Λεσβίες μηνύουν το Νιου Τζέρσι για διακρίσεις στην εξωσωματική

Δύο ζευγάρια λεσβιών κατέθεσαν μήνυση κατά της πολιτείας του Νιου Τζέρσι διαμαρτυρόμενες για διακρίσεις στην ασφαλιστική κάλυψη της εξωσωματικής γονιμοποίησης: η ασφαλιστική εταιρεία τους ουσιαστικά τους ζήτησε να κάνουν σεξ με άνδρες για να αποδείξουν ότι δεν είναι γόνιμες.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η νομοθεσία του Νιου Τζέρσι θεωρεί αγόνιμες μόνο τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να μείνουν έγκυες με φυσικό τρόπο έπειτα από τουλάχιστον ένα χρόνο σεξουαλικών επαφών χωρίς προστασία.

Σύμφωνα με τις τέσσερις γυναίκες, η νομοθεσία αυτή είναι αντισυνταγματική και κάνει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων γυναικών, οι οποίες τελικά αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους την εξωσωματική.

Η μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσι έρχεται να προστεθεί στη δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα της κοινότητας Λεσβιών, Γκέι, Αμφισεξουαλικών και Τρανς ατόμων, σχολιάζει το Reuters.

Το Νιου Τζέρσι είναι μια από τις 15 αμερικανικές πολιτείες όπου οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται να καλύπτουν το κόστος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Μέχρι σήμερα, μόνη η Καλιφόρνια και το Μέριλαντ έχουν αλλάξει τον ορισμό της αγονιμότητας ώστε να καλύπτει και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναδημοσίευση από antivirus

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...