκείνα τα μέσα για να βρεθεί το άτομο στο φύλο που του ταιριάζει. Κάθε άτομο σε μια πολιτισμένη κοινωνία έχει δικαίωμα να υιοθέτει οποιο κοινωνικό φύλο αυτό διαλέγει και στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ GENDERTRADE βλέπουμε μια κοπέλα που μας διηγείται « ξύπνα το πρωί και με ερωτάει ο αδελφός μου τι είμαι σήμερα αγόρι ή Κοριστά και του άπαντα ότι μόλις ξύπνησα και δεν έχω ακόμα αποφασίσει πως νιώθω σήμερα»

Η Kate Bornstein υπήρξε αγοράκι, μεγάλωσε ως αγοράκι και γύρω στα 30 της εκανε διόρθωση φύλου, πέρασε πολλά χρόνια της ζωής της ως γυναίκα και στην συνεχεία ανακάλυψε ότι ούτε η γυναικεία της ταυτότητα την ικανοποιούσε απόλυτα, έτσι τώρα ζει χωρίς να καθορίζει το φύλο της γιατί τελικά αυτό δεν είναι ανάγκη, αλλα μας το επιβάλουν κοινωνικά να ανήκουμε σε ένα φύλο. Όπως περίτρανα αποδεικνύει μέσα από όλα της τα βιβλία και τα θεατρικά της έργα, μπορείς να χτισθείς ένα “gender” να του βάλει μαλλιά, ρούχα, συμπεριφορα, τόνο ομιλίας. Όταν ήταν στην κλινική μετά την διόρθωση φύλου ακλούθησαν μαθήματα από ειδικούς για το πώς πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται ως γυναίκα, της κινάνε μαθήματα ακόμα και για την φωνή της. Οι γυναίκες μέλανε πιο τραγουδιστά, πιο γλυκά. Μετά τη εγχείρηση οι «ειδικοί» προσπάθησαν να χτισθούν πάνω της ένα ολόκληρο ψέμα, όπως η ιδία ονομάζει. Τα μαθήματα που της δάσυνε για να μπορει να βγει και να φέρεται στην κοινωνία σαν αληθινή ετεροφυλόφιλη γυναίκα. Της έλεγαν ότι έπρεπε να μην λέει όταν ήμουν αγοράκι αλλα όταν ήμουν μικρό κοριτσάκι και να κάνει ολόκληρη ανακατασκευή τους παρελθόντος της. Η προχωρημένη επιστήμη και η πολιτισμένη Αμερικανική κοινωνία δεχόταν τις διορθώσεις φύλου αλλα έπρεπε πάλι να εγκλωβίσουν ένα άτομο σε μια από τις δυο ταυτότητες άντρας ή γυναίκα. Όλα αυτά τα μαθήματα ήταν από τα πρώτα «υλικά» που χρησιμοποίησε για να αρχίσει να γραφεί.

Η Kate Bornstein στα θεατρικά της, έντεχνα αποκαλύπτει ότι όπως μπορείς να χτισθείς ένα “gender” έτσι μπορείς και να το αλλάξει ή να το καταργήσεις και έτσι ακριβώς μπορείς να μεταφέρεσαι από ένα gender στο άλλο ή να δημιουργείς genders . Μέσα από performances και workshops κυριολεκτικά καταλύει τα «φύλα» και τα ανακατασκευάζει ανάλογα με τις διαθέσεις της, αποδεικνύοντας ότι gender είναι απλά «αυτό που φόρας το πρωί». Στα θεατρικά της έργα μαθαίνεις αλήθειες που ποτέ πριν δεν έχεις σκεφτεί. Όταν ρωτήθηκε ποσο δύσκολο είναι να ζεις χωρίς φύλο, εκείνη απάντησε «είναι παρά πολύ απλό, βλέπεις κοινωνικά τι ονομάζουν φύλο και εσύ δεν χώρας απόλυτα μέσα σε αυτό».

Η Kate Bornstein μέσα από τα θεατρικά της μου έμαθε να διαχωρίζω το φύλο από  την σεξουαλική προτίμηση.

