Γιατί να διαβάσετε ένα βιβλίο;

Για εσάς που διαβάζετε δεν χρειάζεστε ψήσιμο, είναι στην καθημερινότητα σας, στην κουλτούρα σας. Για εσάς που δεν διαβάζετε θα προσπαθήσω με ατράνταχτα επιχειρήματα να σας πείσω να μπείτε στο κόπο να διαβάσετε.

Συνήθως οι άνθρωποι που δεν διαβάζουν, είναι άτομα που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στον εαυτό τους και να κάτσουν ήσυχα. Είναι οι άνθρωποι που δεν ξοδεύουν χρόνο ηρεμίας για την ζωή τους, που δεν πολυβουτάνε μέσα τους γιατί τους είναι στενάχωρο και άγνωστο και έτσι χάνουν μια υπέρτατη χαρά ζωής, γνώσης και δημιουργικότητας.

Γιατί να διαβάστε ένα βιβλίο; Βασικός λόγος είναι ένας :

Ξεχνιέσαι. Ταξιδεύεις στη ζωή ενός άλλου, φεύγεις από τα δικά σου και κυλάνε οι ώρες ευχάριστα μακριά από τα προβλήματα σου. Αυτό είναι όλο το μυστικό του διαβάζω. Ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να το αρχίσεις, αλλά αν πέσει ένα καλό βιβλίο στα χέρια σου μετά είναι τραγικά δύσκολο κάποιος να στο πάρει μέχρι να το τελειώσεις και πάλι θα στεναχωρεθείς όταν τελειώσει και μαζί του θα τελειώσει το ταξίδι σου σε κάποιου άλλου την ζωή.

Αν περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο για να χτυπήσει, αν δεν μπορείς να ξεκολλήσεις το μυαλό σου από κάτι, αν ξέρεις ότι χρειάζεσαι κάτι για να πάρει το μυαλό σου μακριά, πάρε ένα βιβλίο και άρχισε να διαβάζεις.

Σταμάτα να συγκεντρώνεις πεισματικά την ενέργεια σου πάνω σε κάποιον και να τον φορτώνεις, χαλάρωσε και ασχολήσου με τον εαυτό σου. Δώσε χρόνο σε εσένα, χάσου λίγο μέσα σε ένα βιβλίο, καθάρισε τις σκέψεις και το μυαλό σου. Σταμάτα να κυνηγάς πράγματα και άσε αυτά να έρθουν σε εσένα.

Ποια είναι η πιο σοφή συμβουλή όταν έχουμε νεύρα ή προβλήματα με τον/ την σύντροφο μας ή γενικά, ποια είναι η πιο σωστή συμβουλή όταν πνιγόμαστε και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε σε ένα ζήτημα; Να ηρεμίσουμε αυτή είναι η σωστή συμβουλή. Να ηρεμήσουμε και να ξαναδούμε ήρεμοι το ζήτημα. Με το βιβλίο είναι ο πιο εύκολος και προσιτός τρόπος να ηρεμήσεις, να φύγεις από τις σκέψεις σου και να μπεις στο έργο ενός άλλου, να δεις άλλες οπτικές αντιδράσεις, τρόπους σκέψεις, είναι σαν ψυχανάλυση και μετά κλείνοντας το βιβλίο όλα είναι πιο ξεκάθαρα, λιγότερο φορτισμένα.

Ας πούμε ότι είπε ότι θα σε πάρει τηλέφωνο και δεν παίρνει, έχει βγει έξω και δεν σηκώνει το τηλέφωνο, σου λείπει και δεν πρέπει να το δείξεις. Αντί να κάθεσαι πάνω από το τηλέφωνο, αντί να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, βούτα στο μαγευτικό ταξίδι ενός βιβλίου, μιας άλλης γυναίκας, μιας άλλης σχέσης, μιας άλλης ζωής. Δες ότι υπάρχει ζωή και συναισθήματα και πέρα από τα δικά σου.

Σε ότι σε απασχολεί υπάρχει ένα βιβλίο που μπορει να σε βοηθήσει ή να σε διασκεδάσει ή να σου ανοίξει το μυαλό και σίγουρα ένα βιβλίο μπορεί να σε ηρεμήσει και να σε ξελαφρώσει.

Το διάβασμα είναι το πιο καλό «κόλπο» για να δείχνεις cool και τελικά θα γίνεις cool.

Αρχίστε το.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...