Συνέντευξη λεσβίας γυναίκας στην Κύπρο

Λεσβία γυναίκα στην Κύπρο έδωσε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Γιώτα Κούμουρου για το ειδησιογραφικό σάιτ SIGMALIVE. Η γυναίκα, ανώνυμα ακόμα, σημειώνει ότι ο λόγος που δημόσια δεν δηλώνει την ταυτότητά της είναι "όχι γιατί ντρέπεται, αλλά γιατί δυστυχώς στη μικρο-κοινωνία της Κύπρου οι επιπτώσεις ενδεχομένως να είναι άμεσες και σκληρές για την επαγγελματική της πορεία και ανέλιξη". 

Ωστόσο δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε για το coming out της στην οικογένειά της αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "μετά από μια μακροχρόνια σχέση, που αναγκαζόμουν να παρουσιάζω παντού τη σύντροφό μου ως την «κολλητή» μου φίλη, άρχισα να νιώθω πως δεν μπορούσα να συνεχίσω να κρύβω τη ζωή μου από τους γονείς μου. Ένιωθα πως αν δεν το έλεγα, τουλάχιστον στους γονείς μου, δεν θα μπορούσα να χτίσω τη ζωή μου. Θα έπρεπε πάντα να κρύβομαι, να είμαι αυτή που θα με ρωτούσαν οι οικογενειακοί φίλοι γιατί δεν παντρεύτηκα, γιατί δεν παρουσιάζω κάποιον εν δυνάμει σύζυγο, άνδρα κλπ. Θα έπρεπε να δέχομαι τα σχόλια όπως «ο γιός της τάδε.... εν καλό παιδί». Οι γονείς μου, ευτυχώς, ποτέ δεν με πίεσαν όμως δεν ήθελα να φτάσει η στιγμή που θα άρχιζαν να διερωτούνται και να αναγκαστούν να με ρωτήσουν. Δεν ήταν δίκαιο να έχουν μια κόρη και να μην έχουν ιδέα τι συμβαίνει στη ζωή της, τη στιγμή που είμαστε μια οικογένεια που απολαμβάνουμε να συζητούμε με τις ώρες" και συμπληρώνει "ήθελα να κάνουν όνειρα για μένα, βασισμένα πάνω στη δική μου αλήθεια".

Για την αντίδραση και τον φόβο των γονιών της μετά την περήφανη δήλωσή της για την σεξουαλική της ταυτότητα αναφέρει ότι "όταν είδαν πώς είμαι καλά, πως είμαι ευτυχισμένη, πως βρήκα μια σύντροφο που με λατρεύει, που μπορώ να στηριχτώ πάνω της, τότε όλα ήταν καλύτερα για τους ίδιους. Ηρέμησαν". 

Βρείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

lesbian

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...