Τρούμαν Καπότε, "Άλλες Φωνές Άλλοι Τόποι"

ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΑΠΟΤΕ:
"ΑΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟΠΟΙ" 

Όταν η μητέρα του πεθαίνει, ο δωδεκάχρονος Τζόελ Νοξ, που ζει ως τότε στη Νέα Ορλεάνη, θα ταξιδέψει μόνος στον μαγευτικό και ταυτόχρονα εφιαλτικό αμερικάνικο Νότο για να ξανασμίξει με τον πατέρα του, ο οποίος τον είχε εγκαταλείψει. Θα φτάσει σ' ένα ξεπεσμένο και μισοερειπωμένο αρχοντικό όπου, αντί για τον πατέρα του, θα τον υποδεχτούν η βλοσυρή μητριά του και ο παράξενος, αν και γοητευτικός, ξάδερφος Ράντολφ. Σιγά σιγά ο Τζόελ, αναζητώντας τις απαντήσεις στα αινίγματα του ενήλικου κόσμου για την αγάπη και το θάνατο, θα γνωριστεί με τα χρώματα, τις συνήθειες και τις δεισιδαιμονίες του Νότου, ενώ θα βρει τρυφερότητα και συντροφικότητα στη φιλική σχέση που αναπτύσσει με την Άινταμπελ, ένα τρομερό αγοροκόριτσο.Άλλες Φωνές Άλλοι Τόποι

Το μυθιστόρημα αυτό, το οποίο εκδόθηκε όταν ο Τρούμαν Καπότε ήταν μόλις είκοσι τεσσάρων χρονών, κατέκτησε κοινό και κριτικούς, ενώ θεωρείται λογοτεχνικό ορόσημο των μέσων του 20ού αιώνα. Χρόνια αργότερα ο ίδιος ο συγγραφέας σχολιάζοντας το βιβλίο αυτό έγραφε: "Ήταν μια απόπειρα να ξορκίσω τους δαίμονές μου. Μια ασυνείδητη και ενστικτώδης προσπάθεια, αφού δεν είχα καμία επίγνωση, εκτός ίσως για κάποια γεγονότα και περιγραφές, ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό".

"Ο Τρούμαν Καπότε είναι ο τελειότερος συγγραφέας της γενιάς μου".
Νόρμαν Μέιλερ

Ο Τρούμαν Καπότε γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1924 στη Νέα Ορλεάνη. Όταν οι γονείς του χώρισαν, τον έστειλαν να μείνει με συγγενείς του στο Μόνροβιλ της Αλαμπάμα. Εκεί θα γνωριστεί και θα συνδεθεί φιλικά με τη συγγραφέα Χάρπερ Λι, η οποία θα αποτελέσει το πρότυπο για την ηρωίδα αυτού του βιβλίου, την Άινταμπελ. Με την έκδοση του μυθιστορήματος Άλλες φωνές, άλλοι τόποι θα εκτοξευθεί στη διεθνή λογοτεχνική σκηνή όπου θα πρωταγωνιστήσει επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Ο. Ηenry για τα διηγήματά του καθώς και με το βραβείο Edgar. Μεταξύ άλλων εξέδωσε τα βιβλία: Πρόγευμα στο Τίφανις, Κάποια Χριστούγεννα, Εν ψυχρώ. Πέθανε το 1984 λίγο πριν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας του.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...