Δελτίο τύπου της ΟΛΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης

Δελτίο τύπου της ΟΛΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης

Επικροτούμε και χαιρετίζουμε τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο παρά τις ελλείψεις του, αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ισονομία και την ισοπολιτεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υποστηρίχθηκε από βουλευτές των περισσοτέρων και σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούριας εποχής με περισσότερη ισότητα για όλες και όλους.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί τη πρώτη νομική αναγνώριση των ομόφυλων σχέσεων στη χώρα μας και ρυθμίζει μια σειρά πρακτικών θεμάτων.

Ταυτόχρονα έχει και μεγάλες ελλείψεις ειδικά αναφορικά με τις ομογονεϊκές οικογένειες και την γονεϊκότητα, που σηματοδοτούν την επόμενες διεκδικήσεις: πλήρη ισότητα απέναντι στο νόμο και εξάλειψη κάθε διάκρισης απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα. Η επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφιλα ζευγάρια θα αποτελέσει την ολοκληρωτική ισότητα σε ότι αφορά στην οργάνωση του ιδιωτικού βίου.

Με την ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου υλοποιείται και το πάγιο μας αίτημα, αυτό της κατάργησης του άρθρου 347 του ποινικού κώδικα που αναφέρεται στην «ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αρρένων» ενώ και προσδιορίζει διαφορετικό κατώτερο όριο ηλικίας συναίνεσης μεταξύ ανδρών (17 έτη) από ότι μεταξύ άνδρα και γυναίκας
(15 έτη) .

Για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, χρειάστηκαν αγώνες δεκαετιών. Πριν από την ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας) υπήρξαν το ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας), η ΕΟΚ (Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα), το Πολύχρωμο Φόρουμ και η ΠΟΠ (Πρωτοβουλία Ομοφυλόφιλων
Πολιτών). Σε αυτές και αυτούς που ξεκίνησαν να διεκδικούν, που στάθηκαν στη πρώτη γραμμή και έστρωσαν το δρόμο αφιερώνουμε τη νίκη αυτή.

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ

Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο - Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Τ.Θ. 3727 Τ.Κ. 10210 Αθήνα
www.olkegr.blogspot.gr
[email protected]

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...