Τρεις γυναίκες, τρεις γενιές, τρεις ταινίες. Κάθε μια από τις πρωταγωνίστριες έρχεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες της δικιάς της γενιάς. Ποια είμαι; Ποια θέλω να είμαι; Πως με βλέπουν οι άλλοι; Πώς θέλω να ζήσω; Ποιος με αγαπάει; Είμαι πολύ μεγάλη; Τέσσερις λεσβίες σκηνοθέτριες από το Βερολίνο αντιμετωπίζουν αυτά τα ερωτήματα σε μια χιουμοριστική συλλογή ταινιών μικρού μήκους και με συνεντεύξεις με γυναίκες από ηλικίες 16 εώς 60. Μεταξύ κοινωνικών αντιλήψεων και κλισέ και των δικών τους προσδοκιών, οι πρωταγωνιστές-Toni(16), Elke(40), Helena(60)-ψάχνουν για τη δική τους προσωπική ευτυχία.

Το κεντρικό θέμα του 'Bye Bye Antonia'(16'), από την Isabella Gresser είναι η καθιερωμένη συμπεριφορά που πρέπει να επιδείξει κάποιο άτομο ενός φύλου και πως ξεφεύγει κανείς από αυτήν. Πρέπει η Toni να αποφασίσει αν θέλει να είναι αγόρι ή κορίτσι;Αυτή η ταινία εμπνέει εμπιστοσύνη στις προσωπικές μας αποφάσεις.

Το 'Cherchez La Butch'(16') από την Martina Minette Dreier & Heidi Kull μας δειχνει μια 40χρονη λεσβία που ψάχνει για τη γυναίκα της ζωής της. Στο μυαλό της η αγάπη πρέπει να είναι σαν τις ταινίες, έτσι καταφέρνει και αποφεύγει την πραγματικότητα.

Στο 'Helena' (18') της Fraya Fromming μια ηλικιωμένη λεσβία έχει βαρεθεί την ζωή της. Δεν έχει σύντροφο ή λεφτά.Και παρόλο που έχει πολλά ταλέντα, η Helena πιστεύει ότι την θεωρούν πολύ μεγάλη και έτσι άχρηστη για την κοινωνία. Αλλά τα πράγματα κυλάνε απρόσμενα και έτσι η Helena βρίσκει την ευκαιρία να ανακτήσει τις δυνάμεις της.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...