λεσβιακό φιλί

Το πρώτο λεσβιακό φιλί στην εθνική τηλεόραση της Ινδίας

Η εκπομπή του MTV India, The Big F, πρόσφατα πρόβαλε ένα επεισόδιο όπου είχε το πρώτο λεσβιακό φιλί στην ιστορία της εθνικής τηλεόρασης της Ινδίας. Στην Ινδία η ομοφυλοφιλία θεωρείται ακόμη παράνομη και η εκπομπή προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο και να προωθήσει ένα μήνυμα ισότητας και ανοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο επεισόδιο με τίτλο "I Kissed A Girl" (Φίλησα ένα κορίτσι), μια νεαρή φοιτήτρια η Sharmisha, είναι μπερδεμένη με την σεξουαλικότητα της και οι φίλοι της την πειράζουν που δεν έχει κάποιο αγόρι. Γνωρίζει μια νεαρή κοπέλα την Madhurima, η οποία είναι μοντέλο, και την ερωτεύεται κι έτσι αποδέχεται ότι ελκύεται σεξουαλικά από γυναίκες.

Ο σκηνοθέτης της εκπομπής Abhijeet Das δήλωσε ότι η ιστορία δεν είναι πραγματική αλλά εμπνεύστηκε από πολλούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει. Επίσης δήλωσε ότι το μόνο που ήθελαν να κάνουν είναι να δείξουν την αλήθεια, χωρίς να κρίνουν.

Η αντίδραση για το φιλί είναι έντονη και χωρίζεται σε δύο "στρατόπεδα". Υπάρχει η ομοφοβία αλλά υπάρχει και μια μερίδα κόσμου που θεώρησαν την κίνηση προοδευτική.

Η ομοφυλοφιλία στην Ινδία είναι ακόμη παράνομη σύμφωνα με ένα νόμο που ισχύει από το 1866. Το 2009 τα δικαστήρια έκριναν αντισυνταγματικό το νόμο αλλά το 2013 ανατράπηκε αυτή η απόφαση.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...