Σε ένα θεατρικό της έδειχνε να «βασανίζει» την συμπρωταγωνίστρια της με ερωτήσεις. Ρωτάτε επίμονα «μα πως είσαι λεσβία αφού ήσουν άντρας και έγινες γυναίκα» και εκείνη απαντούσε αμέτρητες φορές «ναι, ήμουν άντρας και έγινα γυναίκα και ως γυναίκα πλέον μπορώ να είμαι είτε ετεροφυλόφιλη, είτε ομοφυλόφιλη γυναίκα και εγώ νιώθω ομοφυλόφιλη γυναίκα, μου άρεσε από πάντα να κοιμάμαι με γυναίκες αλλά όχι ως άντρας αλλά ως γυναίκα, για αυτό έκανα την διόρθωση φύλου».

Όταν βλέπεις έναν άντρα ντυμένο γυναίκα (τραβεστί) και φέρεται απόλυτα ως γυναίκα και δηλώνει ομοφυλόφιλος, όπως στην ταινία Chouchou πολλοί ομοφυλόφιλοι δυσανασχετούν και η Kate Bornstein θεώρει ότι έχουν δίκιο και εξηγεί.

Ένας άντρας που υιοθετεί μια πλήρη γυναικεία συμπεριφορά και κοιμάται με άντρα δεν είναι ομοφυλόφιλος. Ενας άντρας που διαλέγει να είναι γυναίκα και κοιμάται με άντρα είναι ετεροφυλόφιλος. Δεν καθορίζει το γεννητικό όργανο το φύλο αλλά ο άνθρωπος με την συμπεριφορά του καθορίζει το φύλο του. Εμείς έχουμε μάθει κάθε φορά που βλέπουμε ένα πέος να θεωρούμε ότι αυτόματα είναι άντρας. Αν δούμε ένα πέος μέσα σε μια πλήρη γυναικεία ταυτότητα γιατί το γεννητικό όργανο είναι αυτό που καθορίζει το φύλο?

Και με την σειρά του, ποιος είπε ότι το φύλο καθορίζει την σεξουαλική προτίμηση?

Η ομοφυλοφιλία είναι σεξουαλική προτίμηση και η λέξη από μόνη της δηλώνει μόνο το εξής : ότι ομοφυλόφιλος είναι αυτός που ερωτικά έλκεται από άτομα που ανήκουν στο ίδιο φύλο με αυτόν. Ένας άνθρωπος που αισθάνεται άντρας δεν ντύνεται γυναικεία. Όποιος ντύνεται και αναπαριστάνει κοινωνικά στην ζωή του την γυναίκα  δεν μπορεί να δηλώνει ότι είναι άντρας.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει το φύλο που θέλει να ανήκει και μετά είναι ελεύθερος να διαλέξει ποιο είναι το ερωτικό αντικείμενο που ποθεί.
Αν ένα άτομο που έχει αντρικό γεννητικό όργανο νιώθει γυναίκα έχουμε την υποχρέωση να σεβαστούμε την επιθυμία του και να το αποδεχόμαστε ως γυναίκα. Αν αυτό το άτομο βρίσκεται ερωτικά με άντρες είναι ετεροφυλόφιλη γυναίκα, αν βρίσκεται ερωτικά με γυναίκες είναι ομοφυλόφιλη γυναίκα. Γιατί, άλλο η σεξουαλική προτίμηση και άλλο το φύλο που θέλει να έχει. Όλοι οι άντρες που αγαπάνε άντρες δεν ντύνονται γυναικεία. Ούτε όλες οι γυναίκες που αγαπάνε γυναίκες ντύνονται άντρες.

Το ανέκδοτο είμαι πόντιος ομοφυλόφιλος πηγαίνω με γυναίκες, δεν είναι καθόλου αστείο ή μάλλον δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινωνικά φύλα και τα διαφοροποιούν από την σεξουαλική ταυτότητα. Το ανέκδοτο αυτό φαντάζει αστείο για αυτούς που ακόμα έχουν μπερδεμένες αυτές τις δυο έννοιες. Ταυτότητα φύλου, σεξουαλική ταυτότητα.

