WHIPLR - ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΙΝΚ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ!

Αν σας λένε κάτι οι λέξεις Tinder, OK Cupid, Grindr, Brenda μάλλον είστε σχετικά ενημερωμένες/οι για τα hot dating apps της εποχής. Η ιδέα πίσω από τις εν λόγω εφαρμογές είναι απλή: εύκολα και ανώδυνα προσεγγίσιμες πλατφόρμες προς αναζήτηση ατόμων με ενδιαφέρον, για ραντεβού, φιλία, σχέση ή απενοχοποιημένο casual σεξ, σύμφωνα με τις γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά και τις απαιτήσεις της καθεμιάς ή του καθένα από εμάς.

Η μεθοδολογία είναι εξίσου βασική: Επιλογή gender, σεξουαλικός προσανατολισμός (δικός μας ή των συντρόφων που αναζητούμε), πόλη ή χώρα, εύρος χιλιομέτρων στο οποίο ψάχνουμε και φυσικά το απαραίτητο έξυπνο κινητό με σύνδεση στο ίντερνετ.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μέσα από την ίδια την κοινότητα των kinksters έχει ξεπηδήσει το Whiplr, το πρώτο “messenger with kinks” που αφορά χρήστες που αναζητούν play partners για με πιο… εκλεπτυσμένα και λιγότερο vanilla γούστα.

Σκεφτείτε το σαν ένWHIPLRα πιο kinky Tinder! Παρά τις κάποιες ομοιότητες με την πασίγνωστη εφαρμογή, στο Whiplr, δεν χρειάζεται να συνδέσει κανείς τον Facebook λογαριασμό για να εγγραφεί, η φωτογραφία δεν είναι απαραίτητη αλλά σίγουρα βοηθάει και προτείνεται, με τους δημιουργούς να την περιορίζουν στη μία ανά λογαριασμό. Μάλιστα ελέγχεται (πολύ σωστά και σύμφωνα με τους Κανόνες Χρήσης της εφαρμογής) για γυμνό ή explicit περιεχόμενο. Πιστέψτε μας, το να ψάχνεις online, συναινετικό σεξ, ακόμα κι αν είναι kinky, δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί αυθαίρετα να σου σερβίρει τα όργανά του σε πορτραίτο και μάλιστα με το καλημέρα! Κάτι τέτοιο είναι θεμιτό και σέξυ μόνο όταν έχει συμφωνηθεί από όλες, ανεξαιρέτως, τις πλευρές. Νόμος!

Το Whiplr μας δίνει την δυνατότητα να περιγράψουμε σύντομα (μέχρι και 60 χαρακτήρες) τον εαυτό μας, το τι ψάχνουμε ή ό,τι χαριτωμένο και έξυπνο τελοσπάντων γράφει ο κόσμος σ’ αυτό το κουτάκι και μας επιτρέπει να βάλουμε σύνδεσμο του λογαριασμού μας στο Facebook, πράγμα που οι περισσότερες κριτικές βρίσκουν από απλώς αχρείαστο έως αστείο, για να είμαστε ειλικρινείς. Μας δίνει ακόμα την ευκαιρία να παρακολουθούμε ένα διεθνές ημερολόγιο για BDSM events αλλά και να αναβαθμίσουμε τον λογαριασμό μας σε premium (το ονομάζουν Dekathom παραπέμποντας σε dungeon αισθητική) ξεκλειδώνοντας έτσι το φωνητικό και video chat.

Σε δεύτερο χρόνο, μας παρουσιάζεται μια λίστα με διάφορες επιλογές σχετικά με φύλο, σεξουαλικότητα, kinks, εμπειρία, απ’ τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε πολλές ή λίγες, ανάλογα με τα κέφια μας, αν και μερικές φορές ο όγκος της πληροφορίας μπορεί να κάνει το προφίλ μας κάπως περιοριστικό ως προς τα αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, στον τομέα της επιλογής του σεξουαλικού μας προσανατολισμού, η εφαρμογή επιλέγει να είναι ευχάριστα κατατοπιστική (αν και λίγο binary, πράγμα που δε δουλεύει για όλους) αφού μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε το ποσοστό στο οποίο μας ενδιαφέρει το φύλο των play partners που θα λαμβάνουμε ως αποτελέσματα.

Μια τέτοια προσήλωση στην λεπτομέρεια, βέβαια, κάνει το Whiplr σχετικά περιορισμένο. Άλλωστε, πολλές φορές τα kinks ανακαλύπτονται μέσω των νέων ανθρώπων που συναντάμε. Μπορεί οι αρχάριοι και αρχάριες kinksters να μην έχουν ανακαλύψει ακόμα αυτά που τους ενδιαφέρουν περισσότερο και να πελαγώσουν μέσα στο πλήθος των πληροφοριών, αλλά η εφαρμογή συμβαδίζει με το πνεύμα της κορύφωσης της επιθυμίας. Όπως τονίζει ο Daniel Sevitt, επικεφαλής εκπρόσωπος επικοινωνίας του Whiplr, σε συνέντευξή τοWHIPLRυ στο Vice «η εφαρμογή είναι επίτηδες τόσο ανοιχτή σε επιλογές, τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιου προφίλ. Ένα μέρος της τακτικής αυτής οφείλεται στους κανόνες περιεχομένου των Android και iOS αλλά ένα άλλο μέρος στηρίζεται και προασπίζει την ολοκληρωτική ευχέρεια των χρηστών στον αυτοπροσδιορισμό. Όταν με το καλό γίνει η πρώτη επαφή, τότε οι χρήστες είναι ελεύθεροι να συζητήσουν με προσωπικά μηνύματα όλες τις πτυχές του πάθους και των φετίχ τους. Τα kinks είναι ένα ταξίδι και όλοι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να είναι αυτοί που θέλουν να είναι και να αρέσκονται σε ό,τι θέλουν χωρίς αυτό να καθορίζεται από κάποιον τρίτο».
Παρ’ όλες τις μικρές δυσκολίες του, όπως ο αδύναμος αλγόριθμος γεω-εντοπισμού και το όχι τόσο ελκυστικό, αν και αναφορικό στην BDSM κουλτούρα, design, το Whiplr είναι μια συμπαθέστατη πρόταση dating και casual σεξ εφαρμογής για «άτακτους» χρήστες και οι λογαριασμοί στη βάση δεδομένων του αυξάνονται συνεχώς. Προφανώς, οι χρήστες και χρήστριες εντός Ελλάδας είναι ακόμα ελάχιστοι (και κυρίως άντρες) αλλά ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει σύντομα και οι εγχώριοι και ειδικά οι ΛΟΑΤΚΙ kinksters θα μπουν κι αυτοί δυναμικά και πληθωρικά στο παιχνίδι μιας και υπάρχουν πια πολύ πιο ανοιχτά και απενοχοποιημένα απ’ ότι παλιότερα.

Συντ.: Β. Λαζαρί

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...