Προτάσεις της ΝΔ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, την αναδοχή και την παιδοθεσία που δεν αφορούν όλους τους πολίτες

Για το προβληματικό κομμάτι της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των εγκαταλελειμένων παιδιών, την αναδοχή και την παιδοθεσία πήρε θέση η Νέα Δημοκρατία σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκη Κεραμέως παρουσίασαν σειρά προτάσεων σχετικά, ωστόσο διευκρινίζοντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάσσεται κατά της παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι προτάσεις της ΝΔ για το θέμα είναι οι εξής:

  1.  Σύσταση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου και λειτουργία πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής για την έγκαιρη δήλωση εγκατάλειψης ανηλίκων.
  2. Λειτουργία τριών ηλεκτρονικών εθνικών μητρώων: Εθνικού μητρώου ανηλίκων προς αναδοχή και προς υιοθεσία, μητρώου εγκεκριμένων υποψηφίων αναδόχων και μητρώο υποψηφίων θετών γονέων.
  3. Παρακολούθηση και συντονισμό ιδιωτικών υιοθεσιών.
  4. Αύξηση αριθμού εισαγγελέων ανηλίκων.
  5. Ενίσχυση υπαρχουσών δομών φιλοξενίας παιδιών και κοινωνικών υπηρεσιών, με στοχευμένη κινητικότητα.
  6. Ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, για την ενίσχυση και υποστήριξη των υπαρχουσών δομών.
  7. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του θεσμού αναδοχής.
  8. Επιτάχυνση διαδικασίας υιοθεσίας.
  9. Υιοθέτηση αυστηρότερων ρυθμίσεων για ιδιωτικές υιοθεσίες.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «θέλουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα νοιάζεται και θα εργάζεται για όλους» αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική με αφορμή τις προτάσεις της ΝΔ για το ζήτημα των υιοθεσιών των εγκαταλελειμμένων παιδιών και «η ΝΔ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής φύσης» ανέφερε από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως, την ίδια στιγμή που απέκλεισαν από τις προτάσεις τους ένα ισότιμο μέρος της κοινωνίας, αυτό των LGBT πολιτών.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...