Ένας άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται άντρας ή γυναίκα και μπορεί να εναλλάσσει αυτούς τους ρόλους όσο συχνά το επιθυμεί. Ως άντρας ή ως γυναίκα μπορεί να είναι gay ή λεσβία ή bi. Άλλο το φύλο και άλλο το σεξ και άλλο το βιολογικό φύλο και άλλο το κοινωνικό φύλο. Αν αυτά τα δυο ταυτίζονται, αν δηλαδή έχεις αιδοίο και νιώθεις γυναίκα τότε είναι πιο εύκολο για εσένα γιατί απλά και μόνο έχεις να διαλέξεις την σεξουαλική σου ταυτότητα. Αν όμως το βιολογικό σου φύλο δεν ταυτίζεται με το πώς νιώθεις τότε πρέπει να σκεφτείς δυο πράγματα. Σε ποιο φύλο θέλεις να ανήκεις και ποια είναι η σεξουαλική σου ταυτότητα. Μόνο μέσα από αυτόν τον δρόμο μπορείς πλέον συνειδητά να καταργήσεις, φύλα, ρόλους και ταμπέλες. Αυτό ακριβώς μέσα από πολύ κόπο κάνουν όλοι οι συνάνθρωποι μας που υποφέρουν από gender dysphoria και προσπαθούν μονοί τους, χωρίς ενημέρωση, να βρουν τον δρόμο τους.

Η Kate Bornstein λέει ότι παρόλο που στον κοινό αγώνα για την σεξουαλική απελευθέρωση και το σπάσιμο των στερεότυπων για τα φύλα, τα κινήματα των transsexual και των gay ενώνονται, στην διασκέδαση όμως διαφοροποιούνται. Στα gay bars βρίσκεις λίγες transsexual και στα bars για transsexual βρίσκεις λίγους gay και παρά πολλούς straight, γιατί άραγε?
Αν όλες οι φιλενάδες μιλάνε για την κοινωνική υποκρισία των ετεροφυλόφιλων που πηγαίνουν με τα κορίτσια της Λεωφόρου Συγγρού ας σκεφτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έλκονται από οτιδήποτε γυναικείο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποποιούνται την διείσδυση ή όπως λέγαμε πριν, ότι το γεννητικό όργανο καθορίζει το φύλο. Δεν τους νοιάζει αν κάτω από το φόρεμα υπάρχει πέος όσο αυτό βρίσκεται μέσα σε ένα γυναικείο εσώρουχο. Είναι ακριβώς τα ιδία άτομα που αν οι γυναίκα τους φόραγε dildo και τους «πήδαγε» θα μείωναν τις επισκέψεις στην Λεωφόρο Συγγρού αλλά με τα στερεότυπα των ρόλων ντρέπονται να το ζητήσουν. Δεν σημαίνει ότι όποιος άντρας του αρέσει «να τον παίρνει» είναι ομοφυλόφιλος.
Επαναλαμβάνω ομοφυλόφιλος είναι ο άντρα που πηγαίνει με άντρες.

Οι άντρες που πηγαίνουν με τις φιλενάδες της Λεωφόρου Συγγρού δεν είναι κρυφοί ομοφυλόφιλοι. Όπως και οι άντρες που ζουν την ζωή τους ως γυναίκες δεν είναι ομοφυλόφιλοι.

Αν ξεμπερδέψετε αυτές τις δυο έννοιες, ταυτότητα φύλου και σεξουαλική ταυτότητα τότε θα δείτε ποσά πράγματα βγαίνουν από κουτάκια, πόσο ρευστά είναι όλα, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν άπειρα gender και όχι τα δυο κοινωνικά κατασκευασμένα, θα δείτε το κόσμο μέσα από ένα άλλο πρίσμα πιο φυσικό, πιο ελεύθερο, πιο αληθινό και θα αφήσετε τον εαυτό σας να εκφράζεται καλύτερα χωρίς κανόνες αλλά έχοντας πλήρη επίγνωση του τι αισθάνεστε και ποια/ποιος είστε. Όταν πλέον ξέρετε αβίαστα σε ποιο φύλο ανήκετε και μπορείτε να ορίσετε την σεξουαλική σας ταυτότητα χωρίς να μπερδεύεστε τότε νομίζω ότι θα νιώθετε μεγαλύτερη σιγουριά για να προχωρήσετε αν αυτό κρίνετε ότι θέλετε σε μια επέμβαση διόρθωσης φύλου.

Το να είσαι ομοφυλόφιλος ή λεσβία δεν είναι πλέον μια τραγική κοινωνική ανατροπή, το να περνάς από το ένα φύλο στο άλλο είναι κοινωνική επανάσταση.

Γιατί πριν και πάνω από το πόλεμο των πετρελαίων και του χρήματος είναι ο πόλεμος των φύλων.

Maria Cyber

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...