seniors

Επιστημονική Εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τρίτη ηλικία στον LGBTQI+ χώρο

Επιστημονική Εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τρίτη ηλικία στον LGBTQI+ χώρο

(8 Μαΐου 2016, 15.00 – 21.00, Αίθουσα Συνεδρίων της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα)

Φορέας Διοργάνωσης: Proud Seniors Greece

Η φροντίδα της τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα είναι μείζον ζήτημα καθώς τα άτομα τρίτης ηλικίας αποτελούν το 27% του γενικού πληθυσμού και το ποσοστό αυξάνεται διαρκώς. Οι ανάγκες στην τρίτη ηλικία δεν περιορίζονται μόνο στο ιατρικό πεδίο αλλά εκτείνονται και σε κοινωνικά ζητήματα αλλά και θέματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων. Με βάση τις διεθνείς έρευνες τα ποσοστά των ατόμων τρίτης ηλικίας που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους στην υγεία, τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και ευρύτερα τη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή είναι αυξημένα. Ιδιαίτερα όμως στην LGBTQI+ κοινότητα το ζήτημα μοιάζει να λαμβάνει κρίσιμες διαστάσεις. Το 45% των ατόμων μένουν μόνοι, ενώ 1 στους 3 δε γνωρίζει κάποιον ώστε να τον καλέσει σε βοήθεια. Η ομάδα Proud Seniors Greece ιδρύθηκε με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ατόμων LGBTQI+ τρίτης ηλικίας. Με στόχο την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού η ομάδα Proud Seniors Greece οργανώνει επιστημονική ημερίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τρίτη ηλικία στον LGBTQI+ χώρο. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια παρουσιάζοντας τον Εθνικό Σχεδιασμό για την τρίτη ηλικία, την άνοια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα στην οποία θα γίνουν εισηγήσεις που θα προσεγγίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τρίτη ηλικία στον LGBTQI+ χώρο μέσα από διαφορετικές οπτικές. Ανάμεσα στους εισηγητές θα είναι η κα. Βασιλική Κατριβάνου, Βουλευτής, η οποία θα αναφερθεί στην πολιτική διάσταση των δικαιωμάτων ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση από τον κ. Βασίλειο Σωτηρόπουλο, Δικηγόρο, ο οποίος θα αναπτύξει τη νομική πλευρά του θέματος. Στο ζήτημα της κοινωνικής διάστασης ο κ. Γιώργος Μπρεκουλάκης, ψυχολόγος της Attachment Parenting Hellas θα αναφερθεί στους συναισθηματικούς δεσμούς στην τρίτη ηλικία.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Σολδάτος, παθολόγος, θα μιλήσει για την ιατρική περίθαλψη στην τρίτη ηλικία και τέλος οι κ. κ. Ευαγγελία Μπακαλού και  Μαρία Μώλου, κοινωνικές λειτουργοί στην PRAKSIS θα αναφερθούν στην εμπειρία της PRAKSIS στην υποστήριξη της τρίτης ηλικίας. Το συντονισμό της στρογγυλής τράπεζας θα κάνει ο κ. Μιχάλης Λάβδας, ψυχολόγος στην ΕΠΑΨΥ και μέλος των Proud Seniors Greece. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα τοποθετηθούν συλλογικότητες του LGBTQI+ χώρου με το συντονισμό του κ. Ηλία Μυρσινιά, μέλους των Proud Seniors Greece και του κ. Γιάννου Κανελλόπουλου, υπεύθυνου της ομάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984337447

Email: [email protected]

FB page: Proud Seniors Greece

 

Poster-NET-edit2

a selida

b selida

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...